Gjør damene ville

Hei Preben. Takk for spalten din. Jeg har et spørsmål til deg. For ikke så veldig lenge siden ble jeg far med en flott kvinne. Dessverre så har vi hatt en fortid med mye krangling, tvil og lite tillit til hverandre. Etter at vi fikk barn sammen, litt over ett år siden, har forholdet våres utviklet seg til et slags vennskap, men hvor vi også har sex sammen, inntil vi begge møter noen andre. Problemet er bare at et elsker henne og vil at hun skal forplikte seg til meg igjen. Jeg har lest litt rundt på internett om hvordan kan gå frem for å få til en slik snuoperasjon, men har ikke lykkes i å skape ny gnist. Jeg skjønner situasjonen er litt spesiell. Hun har sagt at hvis det blir for vanskelig for meg, så er det best av vi heller bare forblir gode venner og holder oss til det. Jeg vil for all del ikke ødelegge det gode forholdet vi har av hensyn til datteren vår, selvsagt, og jeg har heller ikke lyst å presse henne for hardt av frykt for å miste henne helt. Dette er altså situasjonen jeg forsøker å navigere i. Har du noen gode råd.

Hilsen Mikal.

Hei Mikal. Dette var både en litt pussig og kjip situasjon. Jeg skal prøve å hjelpe så godt jeg kan. Jeg vet ikke hva som skjedde mellom dere i fortiden du referer til, eller om det har noe med saken å gjøre, men slik du beskriver situasjonen så virker det som at du ikke lenger blir oppfattet som «kvalifisert». Har noe med tillit å gjøre? At dere har sex er jo et uttrykk for at dere fremdeles er tiltrukket av hverandre. Avgjørelsen hennes handler mer om hennes «fornuft», uten at jeg vet hva som er fornuftig her, selvsagt.

Dere har fått barn sammen. Det må ha endret på ganske mye i livene deres. For hennes del, kanskje også hva hun leter etter i en partner. Det virker jo også her som at graviditeten ikke var helt planlagt. Hva slags liv er hun er ute etter? Hva ser hun for seg? På hvilken måte kommer du til kort? Det kan kanskje virke paradoksalt at dere har fått barn, har fortsatt sex, du har lyst å forplikte seg og være en familie, mens hun er fast bestemt på å gå videre i livet. Hva er du hun leter etter som du ikke kan tilby, ifølge henne. Har du prøvd å finne ut det? For hun har helt sikkert en klar tanke om det.

Du virker like bestemt på at du skal få til dette. I den grad at du ikke holder muligheten åpen for at det beste kan være å gå videre og heller bare være venner og foreldre. Du prøver å finne navigasjonspunktene. Men noen ganger så finnes det ingen skjær i sjøen man kan seile mellom. Bare en mur. At hun er villig til å bryte med deg om du ikke takler den uforpliktende og midlertidige relasjonen dere har, bør si deg at hun ikke verdsetter den slik du gjør. Forstå det.

Det er lett for meg å si som ikke har følelser i dette. Men hvis jeg skal prøve å gi deg råd om hvordan få henne tilbake, så ville det være å gi slipp på henne. Jeg tror at du er nødt til å utvikle deg litt, separat fra henne, og jeg tror at hun har tenkt å sjekke ut gresset på andre siden. Nå er det dumt av meg å si at ved å gi slipp på henne så kan du få henne tilbake, for da vil du kanskje ikke gå inn for det, 100%. La meg derfor være konkret og si at det betyr at du mer eller mindre blir forelsket i, eller betatt av en annen kvinne. Mens du hele tiden oppfører deg perfekt og eksemplarisk overfor henne og barnet deres, selvsagt.

Når det kommer til hennes ønske om å møte noen andre, så kan en av to ting skje. Enten så finner hun ut at hun er sterkt etterspurt i kjønnsmarkedet av seriøse menn som har lyst til å forplikte seg til henne og barnet hun har med deg. Eller så finner hun ut at hun ikke er like etterspurt på kjønnsmarkedet som hun trodde, og at selv om hun får mange flotte karer med til sengs, så er få eller ingen av disse flotte karene villige til å forplikte seg til henne. Du blir det naturlige sammenligningsgrunnlaget. Og du er der, hele tiden. Den perfekte faren og gode vennen som nå møter andre flotte kvinner. Du, som før var fast bestemt på å forplikte seg til henne og skape den perfekte familien med henne. Men nå kan hun ha mistet denne muligheten. For det finnes ingen bedre karer en deg der ute som vil forplikte seg til henne. Og du virker heller ikke så ynkelig, fordi du har funnet en annen kvinne, som tydeligvis synes at du er attraktiv. Tok hun feil?

Du skjønner tegninga. Kanskje både du og henne kan ha godt av en runde der ute i singellivet. Selv om det sikkert høres forferdelig ut, og tanken på henne møte andre menn, enda verre. Men noen ganger er en fullstendig separasjon det eneste som lar et gammelt kjærestepar møte hverandre på nytt. Tror jeg da. På tide du tar datingen seriøst. Hvem vet, kanskje har du ikke møtt den perfekte kvinnen for deg enda heller. Du høres ut som en bra mann, så sett i gang. Gjør damene ville.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

3 juli 16 20:53

Hm... Jeg tror kanskje denne dama trenger tid etter at hun fødte barn...mange kvinner trenger å komme seg etter at de har født et barn....og det kan faktisk ta opp til to år og mer.. Kvinner forandrer seg når de går gravid...og hele prosessen tar lang tid.Og man blir ikke som man var...Men å snakke sammen og dele tanker og meninger vil faktisk styrke et forhold..Det å finne andre vil absolutt ikke være å anbefale..Det er ødeleggende...