Bryte eller fortsette?

Hei Preben. Alltid interessant å lese spalten din. Tenkte jeg skulle høre hva du tenker om min nåværende dating situasjon. Saken er den at jeg omsider har møtt en dame jeg liker. Her på Sukker faktisk. Vi chattet litt frem og tilbake før vi møttes, og det var hyggelig. Hun er 34, har en god jobb og virker stabil, varm og god. Hun virker også avslappet i forhold til dating, og har vært tidligere gift. Men på vår andre date skjedde det noe.

Vi hadde vært på kino og bestemte oss for å ta en drink på en rolig bar ikke langt fra der hun bor. Etter en tur på toalettet kommer hun tilbake og virker brydd. Rolig forteller hun at en annen kar hun dater tilfeldigvis er her, som han har sett oss sammen. Han var nå irritert på henne. Hun sier det på en måte som at hun ikke bryr seg så veldig om dette. Da bryr heller ikke jeg meg noe særlig, da det virker som at han ikke er så høyt prioritert. Men det inntrykket endrer seg når denne karen og kompisen hans skal ut og røyke. Hun ber dem sette seg ned med oss, og presenterer meg som en venn.

Det er tydelig at hun prøver å ufarliggjøre meg. Han er tydelig irritert, men de setter seg da ned til slutt. Jeg er ikke av den sjalu typen, så jeg prøver å være hyggelig. Etter en liten stund er vi alle venner.

Så til «problemet».

Der og da så brydde jeg meg ikke noe særlig. Jeg er ikke en sjalu fyr, og vi hadde nettopp møtt hverandre. Hun virker åpen og ærlig, og fortalte meg at hun har datet denne fyren i 5 måneder, men det utvikler seg aldri til et skikkelig forhold. Jeg får inntrykk av at det er han som ikke vil. Fair enough, tenker jeg. Han har historikk og klørne i henne. Hun er likevel voksen nok til å skjønne at noe ikke er helt som det skal være, og holder døren åpen for andre. Hun virker som en god kvinne.

Derfor har jeg fortsatt å møte henne. Også fordi jeg regnet med at denne karen vil bli faset ut nokså snart. Men så har det blitt temmelig åpenbart at det kan ta tid. Og det begynner å plage meg. For eksempel så inviterte hun meg med på en eksklusiv lunch for to hun hadde fått via jobben sin. Men i de to ukene i forkant så ble hun vagere og vagere om at vi skulle dra sammen. Hun måtte kanskje ta med moren sin i stedet, og så videre. Og så kom selvsagt Facebook bomben, hvor hun sitter der med denne fyren og nyter en femstjerners luksus lunsj. Jeg har ikke giddet laget noe nummer ut av det. Men jeg tenker også at det er på tide å kanskje ta en revurdering av hele opplegget. Hva tenker du?

Hilsen Jon.

Hei Jon. Ryddig redegjørelse dette. Virker også som at du har beina godt plantet på jorden her. Skjønner også at du kvier deg for å investere mer i forholdet til denne kvinnen, da det ble åpenbart at du er det andre valget. Selv om det virker som at forholdet med den andre karen virker dødfødt, all den tid han ikke er interessert nok til å forplikte seg til henne, er hun forpliktet til ham. Hun forteller deg at hun skjønner at dette ikke er riktig, rasjonelt sett. Men følelsesmessig virker det ikke som at hun har helt styringen på situasjonen. Tvert imot.

I prinsippet er vel ingenting i veien for at du kan fortsette å møte henne, men det blir vel et poeng da at du klarer å opprettholde en distanse, og ikke blir så følelsesmessig involvert at du får det vondt. For alt jeg vet så kan det være for sent allerede. Du sier at du er plaget. Og skal jeg være helt ærlig så er vel lunsj-stuntet hennes ufint nok til at du kan ta det opp med henne. Men det kommer selvsagt an på hva du tenker på sikt. Det kan være en fordel å la det ligge.

Hvis du fortsetter å treffe henne, kan det godt hende at hun omsider kommer av hektet hun har på denne karen. Da er du kanskje også det åpenbare valget. Risikoen er derimot at før dette skjer, så blir den emosjonelle slitasjen på deg så stor at relasjonen skaper negative følelser i deg. At du begynner å straffe, eller å hevne deg på henne, mer eller mindre bevisst. Sure kommentarer, du vet hva jeg mener. Det kan være at du til slutt føler deg tråkket på og får en reaksjon og blir sinna. Derfor kan det være en fordel å stille noen krav til å fortsette å møte henne. Det kan godt hende at du ikke er i noen posisjon til å fremsette krav, men det kan være godt for selvfølelsen. Det kan få deg til å vokse i hennes øyne også, selv om det kan hende at det ender med at du trekker deg ut av relasjonen. Du kan si at lunsj-stuntet hennes ikke var OK, for eksempel. Slik kvitter du deg med gruff, og hun får en mulighet til å rydde opp, eller i det minste forklare.

Det finnes også fordeler ved å bare gjøre en ryddig exit. Om du klarer det da. Ta en prat med henne, fortell henne hva du føler, at du ble skuffet, men at du ikke bærer nag til henne. At du forstår henne, men at du ikke føler deg komfortabel med å fortsette relasjonen før hun er mer klar for et seriøst forhold med andre, eller i det minste gjør seg ferdig med denne karen. Fordelen er at du går videre uten at det blir negative følelser mellom dere. Du kan gå med hodet hevet, og er åpen og klar for andre potensielle partnere. Når og hvis hun kommer over denne karen, kan dere få en fresh start.

Det er alltid stressende å gi slipp på en person man vil ha. Men sett utenfra så tror jeg at det er det jeg ville gjort, på en ryddig og respektfull måte. Problemet er at det alltid er lettere når man ikke er emosjonelt involvert. Det blir ditt valg. Mitt råd har du fått. Lykke til Jon.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

8 des. 15 12:41

Break it up! Dette er ikke en sunn situasjon. I'm nobodys' second choice.

Sukkerbruker

13 des. 15 23:08

Alle vi møter i livet møter vi av ein grunn. Gå i deg sjølv å spør kva erfaring du skal ha ut av dette. Kva trur du? Står du trygt i deg sjølv? Kva seier instinktet? All erfaring er god erfaring på sikt ;-)
Flott profilbilete. Treklemming er hærlig :-) Lukke til vidare :-)

Sukkerbruker

3 jan. 16 08:35

Ekkel situasjon i starten av et forhold. Kvinner som glatt henter frem dine buk-svogere og trykker dem opp i fjeset ditt, som om de nyter omsvermelsene og konfrontasjonen, er ikke noe å samle på. Jeg skjønner ikke hvorfor du ikke har forduftet for lengst.

Sukkerbruker

19 sep. 16 18:13

Dersom en jeg treffer vil være sammen med andre,og ikke bare meg,så er det feil type rett og slett.Det samme gjelder deg.