Høflig kar på sosiale medier

Hei Preben. Takk for spalten din. Fint at noen skriver fra levra, slik du gjør. Når det er sagt, jeg må si at jeg begynner å bli frustrert over damer og meldinger generelt. Enten det er på Sukker, Facebook eller Tinder. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har chattet med en jente, og alt er hyggelig og greit, og så bare fader hun ut. Det blir ALDRI til at man møtes. Dette begynner å bli en skikkelig tidstyv. Hva er greia med damer og meldinger og aldri å følge opp? Hvofor gidder dem i det hele tatt å chatte med meg hvis dem aldri gidder gjøre et reelt møte ut av det?Er jo helt meningsløst. Skal jeg bare gi opp og heller bare satse på å møte potensielle kjærester ute? Hilsen TT.

 

Hei TT. Helt fair problemstilling du tar opp. Det er ikke første gang jeg har hørt karer irritere seg over sjekking på sosiale medier. For det er det vi snakker om, ikke sant? Hvordan klare å omsette den enkle tilgangen til damer på sosiale medier, til reell tilgang. En date, til eksempel.

Sosiale medier avler sosial latskap. Det har dessverre sine konsekvenser: Inflasjon i sosiale nettverk. Det å være en «venn» blir mer diffust. Og paradoksalt nok, når det gjelder det å få i stand en date, at man sprer risikoen så tynt utover at det sjelden blir gevinst. For selv om det har blitt lettere å få et nikk eller hei tilbake fra en jente, og jeg antar at det er attraktive jenter vi her snakker om, så har det nok ikke blitt lettere å få henne på kroken.

Så er det også slik at mange, og da mener jeg MAAAAANGE menn, ikke er klar over hvordan hverdagen på sosiale medier er for attraktive jenter. Hvis disse jentene orker å være aktive på sosiale medier i det hele tatt da. Det er ikke bare du som nyter godt av den enkle tilgangen. Alle gjør det. Og her ligger også problemet. Tilgangen blir mindre ekslusiv, med påfølgende inflasjon. Jeg har snakket med flere jenter om dette, og jeg vil gjette at en attraktiv jente vil få meldinger fra sånn cirka 20-40 forskjellige karer på en gjennomsnittlig dag, gitt at hun er aktiv på sosiale medier selv. Og flere av dem sender sikker mer en en melding også.

Se for deg at det er en vanlig kveld etter vanlig endt arbeidsdag. Du har spist og lagt deg på soffan med laptoppen på magen og TVen durer ved siden av. På tide å sjekke om du har fått noen svar på de meldingene du sendte i løpet av dagen, men som jentene forståelig nok ikke svarte på tidligere, fordi de sikkert var opptatt på jobb. Eller hva? Hyggelig meldinger. «Hei, hvordan har du det i dag», og så videre. Men deprimerende få jenter har svart, kan du raskt konstatere. Kanskje en av de ti meldingene, til ti forskjellige jenter. Og det ene svaret du fikk var bare et «Hei». Man får ikke akkurat følelsen av at samtalen går av seg selv, akkurat.

Men nå er det på tide å sjekke hvem som er online på Facebook. Jo en god del av dem. Hvorfor svarer dem ikke? Like greit å ta en ny runde med meldinger. Denne gangen har du bedre tid, så du går grundig til verks. Alle jentene du har lyst til å møte, får en melding. Like greit, siden du kan se at den forrige du sendte ikke har blitt lest enda. Kanskje det bare ser ut som du sendte dem sammen. Da virker det ikke så desperat. Og takk gud for at hele chat historyen alltid ligger lagret, slik at man kan holde styr på hva som ble sagt sist gang. Du kan faktisk sjekke hva hun allerede har svart på, slik at du ikke høres ut som en idiot, eller player som spiller på flere hester. Flere av dem er online, så det blir sikkert en god del svar. Og garantert minst en date denne helgen.

Du kjører gjennom en ny runde meldinger, ingen er særlig konfronterende eller krevende. Du venter selvsagt til dialogen er i gang få du penser inn på spørsmål som «Har du noen planer i kveld/morgen/helgen da?». Du sender ut hyggelig meldinger, vennlige, som det er uhøflig å ikke svare på. «Hatt en fin dag på jobben?». Du er kanskje ikke selv klar over manipuleringen som dette innebærer. For du irriterer deg når så mange av dem faktisk ikke svarer en gang. Selv etter at du kan se at dem har sett meldingen din.

Ut over kvelden sjekker du jevnlig om du får svar. Det er magert. Du følger opp dem du får, tar dem gjennom «tre trinns modellen», eller hvor mange trinn det nå er før du begynner å fiske etter en date. Det nærmer seg ti på kvelden. Ingenting konkret. Du sitter igjen med høfligheter. Småsnakk. Dem som er interessert i å møte deg, er ikke du interessert i å møte. Skulle du rangert damene du har sendt melding til, etter hvor sterkt lysten din er på å møte dem, overlapper rangeringen perfekt hvor fraværende responsen deres er. Og slik går dagene og ukene. Klart man blir frustrert.

Se for deg at du ser deg selv overnfra, liggende på soffaen hjemme i et Google Map-perspektiv. Der ligger du, i leiligheten din, i bygården, i byen du bor i. Men i stedet for å skrive inn ditt egen navn i søkefeltet i Google Maps, søker du på: «karer som melder Stine på Facebook og fisker etter date i kveld» Plutselig dukker det opp mange røde prikker på kartet. Ti, femten, tretti. Karer som ligger på sofaen sin etter jobb fordi dem er trøtte. Men ikke for trøtte til å være proaktive på sosiale medier.

Dem sender høflige meldinger til jenter, og følger opp chat historyen på en fornuftig måte. Men hvordan er det for Stine? Det plinger inn høflige meldinger fra karer hun knapt kjenner hele tiden. Det går dager, uker, måneder, og de samme karene fortsetter å sende høflige meldinger. De vil vite hvordan arbeidsdagen hennes har vært. Om hun hadde det hyggelig på den turen hun dro på forrige helg. Som egentlig bare en høflig måte å si at man var utilgjengelig. Men den jævla chat historyen gjør at gutta husker absolutt alt. Så jo: «Turen var fin den».

Og det tikker inn, jevnt og trutt, hele dagen. Hvor lenge skal man orke å være hyggelig? Bedre å ikke åpne meldingen. Da ser det ut som man ikke har lest den. Og så, etter et par år med hyggeligheter gir man faen. Man leser uten å svare. Det er ikke fordi man er en uhøflig person.

Jeg håper denne teksten kan hjelpe deg til å få ting i perspektiv, TT. Saken er den at man må skille mellom det å virkelig kjenne en person, virkelig prate med en person, virkelig investere i en person, og chatting på sosiale medier. Gud vet hvor mange halv motiverte meldinger som sendes fra ukjente karer, til jenter som prøver å avslå like høflig som invitasjonene dem får er er unnvikende. Det må være mange. Kom deg opp av sofaen, TT. Sosiale medier er ikke løsningen. Eller fokuser på dedikerte dating plattformer som Sukker, hvor det finnes en klar motivasjon om å møte en potensiell kjæreste. Det er ikke den perfekte løsningen, men inntil videre, eller man blir Dan Bilzerian, er det den beste vi har på nett. Alternativt har du rett. Møte dem ute.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

6 juli 15 21:05

Dette virker logisk, derfor sender jeg meldinger bare til de jeg virkelig liker. Og prøver i alle fall lese så nøye som mulig gjennom deres profiler.