Tre avslag på rappen

Hei Preben. Jeg har vært på tre dates den siste måneden. Med alle disse mennene har det vært hyggelig treff, i en to til tre timer, over en kopp kaffe. De har alle tre bedt spurt om jeg vil møte dem igjen, og en av dem gikk også langt i å foreslå hva vi skulle gjøre på neste date. Men ingen av disse mennene har ringt eller send melding i etterkant for å avtale neste date. Så jeg lurer på hva greia er. Hvis dette hadde skjedd en gang, så OK. Men alle tre, etter hverandre? Hvorfor spørre om jeg vil møtes igjen, for så å aldri ta kontakt? Hvis de ikke liker meg, hvorfor lar det ikke bare være med å spørre? Angela.

Hei Angela. Skjønner at slikt kan være veldig frustrerende. Man får forventinger og blir skuffet. Og når det skjer tre ganger på rad så kan man begynne å tvile på egen dømmekraft og situasjonsforståelse. Helt greit å spørre tredjepart. Så hva tenker jeg?

Vel, det finnes jo flere mulige mulige grunner til denne atferden. Enten så liker de deg og har virkelig lyst til å møte deg igjen, men timingen er forunderlig nok ikke så bra for noen av dem, på en gang. Alternativt så har de ikke lyst, men de ønsker å skåne følelsene dine. Eller så later de bare som at de vil møte deg igjen slik at de kan komme seg unna med minst mulig stress selv. Altså de vil skåne seg seg selv.

En fjerde mulighet er at de gjerne vil møte deg igjen, men de har fått inntrykk av at du ikke er særlig interessert i dem. Hvis de regner med et avslag så kan de mene at det er bedre «stil» å heller ikke følge opp. Menn er forskjellige, men mange kan nok føle seg litt usikre og utilpass på en første date. Noen trenger også tydelige tegn på at dama er interessert før de selv skjønner det.

Damer kan være ekstremt utydelige i menns øyne. Noen menn lærer at det sikreste blir nærmest å anta at dama er interessert uansett hvordan han tolker situasjonen der og da. Innen rimelighetens grenser selvsagt. Men ikke alle er i stand til å anvende en slik strategi, for å kompensere for utydeligheten. De er fanget i tolkingshelvetet, og søker etter tegn på bekreftelse. Hvis hun er tilbakeholden, gjør seg kostbar, eller bare er en introvert person, kan han få inntrykk av at hun ikke er særlig interessert og skygge banen.

Det er mulig at de ikke er interessert og bare vil unngå en ubehagelig situasjon, men det høres jo litt rart ut at alle tre gjør nøyaktig det samme. Kan det være noe du gjør, eller ikke gjør? Bevisst eller ubevisst, hva er det damer gjør på en date, som kan støte bort menn de liker?

Når jeg tenker etter så er det en god del. Hun kan begynne å fikle med telefonen, lese eller sende meldinger uten å unnskylde seg for dette. Jeg ville reagert om jeg var på en date og dette skjedde flere ganger.

Hvis hun ikke smiler så ville jeg kanskje tolke dette som at hun ikke var interesert, tror jeg. Men kanskje smilet sitter lenger inne for noen? 

Noen jenter deltar ofte ikke ikke i samtalen på samme måte som en mann gjør det. På sett og vis forventer man det heller ikke. Mannen presterer, hun observerer og vurderer. Men noen av dere kan sikkert strekke passiviteten vel langt, og selv tro at det er helt OK. Hvis samtalen går treigt, tas dette også gjerne som et tegn på manglende interesse. En mann kan miste interessen som følge av en opplevd manglende interesse fra henne. Han kan bli irritert. Selv har jeg irritert med over dette i den grad at jeg har kuttet daten. 

Hvordan oppfører du deg i samtalen med disse mennene? Gir du dem din fulle oppmerksomhet, eller flakker blikket? Dette er kanskje selvsagte ting, men hvordan man blir sett av andre trenger ikke være like innlysende. Selv har jeg flere ganger hørt at jeg virker arrogant, bare i måten jeg går ned gaten på. Det har lite eller ingenting å gjøre med hva som foregår i hodet mitt. Mine tunge øyelokk er med på å skape dette inntrykket, visstnok.

Hvis de ikke er interesert i deg kan det være fordi du virker for ivrig. Kanskje også grunnen til at de går langt i å love deg en ny date, mens de egentlig bare har lyst å komme seg unna. Hvis en dame gir inntrykk av å være ulykkelig, ikke takler å være singel, og samtidig at hun søker etter en partner, kan dette lett oppleves som klaustrofobisk.

Jeg tror vi menn er flinke til å pusle sammen et bilde av hvorvidt en dame vil gi oss energi, eller ta fra oss energi i et potensuelt forhold. Vi spør og graver og finner ut hvor lykkelig du er. Hvis du er misfornøyd med venner, jobb, livsstil, et ceterea, er det lett for en mann å slippe taket. Man gidder jo ikke være den som skal fikse livet til noen.

Menn vil i forhold med damer som får frem det beste i dem; som får dem til å føle seg bra. De vil ikke være livbøyer som skal redde en dame, eller gjøre henne lykkelig. Det finnes nok problemer i livet uten at man skal ta på seg andres problemer. Hvis dette siste kan være problemet ditt, så er dette noe du bør ta tak i før du fokuserer all energien din over på neste date, mener jeg. Håper disse tankene kan bidra til å kaste lys over situasjonen. Lykke til.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

9 juni 15 02:27

Jeg lurer på hvorfor ikke Preben spør om det helt åpenbare: Har Angela selv ringt eller skrevet til noen av disse tre mennene etterpå, hvis hun selv har lyst til å treffes igjen? Hvorfor er det en selvfølge beyond mention både for henne og Preben at det er mennene som skulle ha tatt ansvar (og risikoen for å bli avvist), ikke bare ved å spørre på daten, men også ved å ta initiativ i ettertid?