Nyttårsforsett for single

Godt nyttår! Håper 2016 blir like bra eller bedre enn 2015. Som leser av Sukkerbloggen er du sikkert en av dem som gikk singel inn i dette nye året. Selvfølgelig er forventningen enorm (!) om at Sukkerbloggen skal ta for seg noen nyttårsforsetter for single, og endre på dette. Det er tross alt derfor vi er her. Så her kommer noen.

 

For dem som ikke vet hva et nyttårsforsett er, kan en definisjon være å begynne med noe nytt, slutte å gjøre noe, kutte uvaner, etablere nye vaner, øke en ønsket aktivitet eller minske en uønsket, for å gi seg selv en høyere livskvalitet. Jo, man kan sikkert bare si at nyttårsforsettet er å finne seg en kjæreste, men det mener jeg er et nokså dårlig forsett. Det kan være det endelige målet, kanskje, men det er litt for bekvemt i følge min nokså strenge definisjon. Nyttårsforsetter handler om å forbedre seg selv. Ikke sette flere krav til omgivelsene. Denne innstillingen er min kjepphest.

Kan du begynne med noe nytt som gjør deg mer tilgjengelig og attraktiv der ute? Helt sikkert. Men det er du som vet hva som vil være det beste stedet å starte. Kan hende det er det evinnelige maset om å trene mer og spise sunnere/mindre? Ja, jeg vet det er vanskelig når en hel matindustri har bestemt seg for å erstatte hvert eneste sunne måltid bestående av kjøtt og grønnsaker med sukker og billige karbohydrater. Det har ikke alltid vært slik, sier min far som kom til Norge på syttitallet. «Da var alle slanke og spiste fisk. Nå er alle feite» klager han. Brød, ris, pasta og sukkerholdig mat spiser man når man har bruk for det, sier en kompis av meg som er mannlig modell. Man har bruk for det etter trening, og bare da, visstnok. Min far er feit, og vi er ikke alle modeller. Jeg er heller ingen kostholdsekspert, men jeg tror man kan endre veldig mye uten at man nødvendigvis trenger å dø på tredemølla. Noen få ekstra kilo ses kanskje ikke så lett under skjorta, men det kan også mye å si for ansiktsformen uten at man nødvendigvis legger så lett merke til det selv.

Å begynne med noe nytt kan derfor være å trene 3 ganger i uken, en time om gangen, og å erstatte billige karbohydrater (billig for matindustrien) med et mer naturlig kosthold (det er tross alt relativt nylig at mennesker begynte å dyrke maten sin).

Hva så å slutte med noe? Kanskje å være fordomsfull når du skal vurdere en potensiell date. Av en eller annen grunn så har vi en tendens til å lukke oss etter hvert som vi bli eldre. Det er kanskje baksiden av å lære oss bedre å kjenne. Samtidig har man blitt lei av skuffelser, og å få bekreftet negative mistanker. Man blir sensitiv og hater å kaste bort tid som har blitt mer kostbar. Har du noen gang blitt fullstendig avvist uten at du har fått en kjangs til å vise hvem du er? Da har du kanskje vært i andre enden av tiltagende trangsynthet. Problemet med fordommer er at man vet når man får dem bekreftet, men sjelden når de ikke stemmer. Den andre personen får ingen mulighet til å vise at du tar feil. Slik kan man både bli klokere og dummere med årene. Revurder kriteriene dine i 2016.

Å øke en "ønsket aktivitet" kan være å være mer sosial utenfor sosiale medier, og da spesielt sammen med andre single venner. Noen har en tendens til å være for lojal mot venner, i den grad at de sitter der som den eneste single på «kjærestefest». Jo, gamle venner er gode venner, men du trenger også å finne dem som har interesse av å jakte aktivt på kjærligheten. Prøv å finn nye single venner som befinner seg i ytterkantene av ditt nåværende sosiale nettverk, om dette består av stort sett etablerte par. Let etter dem som er positive og fulle av energi. Det er smart å lete etter kjæreste også på nett, men det er ingen fullgod erstatning for å være «der ute». Ofte legger man ikke merke til at det å sitte med mobilen i hånden, eller foran laptopen, har blitt den eneste skogen man jakter i. Det er ikke bra.

Så et siste nyttårsforsett som kan være veldig utslagsgivende for dine muligheter på sosiale medier, Sukker inkludert. Det har seg nemlig slik at mennesker som synes de selv er pene, oftere tar bilder av seg selv. Grunnen er kanskje åpenbar. Folk som synes at de ser gjennomsnittlige ut føler kanskje at det ikke er like mye vits, og de får kanskje heller ikke like mye ros og bekreftelse når de omsider legger ut nye bilder av seg selv. De gjemmer seg heller litt bak bilder av naturen de står i, bilen de kjører i, eller hunden de går tur med. Så kan de også være slik at folk som synes at de er gjennomsnittlig pene, heller ikke blir pene fordi de er late og ikke gidder å legge en innsats i å posere.

Kanskje det er på tide i 2016? Og da mener jeg gjøre det skikkelig. Planlegge en hel dag til dette. Bruke en venn som vet hvordan det gjøres. Vet du hva en «dating fotograf» er? Jeg fant dette ut for mindre enn en uke siden. Jeg kom over dette rare begrepet på nett og lurte om det var folk som ville ha med noen å dokumentere daten man var på. Altså, en slags variant av bryllupsfotografering. Men så sprøtt var det altså ikke. Det er rett og slett portrettfotografer som markedsfører seg som «selfie» assistenter. Da vet du også hvor lista er i 2016. Nå er det bare å sette i gang. Ha et fantastisk år!

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer