Forelska på jobben

Hei Preben. Jeg leser spalten din hver uke og liker den veldig godt. Jeg lurte på om du kunne hjelpe meg med å finnet ut om en kar jeg har falt litt for på jobb, liker meg. Sånn, da har jeg innrømmet det for meg selv også. Det er nemlig ikke ofte jeg blir forelsket. Vi har pratet sammen et flere ganger, og jeg merker at jeg sliter skikkelig med hvordan jeg skal håndtere dette. Ikke bare fordi jeg sjelden faller for noen, men fordi vi jobber sammen, som gjør situasjonen ekstra uvant.

I det siste har jeg også blitt usikker på om han i det hele tatt liker meg. Han virket mer interessert i begynnelsen, men nå vet jeg ikke. Han er litt mer fjern, synes jeg. Kanskje de også har med at vi er på jobb sammen, og det blir litt vanskelig med rolller og slikt? Kanskje du kan gi meg noen enklte tips for hvordan jeg kan sjekke om fyren liker meg eller ikke? Jeg har ikke lyst å ende opp med gjøre noe flaut i tilfeller jeg feiltolker. Anna.

Hei Anna. Takk for interesse og epost. Jasså, du har en aldri så liten distraksjon på arbeidsplassen om dagen. Det kan jo være en fin følelse å være forelska, uansett hvordan det går. Men selvsagt bedre om det går den rette veien. Vi kan prøve å identifisere noen indikatorer som avslører om han liker deg på den måten, eller om han bare er veloppdragen og hyggelig. Det er som du mer eller mindre sier, greit å ikke tråkke i salaten på arbeidsplassen.

Når det kommer til analysere mennesker rundt deg, så er mitt første råd å ignore alt som kommer ut av munnen på dem. Vi tror vi kan skille sant og usant, men det kan vi rett og slett ikke. Mennesker er for flinke til å juge. Nå er dette ikke et spørsmål om sant eller usant. Poenget mitt er at du skal fokusere på den ytre atferden. Hvor er han, og hva gjør han? Karer kan være veldig flinke å å ignorere en dame de liker, men du kan banne på et de ignorerer henne i samme rom som henne. Hvis fyren på jobben din liker deg, som kommer han på mystisk vis til å dukke opp i nærheten av deg i tide og utide. Han må gjerne oppføre seg seg ambivalent og distansert. Men kan gjør det i nærheten av deg. Når du sier at han han har blitt litt mer «distansert», mener du da fysisk distansert - som er en indikator på at han mister interessen, eller handler det mer om hva som kommer ut av munnen på ham. Hvis du studere denne ytre atferden, vil du nok legge merke til et mønster. Hvis han ikke liker deg, så er han ikke rundt deg.

Det finnes selvsagt mange verbale indikatorer også. Nå vet jeg ikke hvor fortrolige dere er, men en fyr som er interessert i en dame, vil ikke diskutere andre damer han liker, med henne. Som mann er dette faktisk en veldig grei måte å torpedere tilnærmelser fra en dame man ikke er interessert i, på et tidlig tidspunkt. I mitt eget eksempel nevnte jeg at jeg hadde vært på en veldig bra date, eller noe sånt, en gang for lenge iden. Men i alle tilfeller, karer som er interesserte vil ønske å fremstå som tilgjengelige for enhver pris. Altså, gjerne som attraktive og populære, dvs at andre damer liker dem. Men selv vil de fremstå som emosjonelt tilgjengelige for deg.

La oss si at han jobber i samme rom som deg. Da blir det vanskelig å skjønne om han dilter eller ikke. Man kan likevel lese en del ut av det generelle kroppsspråket hans. Dette er signaler jeg vil tro de fleste av oss dekoder og forstår automatisk, men for å gjøre det veldig konkret kan du sjekke om han møter eller unngår blikket ditt. Hvis det ikke finnes noen tendens til øyekontakt når dere prater sammen eller gjør ting sammen på kontoret, så er dette et tegn på at han ikke er interessert på den måten. Det samme gjelder hvordan han vanligvis posisjonerer seg rundt deg. Hvis han ikke er interessert, vil han ofte velge å stå vendt skrått bort fra deg, både for bedre å ivarte intimsonen og fordi han ikke er interessert i å invadere din. Hvis blikket flakker når dere prater sammen, og han ser rundt sg i rommer (uten å væe uhøflig, selvsagt), er dette atter en indikator på manglende interesse.

Det kan være litt vanskelig å fange opp neste indikator når man selv er involvert, men utenforstående vil legge merke til at en fyr som er interessert i en jente, vil prate til henne på en måte som skiller seg fra måten han prater med vennene sine på. Dette kan godt oppleves om «fjernhet» hvis han plutselig mister interessen for deg. Det blir vanskelig å konkretisere dette ytteligere på grunn av detaljrikdommen i språk og individuell fremtoning, men du kan jo prøve å legge merke til om han gir deg den lille ekstra oppmerksomheten og oppfølgingen i praten. Er det du eller ham som avslutter samtalene. Det er ingen dum idé å studere hvordan han vanligvis samhandler med andre, for å se din plass i hans øyne.

Så er spørsmålet, skal du slenge ut en sluk og se om han biter? Det er jo gjerne det man vil for å være sikker. Men siden dette er en arbeidsplass, så vil man jo gjerne ikke eskalere uten at man har en fri retrett med likegyldigheten i behold. Før du gjør noe sånt som å si at bilen din punkterte på vei til jobben, for å se om han tilbyr seg å skifte bildekk, er du sikker på at han er singel? Håper dine ønsker går i oppfyllelse!

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer