Friend Zone til No Zone

Hei, jeg ville bare spørre om litt hjelp. For en måned siden holdt jeg på med en fyr. Ting gikk helt utrolig bra og jeg så frem til videre tid med han. Det virket som han virkelig likte meg og hadde følelser, vi er veldig like og ting falt på plass. Vi trivdes og hadde det sinnsykt gøy sammen, og samtidig veldig koselig og romantisk. Vi lå aldri sammen, vi hadde kun holdt på 1-2 mnd. Men i såfall fyren var ikke ute etter bare ligg, det kunne han sikkert fått til etterhvert, han tok hensyn til meg.

En dag kommer han å sier til meg at han føler seg usikker på alt han driver med, ikke bare angående meg men alt annet. Fyren har vært ganske stressa det kan jeg si, men han virka sikker. Men tydeligvis ikke.. Hvis det faktisk er sant det han sa.. Han virka usikker når han gjorde det slutt, fordi han gikk frem og tilbake på om han faktisk ville ende det, men til slutt så endte han det. Etter det så har han holdt kontakt ved å snapchatte til meg endel. Jeg har ignorert.. Til slutt har han prøvd å skrive direkte til meg. Jeg har svart veldig lite. En dag ville han gjøre det klart at han ikke hadde noe imot meg osv, og at vi kunne ha det fint mellom oss.. Jeg tenker hvorfor vil du det? Hva slags for noe vennskap eller hva du vil ha, skal du få fra meg? Hvorfor vil du ha et vennskap nå ? Hva trenger han vennskapet mitt for?

Han vet vi aldri kommer til å bli buddies, det blir vel mer som bekjente nå. Han kontakter meg ofte .. Hvorfor gidde nå? Han ringte nylig første gangen siden ting endte, vi hadde en fin samtale om alt og ingenting. Jeg tok faktisk opp telefonen.. Men etterpå endel av meg angret. Jeg likte å bare holde avstand. Egentlig er jeg litt irritert fordi ting fungerte veldig bra, men likevel skjærte det seg, så når han holder kontakt, liker jeg det men den andre delen av meg irriteres av det. Vi pratet i 2 timer, om alt og ingenting, men mot slutten gikk vi begge litt inn på at ting endte, og han forklarte seg ved at han ikke skulle ha noen nå. Jeg forklarte at det var synd fordi ting gikk bra osv osv, han begynte å bli veldig stille.. Og mot slutten virka som han ikke ville snakke en gang, man skulle trodd han ble irritert på noe.. Kanskje han bare var trøtt. Jeg vet ikke. Men fyren begynte å si mhm og nesten ikke svare. Jeg sa til han at det egentlig begynte å bli frekt når han ikle svarte, og han sa nei er bare trøtt, har ikke mye å si.. Og jeg sa bare greit. Mot slutten ble det så jævla kaldt at jeg følte jeg nesten drepte noe. Følte jeg ødela.

Likevel, jeg forstår ikke hvorfor han kontakter meg enda, jeg tenker kanskje han enda bare var veldig usikker på å ha meg, men med den samtalen drepte jeg alt av usikkerhet. Jeg er ikke hjerteknust, men i og med at det gikk så bra, vil en del av meg fortsette med det vi hadde sammen. Hvordan får jeg det til å skje? Han har også hatt lyst til å møtes. Men i hodet hans er det mer som vi er venner. Føler meg heftig friendzonet, og jeg vil ut av det.

Hva i huleste? Vi funka bra sammen, han var så sikker på at han likte meg, introduserte meg til foreldra, noe som ikke er all verdens, men noe som er unødvendig hvis han ikke likte meg, også en dag han føler seg usikker men fortsatt kontakter meg og vil møtes? Hva vil han ?

Hilsen AJ.

Hei AJ. Ja hva vil han. Det virker jo ikke som at han vet helt selv, annet enn at et stabilt og forpliktet forhold med deg, ikke er greia. Instinktivt synes jeg irritasjonen din er et tegn på integritet. Ego integritet. Det er ikke uvanlig når man utsettes for en person som «ikke vet» hva han eller hun vil, at man ender opp med å kaste bort mye tid og tårer uten å stå igjen med så veldig mye til slutt. Mennesker som ikke "vet" hva det vil, er - slik jeg oppfatter det – sikre nok på hva de ikke vil, til at de risikerer forholdet. Å ødelegge det permanent. Vinglingen fremstår mer som en slags feighet. Man vil ha noen andre enn den man har, men man er ikke tøff nok til å stå der alene til man finner erstatningen man mener er bra nok.

Slik er det også å være singel. Noen dager er lettere enn andre. Dager hvor det er litt trist. Man føler seg ekstra ensom, man har fylleangst, eller bare angst for at man aldri skal finne noen. Dette er dager man fristes til å ringe eksen. Men dager man føler seg sterk på igjen, når man har det bra, da vil man være helt fri og uforpliktet. Dynamikken er den samme for «vinglere» som liksom ikke vet hva de vil. De er ikke fornøyde. Ikke bare vraker man den andre personen. Han eller hun skal sågar stille opp med emosjonell støtte, inntil man finner erstatningen. Så bare vær irritert du.

Derfor kjøper jeg aldri den der «jeg vet ikke hva jeg vil»- forklaringen. For noe vet man. Og man unnlater å si det som den andre kanskje finner mest relevant. Nemlig at man ikke tilfredsstiller den andre tilstrekkelig. Det var sikkert noe av dette du opplevde da dere snakket på telefonen. Han startet med å sende videosnutter, etter å ha vært alene en stund. Han følte seg sikker ensom, og ville gjerne vite at noen «var der». Han ville ha en respons fra deg. Du er en nokså selvstendig person, og ignorer ham, så da eskalerer han. Han begynner sende meldinger. Han eskalerer ytterligere og ringer. Så får han deg på glid, han får den lille bekreftelsen, kanskje, og så mister han interessen igjen. Han blir sterkere et lite øyeblikk, og i det øyeblikket kommer følelsen av at du ikke er bra nok, tilbake.

Følelsen av at du drepte noe, kan sikkert være reell nok. Slik du skriver, virker det som at du har en sunn evne til å sette grenser rundt deg selv. Kanskje han ikke fikk den bekreftelsen han var ute etter. Kanskje det var motsatt, at han ikke fikk følelsen av at du «var der for ham». Og at han ikke fikset det. La ham styre med sitt. Hva han vil med vennskapet ditt skjønner ikke jeg heller, for å være helt ærlig. Er det et vennskap han vil prioritere når han finner seg en ny kjæreste, til eksempel? Tvilsomt. Hadde jeg vært deg hadde jeg sagt at han kan holde seg unna til han finner ut av livet sitt. At du er ute etter en moden mann som vet hva han vil. At det ikke blir noe «Friend zone», men «No zone». Du har ikke tid til tullet hans, og vil prioritere andre mennesker. Slik tenker jeg, hvertfall. Lykke til.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer