Menn og treig teksting

Hei Preben. Takk for fin spalte. Jeg har et spørsmål om menn og tekstmeldinger generelt, og et annet om en fyr jeg har møtt på sukker jeg liker veldig god, men som er så utrolig treig med tommelen når vi melder hverandre. For meg så virker det som at menn foretrekker å sende meldinger fremfor å snakke på telefonen. Stemmer ikke det? Men når det kommer til denne karen så tar det ham gjerne tre-fire timer før han svarer. Og jeg er så utrolig frusteret over dette. Faktisk i den grad at jeg begynner å miste litt interessen. Alle vet jo at alle sjekker mobiltelefonen hele tiden. Jeg har sagt til ham at det er irriterende når han plutselig bare forsvinner fra samtalen vi har, i timesvis. Hva feiler det ham? Hilsen G.

Hei G. Takk for epost. Jo du har vel kanskje rett i at vi karer foretrekker å tekste fremfor å prate i telefonen. Selv gjør jeg hvertfall det. Jeg er også usikker om noe annet gjelder for kvinner. Når var sist jeg pratet i telefonen? Det begynner å bli en stund siden.

Hva er så grunnene til at karer liker å sende meldinger fremfor å prate i telefonen? Det må vel være det samme som for jenter, eller? Når man bare tekster, så er det lettere å droppe personen når man ikke har lyst å fortsette. Det er fremdeles ganske sprøtt å bare slutte å svare i en pågående samtale man har med en person, men vi har langt på vei akseptert denne atferden. Grunnen er enkel nok: Det kan ha oppstått en situasjon som tar oppmerksomheten bort fra mobiltelefonen. Man er tross alt bare en liten melding på en telefon. Ikke en hel person som står foran og observerer og krever oppmerksomhet. Denne muligheten; at det kan ha oppstått «en situasjon» gjør det mulig for oss å bare legge fra oss telefon når vi føler for det. Det ville vært en ganske sinnsyk oppførsel hvis man gjorde slikt når var sammen med noen.

Noen strekker dette langt. Men som oftest er vi fornøyd hvis vi får en liten hvit løgn når meldingen omsider kommer, som viser at personen i det minste bryr seg. «Sorry, jeg sovna på soffan». «Sorry, jeg fikk en telefon fra jobben». «Sorry, jeg gikk tom for strøm». Sannheten er vel at vi sjelden er opptatt fire timer i strekk. Eller at vi føler oss særlig komfortable fire timer fra mobiltielefonen. Tause aksepterer vi denne nye friheten folk tar seg. For det er en frihet vi nyter selv. Siden vi juger, gjør andre det sannsynligvis også. Det er greit. Men vi blir forvirret og fortvilet når vi mistenker at en person man er interessert i gjør det mot oss. Da vil vi vite. Det er mindre farlig med venner man er trygg på.

Et slags forsvar for mennene (som jeg ikke helt vet om jeg tror på selv) kan kanskje være at vi menn er mer ensrettet i oppmerksomheten, og har en tendens til å i større grad fokusere på en ting om gangen. Da kan man lettere glemme tekstingen man var midt i, om noe dukker opp. Vi er kanskje også i større grad fokusert på en konkret mål med det vi holder på med,. For eksempel, hvis målet med tekstingen er å finne ut om dere kan møtes den dagen, eller morgendagen, vil det være ganske stor sannsynlighet for at tektsingen blir mye mindre interessant for ham det øyeblikket han finner ut at dette målet ikke vil oppnås. Hvorfor da sitte og pludre på tomgang, liksom? Dette er noe jeg kjenner igjen i meg selv, hvertfall. Å prate om ingenting er kjedelig, men OK hvis man sitter sammen. Å tekste om ingenting er drepen.

Noe annet man kan huske på, er at for mange menn er teksting faktisk bare et middel for å møtes. Å prate i telefonen gir lite merverdi. Tvert imot blir fallhøyden enda større om han skulle oppdage at han ikke er interessert likevel. Noe han ikke finner ut før man har møtt henne. Min erfaring er at kvinner i langt større grad foretrekker å bli bedre kjent gjennom prat (og teksting) før man går så langt som å møtes. Det er selve møtet som er den risikable investeringen av potensienlt bortkastet tid for kvinner. Prat i telefonen i forkant gir derfor merverdi. For menn kan det være andre veien. Jo lenger man driver å knaster og pludrer , jo mer tid man bruker før man faktisk møtes, jo mer tid risikerer man å ha kastet bort om han ikke liker henne.

Et lite tips kan være å bevisstgjøre seg litt i forhold til hva målet hans var med tekstingen. Var det for å sjekke om du omsider var klar for å møtes, eller om du var i nærheten, eller hadde fri fra jobb? Eller var det bare et lite hallo for å sørge for at du husker ham? Eller han venter på et bestemt svar? Ikke vær overrasket hvis han forsvinner fra chatten etter han skjønner at målet ikke vil oppnås denne gangen. Menn kan være formålsrasjonelle sånn sett.

Noen andre grunner til at han forvinner fra chatten:

Han er ikke så interessert i deg (etter at dere har møtt hverandre)

Han kan snakke sant og faktisk være veldig opptatt og distrahert. Noen er flinkere til å planlegge tekstingen enn andre. Kanskje sender han meldinger i utide?

Han er med en annen jente. Det er faktisk lov å date flere samtidig, selv om damer ofte ser på dette som «player» -mentalitet.

Du begynner å bli klengete i chatten, og han synes det er slitsomt.

Man skal være klar over at hvis du konfronterer ham, vil han sannsynligvis ikke tolke dette som at du trekker opp en linje i sanden og viser styrke. Han vil se på det som klengete, og sannsynlivis vil du miste verdi i hans øyne. Du må gjerne bli irritert, men aldri konfronter ham (eller henne) hvis du er interessert. Du skal tvert imot gjøre akkurat det samme tilbake. La ham jage deg heller. Igonorer ham litt. Dette viser at du er en person med valgmuligheter, med et interessant liv som ikke dreier seg om ham. Det beste du gjør akkurat nå, er å ignorere ham. Prøv å få ham over i jakt modus. Lykke til med fremtidig teksting.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

27 april 15 23:23

Å juge slik det foreslås her er ikke å servere en liten hvit løgn. En liten løgn, ja. Men ikke hvit. ;)