Drømmemannen glipper

Hei Preben. Takk for alle de innsiktsfulle innleggene dine på Sukker. Denne gangen håper jeg du kan hjelpe meg. Jeg er en dame på snart 42 år. Jeg har også en doktorgrad, et velstelt hjem, et par flotte og intelligente barn med en støttende eks. Nylig fikk jeg kontakt med en lovende mann her på Sukker. Jeg har et par andre jeg chatter med, men det var ham jeg var mest tiltrukket av. Jeg følte også at ting gikk greit, selv om det tok litt tid før han spurte meg ut på date. Men daten ble aldri realisert.

Nylig sa han at han ville deaktivere profilen sin på Sukker fordi han ville se hvordan det gikk med en annen kvinne han hadde møtt, selv om de ikke var blitt kjærester enda. Han sa at han ikke ville likt om hun møtte andre menn mens de datet, og han ville vise henne den samme respekten. Dette liker jeg selvsagt, bortsett fra at det er feil kvinne han har valgt.¨

Han sier at vi kan fortsette å chatte andre steder, men uten forventinger om noe mer. Som du sikkert skjønner så har jeg nå falt pladask for ham. Kanskje fordi han ikke vil date meg? I går kveld sa han at det var synd at vi ikke hadde møttes tidligere. For en uke siden så var alt på glid. Er det ikke for tidlig for ham å gjøre seg ekslusiv med en kvinne som ikke er hans kjæreste en gang? Vanligvis så ville ikke denne situasjonen vært et problem, det er bare at dette er første gangen på lenge at jeg virkelig LIKER en fyr. Hva skal jeg gjøre?

Susanne.

Hei Susanne. Takk for e-post og ros. Jeg kan skjønne at du er frustrert. Jeg må vel si at jeg er litt forbauset selv, etter å ha lest beskrivelsen din. Men kanskje det finnes slike helter på det norske kjønnsmarkedet? For det høres skikkelig anstendig ut, spør du meg. Nesten for godt til å være sant? Kanskje det sier mer om meg enn om fyren du har møtt. Som du antyder så kan beslutningen hans ha bidratt en del til følelsene du nå har for ham. Du høres ut som du er forelsket. Men burde du egentlig være det?

For som du sier så møttes dere aldri. Når man er singel lenge og har lyst å møte noen, så går man og drømmer og får forventinger. Det er utrolig lett å projisere disse over på en person som langt på vei er ukjent. Men ingen mann er ekte før han har blitt kjæresten din. Ikke egentlig. Og inntil da er han håp, fantasier og drømmer. Derfor kan det være lurt å besinne seg litt. Jeg tror det er sunt å dempe på forventingene man har, når man bare har chattet online.

Magefølelsen min sier at denne fyren kan være forelsket i denne andre kvinnen. Men det er ikke sikkert at forelskelsen er gjensidig, om den er reell, da. Men vær forberedt på det verste. Hvorfor sier magefølelsen min at han er forelsket i en annen kvinne? Jo, fordi gesten overfor denne andre kvinnen er så grandios. Noen ganger så virker det som at vi mennesker forsøker å kjøpslå med skjebnen. På ulike måter forsøke å gjøre oss «fortjent» til det vi virkelig ha. Enten i forkant eller etterkant av belønningen. Å gjøre seg fortjent i etterkant kan høres slik ut: «O herre, om du unner meg dette så skal jeg aldri gjøre noe gæli igjen». Å gjøre seg fortjent til noe i forkant blir gjerne en slags for for askese. Man avstår fra et gode, eller tukter seg selv. Det kan være den dumpede jenta som nekter å date andre menn for hun skal bevise hvor god hun er i håp om at han ombestemmer seg og tar henne tilbake.

 

I ditt tilfelle kan det være en fyr som har funnet en jente han er forelsket i, men hun er ikke helt er overbevist. Så skal han gjøre seg fortjent til henne ved askese. Å avstå fra å flørte med noen andre kvinner. Slik kan skjebnen se at han er seriøs, og at han virkelig fortjener henne. Det er selvsagt ikke logisk, men slik er nå en gang vi mennesker og kjærligheten. Den blir nesten religiøs i noen tilfeller. Askeser kan også virke mot sin hensikt om den som er forelsket dytter askesen opp i ansiktet på personen de forsøker å fortjene. Den velkjente «psyko alarmen» begynner å tute.

Jeg spekulerer. Det kan være så enkelt som at han møtte en jente han virkelig liker, før deg, og så er det gjensidig. Du blir bare en mulige forstyrrelse, og han vil være seriøs. Men det er likevel litt underlig at han synes det er greit å fortsette dialogen andre steder. Kan hende hun er av den sjalu typen og har bedt ham om å deaktivere sukkerprofilen. Og så setter han seg på en høy hest når han gir deg grunnen, for å score noen ekstra poenger.

Du sier at han har valg feil dame. Det kommer selvsagt an på hvor man står. Du skjønner nok at det er en litt koko konklusjon når du verken har møtt hun eller ham. Men kanskje du heller ikke mente det på den måten. Du er bare litt «crazy in love». Men samme hva grunnen er. Om han bedriver en slags irrasjonell askese i forsøk på å påvirke skjebnen, tilfredsstille en sjalu kvinne han dater, eller om det er to mennesker som har funnet hverandre, om enn bare for en liten stund, er det lite du kan gjøre. Det blir som med rådet jeg gir til gutta som ikke får responsen de ønsker seg fra dama, og gjerne vil pushe på, helt til de brenner alle broer. Man må besinne seg og heller være et positivt minne. Slik blir man et naturlig førstevalg om situasjonen skulle endre seg. Og det gjør den jo ofte.

Sist men ikke minst. Ikke dvel ved denne fyren, eller sett ham på en pidestall. Han kan alltid ta kontakt med deg senere. Vær åpen for å møte andre. Som du selv har erfart så har man ikke fast fisk på kroken bare fordi man finner noen man liker. Og det er flere dere ute. Garantert.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

26 mars 16 06:42

Jeg tenker at denne mannen har veldig urent mel i posen. Hvor naiv skal vi være?? Jeg tipper at han er i et allerede godt etabler forhold og ønsker seg litt spenning på si. Det er derfor han opptrer som han gjør. Glem han! Han er ikke verdt din oppmerksomhet. En seriøs mann hadde overhode ikke lagt opp til kommunikasjon videre på andre steder.

Det er noe som overhode ikke stemmer her. Han ønsker å holde deg litt på gress, ha muligheten åpne. Hvorfor det? Det i seg selv sier meg at her er det skikkelig "ugler i mosen". Dessverre...glem han og bruk oppmerksomheten din på en som fortjener det. Denne mannen tenker jeg seiler under veldig falskt flagg! ;)

Sukkerbruker

27 mars 16 19:44

Dessverre er jeg enig,med overstående,tekst.

Sukkerbruker

30 mars 16 10:27

..et veldig fint svar på tiltale :)
Fantasi / ønsker og drømmer er noe annet enn den reelle virkeligheten.
Forstår så godt dine følelser, men dessverre ikke alltid ting går som vi tror og ønsker.
Tipset om å skape et positivt minne støtter jeg fullt ut, - det er strategien jeg benytter i "min kjærlighetssorg periode" som jeg nå er inne i - og sålangt har han vist at han fortsatt bryr seg om meg og ikke dytter meg vekk ( er det liv så er det håp :) ), det motsatte vet jeg hadde skjedd dersom jeg hadde vært bitch og bitter.....
Lykke til :) Klem

Sukkerbruker

29 juni 16 23:44

Ohh ja her er det noe muffens. Hva det er er ikke lett å si, men jeg håper at han ikke vil la deg forsvinne helt dersom det går åt skogen med denne damen. Men chatte et annet sted? Den der lukter det svidd av.