Ferie fra sjekkern

Hei Preben. Jeg setter stor pris på bloggen din, og tenkte jeg skulle sende inn en e-post til deg. Jeg vet ikke om jeg kan formulere spørsmålet mitt veldig bra, men problemet er at jeg føler at ting har gått litt i stå på dating fronten. Avtaler blir ofte kansellerte, jeg sitter mye og sender meldinger frem og tilbake, venter på meldinger, håper på meldinger. Jeg har også vært på noen dårlige dates. Det virker etter hvert som hele dagen og hele oppmerksomheten min går med i jakten på å finne den rette dama. Energien suges ut av kroppen min og jeg føler at jeg kommer ingensteds. Jeg kan vel si at jeg har blitt litt frustrert og nedslått, og håper at du kanskje kan gi meg noe råd og perspektiver her. Hilsen Gunnar.

Hei Gunnar. Det er vanlig at vi fokuserer på de tingene i livet vi føler vi mangler, og vil ha. Kanskje vi menn kan bli ekstra ensporet når det kommer til «problemløsning» og "måloppnåelse". Jeg ser for meg at du kan ha gått tom for krutt her. At du har prøvd for hard og for lenge på noe du ikke nødvendigvis har så stor kontroll over. Det er frustrerende, og så gir man bare enda mer jernet, ikke sant? At sosiale medier og online dating gjør det mulig for oss å være «på sjekkern» hele tiden, kan være en bra ting, med det kan også være utmattende. Som du sier, mobiltelefonenes konstante nærvær kan suge energien ut av oss. Man er aldri virkelig tilstede i ens egen hverdag.

Å finne en kjæreste tror jeg er mer en ekspedisjon enn et Marathon. Du trenger å ta pauser, du trenger påfyll. Veien må gjøres til en del av meningen med det du holder på med. Som gutter lærer vi at man skal «bite tenna sammen» og ikke gi oss. Men denne maskuline metaforen passer dårlig i jakten på en partner. Ikke gjør jakten på kjærligheten til sentrum av livet ditt. Fokuser på tingene du liker å holde på med. Karriere, helse og trening, tid med venner og familie, hobbyer, og så videre. Når du bruker nok tid på ting som gir deg energi og som gjør deg glad, vil dette gjøre deg til en mer avbalansert person som også fremstår som mer attraktiv når du omsider møter en flott jente. Det er ikke bra å møte opp med en eim av desperasjon og ulykke. Jeg har skrevet det før: Ta deg en velfortjent ferie fra sjekkern!

Når du omsider møter en jente, selv om du føler at daten går dårlig, husk at man egentlig ikke kan stole noe særlig på førsteinntrykket. Samme hvor eller hvordan man møtes, så tar det litt tid før man kan gjøre en informert vurdering. Du trenger å se personen i ulike situasjoner.

Det er en vanlig misoppfatning at det ikke er verdt å fortsette datingen om man ikke føler en umiddelbar tiltrekning. Mennesker som har en lang historie av å ta feil valg (fremdeles single) er gjerne like urokkelige i sine strategier. Spesielt har vi en tendens til å navigere etter seksuelle følelser. Disse følelsene kan endre seg. Jeg vet at det er lett å bare slippe taket når man har så mye «annet på gang» på mobiltelefonen, rett foran deg der. Men pust med nesa. Prøv å se litt dypere inn i personen du møter. Bare i tilfelle.

Jeg tipper du også kan jobbe litt med en skummel, negativ indre monolog som går i bakgrunnen. En indre monolog vi alle sikkert har gått med. Og det er atter en myte om at man ikke kan være lykkelig med mindre man er i et forhold. Nå sier jeg ikke dette fordi du skal avlyse jakten. Men det kan være greit å stikke fingern i jorden og avlede panikken. Det kommer til å gå bra, uansett. Slapp av.

Joda, det finnes helsemessige gevinster, statistisk sett av å være i gode forhold, men mange mennesker kan være like lykkelige uten. Det finnes ofte en forventning hos dem rundt oss at vi skal «slå oss til ro» med noen. Men å finne seg noen bare fordi man skal passe inn i flokken er tøvete. Det kan være greit å kjenne litt på dette. Har man det så ille akkurat nå, egentlig? Å være singel er ikke det samme som å være ensom. Og jeg holder fast ved at det kan være bedre for enkelte enn å være i dårlige forhold.

Når dette er sagt, Gunnar, vil jeg at du skal fokusere på andre avsnitt i dette svaret. Ta en velfortjent ferie fra sjekkern. Fyll opp batteriet og ta vare på deg selv. Man kan ikke alltid tvinge seg til resultater. Noen ganger må man leke seg frem. Lykke til. Jeg tipper dette går veldig greit.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer