Gjøre det slutt-App

«Det er aldri lett å gjøre det slutt med noen. Så la oss gjøre drittjobben for deg. Hvem orker stresset og hvem har tid til slikt? Det er slitsomt når man er lei av partneren, og man må finne opp en skånsom grunn til at man ikke gidder være med dem mer. Deretter må man finne passende tid og sted å fortelle dem det. Hvorfor se dem i øyene og føle smerten deres. Ingen har lyst til å håndtere skriking, gråting og trygling om en kjangse til. La oss dumpe partneren for deg!" Slik lyder budskapet til det Australienske firmaet, Sorry, it's over (eller, Beklager, det er slutt - på norsk).

Det var vel bare et spørsmål om tid før online break up-tjenester dukket opp, etter alle online dating tjenestene der ute. Sorry it's over tilbyr brudd med både kjærester, elskerinner, koner og ektemenn, og på ulike måter. På hjemmesiden deres, (sorryitsover dott com dott au) kan man velge blant flere "løsninger":

En enkel SMS eller e-post koster 30 kroner. En telefonoppringing koster 72 kroner, mens et postet brev koster 80 kroner. For dem som virkelig vil dra på, kan man kline til med blomster i tillegg, som koster 460 kroner, eller en «Sympati-kurv», med vin og en rekke andre godsaker for 540 kroner. For den som har lyst å gjøre det nesten surrealistisk jævlig for den andre parten, har man muligheten til å få en «representant» fra Sorry it's over til å møte den man gjør det slutt med, og personlig gjøre det slutt for deg. Hvis den andre er mentalt ustabil kan jo dette kanskje være lurt også?

Det er ikke bare måten man gjør det slutt på som kan tilpasses behovet. Har man først bestemt seg for et personlig møte eller bare en sms, skal man velge selve formuleringen. Også her finnes et utvalg som bør dekke de fleste situasjoner.

Eksempelvis:

«Det har vært en del oppoverbakke i det siste. Jeg føler at vi rett og slett er forskjellige, og det er ikke noe kjemi lenger. Jeg er veldig lei meg, men forholdet er slutt. Jeg håper du ikke tar det for tungt. Vi kan fremdeles være venner»

Eller:

«Hvordan våger du å behandle meg på denne måten? Det er slutt mellom oss. Jeg fortjener bedre enn dette. Vær sikker på at du aldri kommer til å finne noen som er så bra som meg»

Sorry it's over ble startet av Kristy Mazins fra Melbourne, Australia. Hun mener tjenesten er ideell for den yngre generasjonen som er vant til å bruke teknologi i hverdagen, men som til gjengjeld skyr sosial konfrontasjon. Om «teknologi»-bruk har så mye å gjøre med dette, vet jeg ikke. Bare fordi det finnes en app, så gjør ikke dette Sorry it's over til noe generasjonsdefinerende, akkurat. Om vi har blitt så mye mer introverte er jeg også usikker på. Men det kan jo hende.

«Binder» er en annen Gjøre det slutt-App. Den skal være en slags morsom vri på Tinder, og spiller på ord-leken «Binned her», altså kasta i søppeldunken. Ikke veldig hyggelig, men så var Appen også bare ment som en spøk. Det er derimot ikke Sorry its over. Men forstyrrende nok, den første dagen Binder ble tilgjengelig på AppStore og PlayStore, ble den lastet ned av 6000 personer. Kanskje det finnes et behov likevel? Vi venter i spenning på hvem som tar utfordringen i Norge.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer