Jeg trenger mer kontakt

Hei Preben. For ikke lenge siden møtte jeg en fyr på sukker som jeg liker veldig godt. Jeg tror vi begge er i ferd med å bli forelsket. Problemet er bare at han jobber offshore. Det blir på en måte som et langdistanse forhold, og jeg merker at jeg takler det dårlig. Han er ferd med å bytte jobb, 7 og er ferdig med offshore arbeid om 7 måneder. Det er altså lys i tunnelen. Så er saken den at jeg er fullstendig klar over at jeg ikke bør mase på ham og fremstå som «needy». Men jeg trenger faktisk mer kontakt enn det jeg får av ham hvis forholdet skal utvikle seg til noe mer. Det holder ikke med en telefonsamtale i uka og en og annen tekstmelding. Hvordan kan jeg formidle dette til ham uten at jeg virker klengete? Hvordan kan jeg fortelle ham at når vi har kontakt så sjelden så merker jeg at følelsene mine sakte forvitrer, fordi jeg føler meg uelsket. Selv om jeg vet han han er veldig glad i meg. Hvordan går jeg frem? Hilsen «Oda».

Hei Oda. Så hyggelig at du har funnet noen du virkelig liker, og som også liker deg. Det virker også som at du har skjønt at å være for «klengete» i starten på det som kan bli et forhold, ikke alltid er en god idè. Men så skal man også være åpen og ærlig på hva man trenger. Hvis man trenger noe av en annen person, for å føle seg bra, mener jeg må være i orden å si fra. Han bør jo også få en mulighet til å gjøre deg til lags.
Så har du også en jobb å gjøre overfor deg selv, med å skille mellom det du gjerne vil at han skal gjøre, og det han faktisk er nødt å gjøre, for at det skal fungere. Kjærlighet kan være både grådig og egoistisk, og hvis han er i en situasjon han selv kan gjøre lite for å komme ut av, kan du lett oppleves som urimelig, og bli en kilde til negative følelser. Det vil vi ikke skal skje.

Jeg vil også bare nevne raskt at folk er forskjellige når det kommer til hva de får ut av telefonsamtaler og tekstmeldinger. Jeg er en av dem som nesten bare bruker mobiltelefonen til å koordinere møter. Jeg får lite ut av å bare prate i telefonen. Tvert imot kan jeg heller føle meg mer ensom av den overfladiskheten som ofte inntreffer hvis det går veldig lang tid mellom felles opplevelser. Hvor mange ganger kan man si at man savner hverandre, før man begynner å prate om været? Jeg vet ikke. Men dette kan være noe av grunnen til at han heller bare vil fokusere på arbeid men han er der ute, for å få tiden til å gå fortere. Og ikke bli minnet på at han ikke har deg i nærheten. Det kan også være at han bare jobber der ute, og ingenting nytt og spenende skjer. Han føler ikke at han har så mye å fortelle. Man vil jo gjerne kunne underholde en jente man liker.

Hvis han er som meg, og ikke får så my ut av rutinemessige telefonsamtaler eller tekstmeldinger, kan dette også være en grunn til at han ikke skjønner at du trenger, eller setter stor pris på mer kontakt. Det trenger ikke være mer som ligger bak. Kanskje han gjerne følger mer opp, om du ber om det? Det finnes også andre måter å dele dagen, uten at man trenger prate så mye sammen. Du kan jo be ham om å sende deg minst ett bilde om dagen. Det er er søtt lite krav som sier at du savner ham og er glad i ham. Samtidig er det lett for ham å behage deg. Et bilde kan jo også fort bli utgangspunkt for noen søte meldinger, frem og tilbake. Det er lettere enn å måtte sette seg ned i telefonen og lure på hva man skal si denne gangen, etter en ny dag med akkurat det samme som i går. Bare en liten ide fra min side.

Det du absolutt ikke vil ende opp med, er en situasjon hvor han kontinuerlig må «bevise» hvor glad han er i deg. Da kan han nok lett miste kontakten med de autentiske følelsene han har. Og som du i stedet vil han skal reagere spontant og naturlig på. Jeg vil fraråde deg å si at han må ta kontakt oftere fordi ellers vi du føle deg uelsket, og i neste omgang, vil dette minske følelsene du har overfor ham. Hvis han virkelig liker deg, men er nødt til å jobbe borte fra deg, setter dette ham i en veldig kjip situasjon.
Jeg er klar over dilemmaet du er i. Det er ingen spøk å være i langdistanse forhold. Distanse dreper forhold. Punktum. Det er bare et spørsmål om tid. I ditt tilfelle så er det snakk om 7 måneder, og du ser ham i mellomtiden også? Man må være litt stoisk og holde ut.

Helt til slutt, et lite tips, hva jeg gjorde da jeg var i en lignende situasjon. Jeg likte som sagt ikke det anstrengte elementet i den rutinemessig kontakten. Så det jeg og min kjæreste gjorde i stedet var å se film sammen, mens vi hadde et lite Skype vindu åpent. Hun så på DVD, jeg så på datamaskinen. Til tider føltes det som vi satt i samme stue, og noen ganger sovnet vi foran hverandre. Det var avslappende og romantisk synes jeg. Uten at man må skravle så mye. Lykke til og håper du finner en balansegang du kan leve godt med kommende måneder.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

16 juni 15 22:37

Jeg jobber selv offshore og synes du høres litt umoden ut.
En må jobbe for å overleve , dette er ikke noe en ønsker.
Klarer du ikke å være uten kjæresten din i 2 uker ?
Hva gjorde du da du var singel da ? Lå du i sengen og syntes synd på deg selv ?
Du lager et problem av ingenting. Noen må gjøre jobben han gjør.
Ingen situasjoner er perfekte.
Synes du er kravstor som vil ha ting på din måte til enhver tid.
Verden over er det folk som må gjøre tøffe valg hver dag.
Det er disse menneskene som gjør at verden går fremover.
De biter tennene sammen og gjør det beste ut av situasjonen.

Sukkerbruker

19 juni 15 09:31

Må si meg enig med Trond over her. Hvis mannen har sagt opp jobben, og skal slutte i offshore, så skjønner jeg ikke problemet ditt.
Hvorfor gikk du inn i dette i det hele tatt?
Enten venter du, eller så bryter du. Så enkelt, og så vanskelig er det.
Hvis dere har det bra i de stundene han er hjemme, og hvis han virker oppriktig int. så er vel alt bra. Tenk også på at han sikkert lengter han også, uten å syte.

Sukkerbruker

20 juli 15 00:25

Starter med å si Takk, for godt svar Preben :)

Svaret ditt var faktisk også litt "oppklarende" for meg, da jeg kan slite med litt av det samme som TS... Og det også enda motparten har forklart meg akkurat det samme som Prepen forklarer her... Greia er at det ikke alltid er så lett når en hører det fra motparten, men når en ukjent forklarer at han tenker/er på samme måte blir det mer forståelig, sikkert teit men.... ja, det er ikke alltid så lett å skjønne at folk (motparten) kan tenke så stikk motsatt enn, en selv...

Til Trond og Soleie, nå syntes jeg dere var både dumme og teite i svarene deres og det måtte dere t.o.m. være anonyme for å skrive, det er faktisk ikke alltid så lett når en legger andre ting i motpartens handlingsmønster....