Dårlig date

Hei Preben. Takk for sukkerbloggen. Jeg lurte på om du kunne gi meg litt tilbakemelding på hva jeg bør gjøre. Det har seg slik at jeg har møtt en jente jeg liker, men så skar det seg veldig tidlig i datingen. Jeg ble irritert på henne, men har litt senere begynt å lure på om jeg også bør ta ansvar for at det ble krøll på tråden. I skrivende stund så håper jeg at det ordner seg, men situasjonen er i hvert fall som følger:

Jeg var ute på byen for cirka en måned siden, tenker jeg, og fikk nummeret av en jente jeg fikk øye på i det vi skulle forlate stedet. Etter litt meldinger frem og tilbake, inviterte hun meg plutselig til en utefest hun var på. Hun var der med venninnene sine. Da jeg ankom var både hun og vennene veldig hyggelige, og senere kom også en kompis av meg.

Litt senere sa hun at det var vennene hennes som hadde bedt meg om å komme, da de hadde lånt telefonen hennes, eller, den hadde gått på rundgang, eller noe sånt. Jeg regner jo med at vennene hennes ikke hadde bedt meg komme hvis de ikke visste at hun likte meg, men jeg merket at det irriterte litt. Hva var vitsen med å si det? Og hva er greia med å dele en fortrolig chat med venner på den måten, som om det var en slags partylek?

Uansett. Festen starten midt på dagen, og utover kvelden blir det god stemning. Litt for god stemning, for dama jeg møter blir så drita at hun ikke klarer gå. Jeg blir sittende ved siden av henne mens hun døser, mens venninnene hennes fester videre. Litt senere blir hun bedre og jeg følger henne inn i lokalet til venninnene. Jeg går for å hente vann til henne, og da jeg kommer tilbake er hun borte. Venninnene sier hun gikk for å ta en telefon, men det går en halvtime og hun kommer ikke tilbake. Da har jeg fått nok, og drar derfra.

Neste dag får jeg svar på meldingene jeg sendte mens jeg ventet på henne, hvor hun kritiserer meg for å forlate henne i fylla. Jeg blir irritert og forklarer at det var venninnene hennes som forlot henne, ikke jeg. Så ser alt ut til å være bra igjen. Men så, en time senere konfronterer hun meg med at jeg la til en av venninnene hennes på Facebook slik at jeg kunne følge opp en mulig photoshoot med henne for en kompis som er fotograf. Hun skriver bare «Adjø». Da merker jeg at jeg blir varm i toppen. Det går fra ett drama til et annet, og jeg skriver hva jeg mener om det. Siden dette har hun ikke svart. Problemet er at jeg egentlig liker henne. Hva bør jeg gjøre? Bare glemme henne? Asbjørn

Hei Asbjørn. Litt av et sommereventyr dette, og det høres jo utvilsomt ut som det er høy drama faktor i gjengen hennes også. De er sikkert vant med en del oppmerksomhet fra karer, de liker å feste, og er sikkert nokså attraktive. Antagelsene baserer jeg på premisset om at vakre jenter ofte fester i flokk, og at den ene av dem sågar burde bli med på photoshooten til kompisen din. Jeg fornemmer også noe ut ifra oppførselen du beskriver. Litt grenseoverskridende atferd som pene jenter ofte kan tillate seg fordi de så enkelt blir tilgitt, av menn som blir svake for dem. Det kan være provoserende, men faktum er vel at man tvinges til å følge loven om tilbud og etterspørsel. Så lenge etterspørselen er der, trenger man jo ikke tilpasse seg? Alternativt kan man velge å være en av dem som ikke finner seg i det. Men det virker også som at du har blitt trollbundet og er klar til å gi etter.

Så er det også vel spørsmålet hvor galt hun egentlig oppførte seg? Jeg forstår det kan være provoserende når hun sier at det var venninnene som ba deg komme på festen, og ikke henne. Men hun var jo klar over at de inviterte deg. Og tro ikke at de hadde gjort det om de ikke visste at hun likte deg. Se heller for deg at de noen timer tidligere snakket om deg. At hun viste dem korrespondansen mellom dere, og mente du var verdt å vise frem til dem, er utelukkende et kompliment fra henne.

Det at hun har behov for å si at det var venninnene hennes som sa du skulle komme på festen kan være en slags «negging» fra hennes side, hvor hun prøver å gjenopprette maktbalansen mellom dere. Joda, det høres sprøtt ut, men hvis det er en pen jente som er vant med å bli jaget av karer, så vil det å invitere en fyr på fest kanskje oppleves som å legge seg flat for en fyr. Det er bare et spill hvor hun vil være den som blir jaget, etter å ha først løpt rett imot deg. Jeg ville ikke hengt meg opp i det.

Nå vet jeg ikke om drikkingen hennes også var noe som irriterte deg. Jeg kan jo forstå det i så tilfelle. Også at du opplevde hele situasjonen som noe ufin når hun bare blir borte etter at du har sittet og passet på henne mens hun var full. Det blir vanskelig å vurdere hvorvidt dette var normalt for henne, eller gjengen hennes. Det kan jo være at det er noe som plager henne litt om dagen? Har hun nylig kommet ut av et forhold? Et forhold hvor eksen var utro, for eksempel? Det kan muligens forklare både den litt ukritiske oppførselen hennes, og sjalusien som følge av Facebook adden til venninnen. Deter nok litt i gråsonen, men jeg mener vel at det likevel er uheldig å be venninna til daten din på photoshoot, da det nødvendigvis innebærer et slags kompliment som går på utseendet hennes. Det kan godt være at du ikke la noe i det selv, men for en jente som er litt sensitiv for utroskap så kan nok tolkes som en varsellampe.

Så hva skal du gjøre? Vel, personlig så foretrekker jeg mennesker som er litt «høy oktan». I dette legger jeg at jeg kan akseptere mye rart så lenge det også er noe «riktig» med personen. Ikke er kjedelig. At personen er litt grenseoverskridende vil jeg i det fleste tilfeller oppleve som positivt, selv om det gjerne følger med litt grums på kjøpet. Men folk er ulike og trenger ulike ting. Skriv noen av tankene dine i en melding til henne og si at du synes møtet ble veldig uheldig. At du gjerne vil prøve igjen. Man har jo ikke annet å tape en forstanden. Lykke til:)

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

11 aug. 15 11:19

Det høres ut for meg som om denne jenta er i et miljø der festen og stemningen har høyere prioritet enn omsorg og respekt for sine omgivelser- og mennesker de omgir seg med. Et svært lite modent vennemiljø mao, og veldig overfladisk.

Gidder du dette da, Asbjørn? Trenger du dette?

Sukkerbruker

16 aug. 15 23:40

Beklager , men jeg hadde trekt meg ,... respektløst . Når denen første tiden skal være en positiv periode , kan jeg tenke meg fremtiden med henne ikke blir noe bedre ,.. lykke til med fremtiden .

Sukkerbruker

18 aug. 15 18:57

"Antagelsene baserer jeg på premisset om at vakre jenter ofte fester i flokk". Jeg tror kanskje Preben Z Møller er litt på villspor når han mener dette. Har han tatt til beregning ulike personlighetstyper (introvert, ekstrovert etc..), eller mener han attraktiv i form av at jenta har massiv selvtillit? Det er to forskjellige ting nemlig. Vet om flere middelmådige jenter utseendemessig med store venneflokker, og fellesnevneren her er vel heller ofte at de har stor tro på seg selv. En annen ting som Preben heller ikke har mye erfaring med, er all den sjalusi pene jenter blir utsatt for av andre jenter igjen. Jenter prøver ofte å finne andre jenter de identifiserer seg med, og da er det vel heller ingen hokkus pokkus og tenke at de aller vakreste utgjør en for stor trussel for enkelte til å få innpass i en vanlig jentegjeng.

Sukkerbruker

20 nov. 15 16:26

Hvordan gikk det til slutt da Asbjørn? Hadde vært moro å få en oppdatering en gang iblant fra de som får råd og vink :)