Handlingsplan for Valentinsdagen

Det er ikke lenge til Valentinsdagen, eller "Valentines Day", som den også kalles. Jeg var blant dem som lenge sto imot «markedskreftene». Men så fort man får seg en romantisk kjæreste blir det håpløst. Man må gi etter. Men så er det jo faktisk slik at man kan selv bestemme innholdet i denne dagen. Det trenger ikke være på kjøpesenterets premisser, ikke sant? Selv om det blir vanskelig å ikke bruke litt spenn. Og hvis man er på dealern med en frøken, så er jo Valentinsdagen en mulighet til å score poeng. Derfor tenkte jeg å lage en liten handlingsplan for gutta. Og her må gjerne damer gir litt tilbakemelding også.

Valentinsdagen er ikke bare kjæresteparenes dag, det er også beilernes dag. Ikke tro at du er den eneste som har tenkt å slå til på Valentinsdagen. Det er ikke uvanlig at det tikker inn flere meldinger på mobilen hennes. Men hvem er det som faktisk får henne med på første date den kvelden? Det er deg.

Valentinsdagen er en fin dag å ta flørtingen ett steg videre. Hvis du har en jente i sikte som du liker, og som du allerede har blitt litt kjent med, be henne med ut på middag. Det er en fin og classy ramme rundt Valentinsdagen både for dem som er i forhold, og de som ikke er det. Ikke glem blomster, og at du mest sannsynlig må reservere bord. Ikke bruk for mye penger hvis dere møtes for første gang. Da kan det tippe over og virke litt kunstig. Det er en romantisk gest. Dere er tross alt ikke kjærester (enda).

PS. Får du avslag, er hun sannsynligvis ikke interessert, og/eller har en annen der med høyere prioritering enn deg. Man prioriterer nemlig ikke venninner på Valentinsdagen. Slik kan man også «rense garnet» på Valentinsdagen.

Hvis dere er godt i gang med datingen allerede, og du er noen lunde sikker på at du er den eneste hun treffer, kan det være en bra anledning til å dra på en liten tur sammen. Når det kommer til deres første tur sammen, må du vurdere om det skal bli en dagstur, eller overnattingstur. Blir det en dagstur kan det jo være å reise til et lite avsidesliggende spisested. Blir det overnatting står man jo fritt til å finne noen billige weekend billetter til hvor som helst innen rimelig flyavstand. En gyllen regel når man skal foreslå overnattingstur, er at man allerede har ligget i samme seng. Ellers kan det bli pinlig hvis hun avslår fordi hun ikke vil forplikte seg seg til å ligge i samme seng med deg på en slik planmessig måte. Første natt sammen skal jo skje naturlig. Å prøve å redde situasjonen med å foreslå separate rom er ingen god løsning.

Hvis dere er godt i gang, men hverken har lyst eller tid til å reise bort, kan det være en god idé å gjøre noe avslappende. Spesielt hvis hun jobber mye og er sliten, kan det å måtte kle seg opp og dra ut, virke mindre forlokkende enn en tur til et spa, til eksempel, og deretter nyte hjemmelaget pizza, vin og Netflix hjemme hos en av dere. Å ta massasje sammen er en fin ting. Høye lønninger i Norge gjør regelmessig egenpleie av denne typen økonomisk ukomfortabelt for de fleste. Derfor føles det alltid litt luksus når man først gjør det. Andre behandlinger vil hun også sette pris på, og her bestemmer du hvor mye du vil bruke. Valentines Day som en stressfri dag for en karriere jente blir bra, tenker jeg.

Det er alltid en utfordring å vise riktig avmålt oppmerksomhet før man har blitt riktig kjent som kjærester. Gir man for mye gass kan man oppfattet som intens. Gir man for lite, slipper gullfuglen unna, eller man blir ansett som slapp og umotivert. Det er viktig å vurdere hvor man er i prosessen. Det kan faktisk være riktig å i stedet huske å sende en liten melding enn å møtes i det hele tatt, om man ikke har kommet særlig langt. Men ikke vær feig heller. Husk at vi er en generasjon som har vokst opp med romantiske kjærlighetskomedier. Hvilken jente ville ikke elsket å få tilsend blomster og Valentinskort i stedet for en SMS. Det finnes flere blomsterleverandører å velge mellom, og de er til for å brukes. Det kan jo være en ekstra artig vri å signere som «En hemmelig beundrer» og med blomsterlevering på morgenen. Slik kan hun gå og kvitre hele dagen med venninner og fryde seg, mens du gleder deg til å sende en melding på kvelden.

Det er også spennende å se hvordan hun forholder seg til blomsterbuketten og det anonyme kortet. Tar hun av på sosiale medier og poster masse bilder, eller kjører hun lav profil? Spør hun deg om det var deg som sendte blomstene, eller ikke? Så kan man lure på hva de ulike tingene betyr.

Helt til sist. Har man absolutt ingenting på gang, ta en meldingsrunde til de andre gutta og inviter på filmkveld, pokerkveld, eller konsert. Hva nå enn dere liker. Men send en melding til en jente du liker, i det minste. Det er aldri så ille at det ikke er godt for noe, som min bestemor alltid sa. Lykke til!

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer