Lavere menn, bedre partnere

Kvinner liker høye menn. Det er ingen hemmelighet. Men det kan faktisk være slik at lavere menn er både bedre kjærester og ektemenn. Kvinner bør derfor revurdere og få øynene opp for dem. Høye menn er både bortskjemte og late, skal vi tro på noen nokså interessante studier.

Sosiologer har i mange år forsket på våre preferanser når det kommer til kroppshøyde. I en studie fant man at 48,9 % av kvinnene begrenset online datingen sin til menn som var høyere enn dem selv. Menn er ikke kresne på samme måte. Bare 13,5% ville avfeid en kvinne som var høyere enn dem selv. Partnerens kroppshøyde ser ut til å være en en nokså viktig faktor generelt. Ut av 925 profiler, så var det bare 3 personer som hadde utelatt å oppgi en høydepreferanse.

Flere studier viser hvor viktig menns høyde er for kvinner. En som tok for seg 181 universitetsstudenter, viste at for 29% av kvinnene ville det føles «rart» og «unaturlig» å date en mann som var lavere enn dem. Mer enn 55% av kvinnene sa at de bare ville date menn som var høyere enn dem selv. I motsetning til 37% av mennene sa de kun ville date kvinner som var lavere.

Men så til den gode nyheten for lave karer og damer som er klar for en bedre partner. En forstudie har nemlig antydet at de er bedre partnere. De gjør nemlig mer husarbeid, tjener en større andel av inntektene, og har høyere terskel for å skille seg enn sine høyere brødre.

I en annen svært interessant studie fulgte man 5000 familier i nesten 50 år, for blant annet å finne ut hvordan en manns høyde påvirker forholdet hans etter at han har funnet seg en partner. De begrenset seg til menn mellom 23 og 45 år som bodde sammen med sin partner.

Lave menn hadde noe vanskeligere for å bli gift enn høye menn, med en konstant lavere rate på 18%. I studien forklarer man dette med at lavere menn kan bli sett på som «mindre maskuline», i tråd med enkelte kvinners tradisjonelle kjønnsideal. Men samtidig kan det virke som at disse mennene er mer lojale mot sin partner, sammenlignet med gjennomsnittlig høye og enda høyere menn. Forholdet til en lavere mann har 32% mindre sannsynlighet for å skjære seg. Det er bemerkelsesverdig.

Det kan ha noe å gjøre med kvinnene som gifter seg med en mann som er lavere enn gjennomsnittet er spesielle, men det kan også være at lavere menn rett og slett er bedre partnere. Flere ting tyder på det. I gjennomsnitt så gjennomførte laver menn 1 time mer husarbeid i uken enn høye menn. 78% av de lavere mennene tjener mer enn partnere sin, i motsetning til 69% av de gjennomsnittlige og 71% av de høye mennene. I studien forklarer man den relative forskjellen med at høye menn kan være «bortskjemte», og derfor ikke gidder bidra i like stor grad.

Lavere menn er også mer villige til å inngå partnerskap med kvinner som er mindre utdannet enn høyere menn er. 21% av de lavere mennene i motsetning til 16% av de gjennomsnittlige og 12% av de høyere mennene, hadde inngått partnerskap med kvinner som ikke hadde fullført videregående skole.

Høyde virker også inn på relative aldersforskjell. I gjennomsnitt var det bare 9% av mennene som hadde inngått partnerskap med en kvinne som som var mer enn 3 år eldre enn dem selv. Men blant disse var en større andel av mennene høye. Dette er kanskje noe overraskende, men forskerne hadde en mulig forklaring. Det kan hende at lave menn er redd for å bli ansett som mindre «modne» enn høye menn. For å unngå denne trusselen mot deres maskulinitet, foretrekker de en større aldersforskjell enn høyere menn. Høye menn kan muligens føle seg mindre «truet» og ha mindre motforestillinger mot å være sammen med en eldre kvinne.

Så der har man det. Er du en høy mann trenger du ikke gjøre like mye husarbeid eller tjene like mye. Du er også mer «bortskjemt» og har lettere for å bryte ut av et forhold. Men er du en kvinne som er ute etter en trofast mann som jobber baken av seg for familien sin, og som blir i forholdet i tykt og tynt, kan det være en idé å justere høydeparameteret. Lykke til med kjærligheten!

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

15 des. 15 00:09

Det kunne vært adressert som en forklaring at fordi lavere menn har vanskeligere for å skaffe seg en partner, vil de også jobbe hardere for å forbli i et forhold. Den lave høyden kompenserer de for på andre områder i livet, som til slutt kan gjøre de til bedre partnere.

Sukkerbruker

18 des. 15 15:08

Er helt enig at lave menn er mye hyggeligere enn de høye mennene. For min del vil jeg kun ha lave menn, skjønner ikke hva man skal gjøre oppe i høyden, når jeg ikke er der selv.
Med lave mener jeg 173 til 182. Har selv gjennomsnitt høyde i den norske befolkningen.

Sukkerbruker

27 des. 15 23:40

Jeg har aldri brydd meg om høyden til en mann. Men min erfaring er at kortvokste menn ofte har veldig lav selvtillit. Det fører gjerne til at de blir mer sjalu, holder ikke på meningene sine, og derfor blir vanskeligere å forholde seg til. Jeg sier ikke at alle kortvokste menn er slik, men min erfaring er at de fleste er det. Og det er veldig synd, for en mann rundt 175 kan faktisk være veldig flott å se på.

Sukkerbruker

4 jan. 16 21:31

Hva skulle være problem med å være lav? Har aldri hatt noen problemer, jeg... ja, noen ganger skulle jeg ønske jeg hadde vært litt høyere, som når jeg skal ha noe fra øverste hylle i butikken eller ha ned noe fra toppen av kjøkkenskapet, men det blir bare detaljer.

Så oppfordrer så absolutt dere jenter/damer å se litt nedover og ikke bare oppover;) Jeg forstår jo så klart at dere vel ha en høy bredskuldret herremann til å beskytte dere og alt det der, men ikke tråkk en dverg på tærne sier jeg. Gi meg en klubbe så skal jeg vise hva beskytte betyr jeg, hehe.

Nei, det er synd at vi som ikke er helt i gjennomsnittshøyden på 172-175cm (i følge en artikkel om noe av det samme temaet, som jeg leste her forleden. Der ble 172-175cm ansett som gjennomsnittshøyden på menn og kvinner, og ansett som normalhøyden) fort blir undervurdert og oversett, sier nå jeg. Det er snarere det jeg oftest opplever. Men de som ikke har bestemt seg på forhånd for å sky oss som pesten, endrer som regel mening når de blir litt bedre kjent.

Jaja, interessant artikkel, det var det.

Hilsen lykkelig kjempedverg på 167:)

Sukkerbruker

18 jan. 16 12:55

Med lave mener jeg 173 til 182. Har selv gjennomsnitt høyde i den norske befolkningen skriver nikki:

Så en mann tilhører gruppen lave menn hvis han er under 183 cm?
Gjennomsnittshøyden på Norske menn er 179 cm, og når det er snitthøyden så ligger logisk nok grensen for å være lav mye under dette tallet.