Første melding til en fyr

Hei! Jeg er uerfaren med nettdating. Jeg har ennå ikke tatt kontakt med noen. Er usikker på hva jeg skal skrive. Et sted leste jeg at det kan være lurt å skrive noe personlig ved første henvendelse. Kan du gi noen eksempler på noe personlig jeg kan skrive ved første henvendelse? På forhånd takk for hjelp!

Vennlig hilsen
L-M

Hei L-M. Jeg skal med glede prøve å bistå deg her. Heldigvis vet jeg om en studie hvor man analyserte mer enn en halv million første meldinger. La oss gå gjennom noen av funnene der først, så kan vi diskutere litt etterpå?

Et av funnene går på hvordan man formulerer seg. Man skal legge en innsats i å skrive grammatisk riktig. Det er mange som dummer seg ut her, selv selv om det er lett å gjøre noe med, om man gidder. Skrivefeil er utrolig negativt. Men også bruk av «barnslige» chat-forkortelser slår negativt ut. Så, hva du enn skriver, skriv i hele setninger med minst mulig skrivefeil.

Vi vet at komplimenter som går på fysisk utseende ofte ikke er en god idé hvis man prøver å få kontakt med en jente. Men faktisk så er ikke komplimenter som går på utseende særlig positivt andre veien heller. Jeg er dog usikker hvor mye man skal legge i akkurat det, og kommer tilbake til dette. Men universalt positive komplimenter er formuleringer og begreper som «kul», «det er fint at..», «flott», «facinerende», «bra». Det virker som at vi bruker slike formuleringer når vi beskriver positive ting som ikke er overfladiske. Dette kan være greit å ta med seg.

Du spør om du skal skrive noe personlig ved første henvendelse. Det er mye som kan være personlig, og kanskje til og med for personlig. Det er tross alt en fremmed person man henvender seg til og man bør ikke gå for langt for tidlig. Da blir man en raring. Men hvis du mener at man skal være spesifikk, så er dette korrekt i forhold til undersøkelsen. Jo mindre generell du kan være når du beskriver deg selv, interesser og aktiviteter, jo bedre. Liker du musikk, hva slags musikk, dataspill, hva slags spill, gå på restuaranter, hvilke. Filmer? Hvilke, hjemme eller på kino?

Tingen er at man vil treffe på noe man har felles, og jo mer spesifikk, mer «nisje» man er, jo større kjangs har man for å treffe den spesielle nerven. Er man generell i alt, vil man aldri kunne skape skikkelig samklang. Et banalt eksempel: Ingen blir begeistret for at du liker å høre på musikk. «Hæ? Er det sant? Utrolig, jeg også liker å høre på musikk!:)»

Men kanskje du digger å høre på Death metal når du trener?

«Hæ? Er det sant? Utrolig, jeg også liker å høre death metal når jeg trener!:)»

Du skjønner tegninga. Vær spesifikk.

Det er også en god idè å ta opp interessene til den andre personen. Gjerne i positive vendinger. Enkelte fraser slo positivt ut, som: «Du nevner at..», «Jeg er nysgjerrig på..», «Jeg la merke til..», «god smak..».

Det kan virke som at dette handler om å gi troverdige komplimenter samtidig som at man viser at man verdsetter de samme tingene i livet. At man har ting felles.

Det er mange som lurer på hva man skal si i en første melding. Det kan være fordi man føler seg sjenert eller utilstrekklig, men også at man så ikke vil tråkke feil. Man vil ha "løsningen". Jeg må vel si at for meg personlig så er det ikke så viktig hva en kvinne sier i første melding. Men her kan vi menn være forskjellige, og menn kan også være ulike kvinner når det kommer til innholdet i første melding. Hvis det er viktig for deg, så kan vet være at du overvurderer betydningen av dette for andre.

Hvis man ser bort fra de åpenbare kriteriene som går på ytre skjønnhet, så vil det for meg ofte handle om et slags totalinntrykk som går på livsstil, smak og innstilling til livet. Man får bare tekst og bilder og gå etter, men jeg tror at hvis bildet er OK, så vil et enkelt «Hei, søten» - som både er minimal og overfladisk fra en jente - være nok til at jeg er villig til å sjekke ut den øvrige profilen hennes. Her har man god plass til å legge en innsats. Husk at menn rett og slett ikke har samme trøkket som kvinner har, selv om de er attraktive. Vi drukner ikke i meldiger vi ikke klare å gå gjennom. Vi passiviseres ikke i en foss av uønsket oppmerksomhet.

Derfor kan du selvsagt ta høyde for tipsene overfor, men jeg tror ikke jeg ville lagt all energien min inn i første melding. Prøv heller å lage en skikkelig attraktiv profil som viser at du er utdannet, sunn, aktiv, og har humor. Deretter ville jeg lagt litt innsats i profilbildene.

Noe konkret eksempel på hva du skal skrive i en første melding til en fyr, føler jeg blir feil. Nettopp fordi det blir så generisk og overfladisk. Man bør jo skrive noe som er rettet til en spesifikk person. Jeg vet at jeg hadde blitt smigret hvis en jente både hadde sagt at hun synes jeg så flott ut, og at jeg drev med noe hun også likte veldig godt. Jeg tror vi menn er nokså enkle slik:) Lykke til!

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

30 juli 16 17:19

Dette er noe av det vanskeligste synes jeg.. Hvordan få kontakt. Jeg har sendt flere forsøk av typen " Hei, jeg synes du hadde en spennende profil", Eller, " Hei, jeg likte virkelig det smilet", eller "Hei, hvorfor står det til?" I håp om å starte en samtale. Men det er tydeligvis totalt feil. Til nå har dem jeg har sendt til ikke engang svart med et enstavelsesord.
Jeg aner ikke hvordan jeg skal "spillle dette spillet".