Han re-aktiverte sukkerprofilen sin

Hei Preben. Takk for en fin spalte. Har lest mange av innleggene dine med stor interesse. Grunnen til at jeg skriver til deg er noe jeg blir fryktelig frustrert over, og som jeg ikke helt klarer å bare overse. To ganger har jeg opplevd at menn jeg har datet en stund, logger seg på sukker etter å ha vært deaktivert i en periode. De deaktiverte altså profilen sin fordi de hadde truffet meg, for så å aktivere profilen sin som betalende medlem etter en stund. Jeg reagerte begge ganger med å avslutte forholdet tvert, men er dette noe man bare må godta i dagens digitale samfunn? Hva betyr det egentlig når menn gjør dette? Er man en trøstepremie til noe bedre dukker opp? Eller gjør menn dette uten at det egentlig betyr noe? Begge ganger har jeg blitt gjort oppmerksom på dette via venninner som er på samme nettside.

Har også et spørsmål ift menn som tar kontakt etter noen måneder uten at man har hørt noe. Traff en mann jeg likte svært godt (og det er litt sjelden), men etter noen dates hørte jeg aldri noe mer. Jeg sendte noen meldinger og fikk hyggelige svar, men han kunne aldri treffe meg. Og så hørte jeg aldri noe mer, noe som betyr at jeg ikke var det han var ute etter. Greit nok det, men når han begynner å sende meldinger etter noen måneders opphold og ikke gir seg, må jeg innrømme at jeg ble svært skeptisk til hvorfor. Dette konfronterte jeg han med, og han svarer med at han hadde tenkt mye på meg. Jeg tenkte at han ikke fikk det til å fungere med noen andre, og tok kontakt med gamle flørter. Jeg har rett, har jeg ikke? Menn går som regel ikke og tenker på gamle flørter i månedsvis?

Hilsen Frustrert

Hei Frustrert. Takk for ros. Det siste spørsmålet ditt får meg til å tenke på eposten jeg fikk forrige, hvor en kvinne vurderte å sende meldinger til dates hun tidligere hadde droppa, fordi hun ble så fortvilt av singeltilværelsen. Det kan jo virke som at du står i andre enden her, hvor en som har blitt litt panisk, bare søker bekreftelse. Det er jo også hva du selv tenker om situasjonen. Men det trenger ikke være tilfelle. Kan hende han valgte å fortsette løpet med en annen person han møtte mer eller mindre samtidig med deg, og brøt for å være ryddig. Kan hende den datingen havarerte, og så tok han opp tråden med deg.

Det er selvsagt kjipt når man føler seg som et andrevalg. Den romantiske kjærligheten skal helst virke forutbestemt og sjebnesvanger. Alle har lyst å være det beste valget. Den «utkårede» som vinner konkurransen til slutt. Den romantiske kjærligheten skal IKKE være en «stollek», hvor man blir den eneste ledige stolen som er ledig når musikken slutter (for noen).

Sannheten er vel et sted midt imellom. De aller aller færresten, kanskje med unntak av Justin Bieber, Brad Pitt og, tja, Natalia Vodianova, kan "velge fritt". Problemet er likvel at ideen om at en person virkelig velger fritt er basert på en umulig antagelse: Nemlig at man tar informerte valg. Det gjør man ikke. Spesielt ikke i moderne samfunn hvor vi er nødt til å forholde oss til nye mennesker nesten hver dag. Før i tiden, da vi bodde i mindre grupper, rangerte vi nok partnere på bakgrunn av en større mengde kunnskap om, og erfarigner med den andre personen. Man vokste opp sammen, og man kjente hverandres familier. I dag chatter vi litt over internett, og møtes for en kaffe et par timer.

Både huleboeren og den metroseksuelle urbanisten er i stand til å gjøre seg opp en mening og velge blant ulike kandidater. Forskjellen er at dama den metroseksuelle urbanisten velger bort, blir satt på andreplass uten at han egentlig er i stand til å gjøre en så grundig vurdering til at det blir særlig personlig. Det må bli overfladisk. Derfor mener jeg også at det ikke er vits i å bli så fornærmet hvis metro-urbanisten tar kontakt igjen et par måneder senere. Han valgte den andre personen (tror vi) ut fra svært begrenset informasjon i utgangspunktet.

Han likte nok deg også, siden han så hardnakket forsøker å få tak på deg igjen. Nå kan du gi ham muligheten til å finne ut hvor feil hans første vurdering egentlig var. Og så må du jo også skjønne at han var nødt til å bryte med en av dere, siden det andre alternativet: nemlig å dobbeldate helt til han finner ut hva han virkelig vil, heller ikke settes særlig pris på av dere jenter. Karer er ofte i en catch 22 situasjon. Vi er hele tiden nødt til å late som vi er kjempebegeistret og sikre i vår sak, for å i det hele tatt få dra ut på en date og bli kjent med en jente. Dere vil nemlig føle dere spesielle fra første stund. Men det er jo en umulighet fra vår side. Så det er og blir et sjansespill. Så gi ham en sjanse, sier jeg.

Så til det første spørsmålet ditt, om fyrer som gjenåpner Sukkerprofilen sin etter å ha deaktivert for deg.

Her tenker jeg at hvis fyren først deaktiverer Sukker-profilen sin så er det meningen at det skal bety noe. Da har man liksom satt en standard. Reverserer man, så reverserer man nødvendigvis også betydningen for den andre. Da driter man seg ut om man blir oppdaget. Og det gjør man jo som oftest. Om jeg mener man skal deaktivere sukkerprofilen sin bare fordi man dater, er en annen sak. Jeg mener det er risikabelt, nettopp på grunn av situasjoner som dette. Datingen går opp og ned. Noen ganger kjeder man seg bare, andre ganger er man nysgjerrig. Så åpner man kontoen igjen og så får det negative konsekvenser. Husk at mange bruker nettdatingen som en arena for flørting og bekreftelse. Og flørte gjør vi mennesker hele tiden, over alt, enten vi er i forhold eller ikke. Det tror jeg også er nokså sunt, faktisk. Men det blir som sagt vanskelig nå fyren har deaktivert for deg, og så aktiverer igjen. Jeg som deg, tror at det hadde blitt vanskelig å investere mer tid i personen.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

19 des. 14 21:44

Jeg er kvinne og vet selv at det kan være slik som du blir utsatt for. Jeg kan selv være den som blir offer for stilhet...og så interesse igjen. Noen kommer tilbake igjen, med jevne mellomrom, i årevis. De er usikre og lurer på om de forkastet deg på usikkert grunnlag. Og jeg kan også selv være den som gjør sånt. For vi tar oss jo egentlig ikke tid til å bli ordentlig kjent, ofte? Og så "forkaster" man folk for å ikke såre dem ved å la det gå for langt, når man er usikre på egne følelser. Et resultat av hastighetens og multitaskingens tid, tenker jeg. Og ikke nødvendigvis noe å ta seg nær av. At han logger seg på igjen mens han fortsatt dater deg er imidlertid råttent, mener jeg. Dropp ham. Tvert! Han er uærlig og har svak karakter (som ikke tør droppe deg før han kaster seg utpå igjen). Ingenting å samle på.

Sukkerbruker

19 des. 14 21:44

Jeg er kvinne og vet selv at det kan være slik som du blir utsatt for. Jeg kan selv være den som blir offer for stilhet...og så interesse igjen. Noen kommer tilbake igjen, med jevne mellomrom, i årevis. De er usikre og lurer på om de forkastet deg på usikkert grunnlag. Og jeg kan også selv være den som gjør sånt. For vi tar oss jo egentlig ikke tid til å bli ordentlig kjent, ofte? Og så "forkaster" man folk for å ikke såre dem ved å la det gå for langt, når man er usikre på egne følelser. Et resultat av hastighetens og multitaskingens tid, tenker jeg. Og ikke nødvendigvis noe å ta seg nær av. At han logger seg på igjen mens han fortsatt dater deg er imidlertid råttent, mener jeg. Dropp ham. Tvert! Han er uærlig og har svak karakter (som ikke tør droppe deg før han kaster seg utpå igjen). Ingenting å samle på.