Gi henne en ny sjanse?

Det er nå seks måneder siden det ble slutt mellom meg og min eks. Det ble slutt fordi jeg fant ut at hun hadde vært utro med en kollega på jobben hennes. Vi hadde vært sammen nesten et år på det tidspunktet, og vi hadde ingen problemer som sådan. Det var vondt og det sleit på selvfølelsen min. Jeg gjorde det også slutt der og da. Jeg må også innrømme at jeg følte skam over å ha blitt ført bak lyset på den måten. Jeg fortalte det ikke til noen. Kanskje det er litt pussig? Vel, det har gått en stund og jeg har vært singel så godt det lar seg gjøre. Jeg har vært på dates men aldri funnet noen det virkelig klikker med. Jeg må vel innrømme at jeg er en forholdsperson. Jeg trives ikke noe særlig med på være singel.

Men la meg komme til poenget. I denne perioden har eksen min forsøkt å holde kontakt med meg. Jeg har regelmessig fått meldinger og hun sier at hun angrer og at hun vil ha en ny sjanse. Jeg er ikke sinna lenger, men jeg har ikke tilgitt henne. Jeg har ignorert meldingene hennes. Men antallet meldinger i løpet av de siste 6 månedene forteller meg at hun virkelig angrer. Det jeg lurer på er om det i det hele tatt er mulig å komme tilbake dit vi var etter det som skjedde. Jeg må innrømme at jeg har begynt å savne henne. Hadde det bare vært henne som fortalte det til meg, i stedet for at det var jeg som oppdaget det selv, hadde de kanskje vært lettere for meg å tro på henne. Personlig er jeg vel av den oppfatning at mennesker ikke endrer seg noe særlig. Er det noen vits å åpne døren på gløtt igjen? Hilsen Anonym.

Hei Anonym. Vanskelig spørsmål dette her. Jeg tror mye avhenger av hva slags person du er, og hva slags person hun er. Jeg vet bare at har vært utro. Jeg antar også at du er en person som ikke er det, da du definerer deg selv som en «forholdsperson». Jeg mangler mye informasjon her for å gjøre en informert vurdering, men bare dette hinter til at dere kan være nokså ulike som personer.

Å være utro er "normalt". La oss fastslå det. Men mennesker som har en sterk tilbøyelighet til utroskap er gjerne mer asosiale, selvsentrerte, spenningssøkende og grenseoverskridende enn «forholdspersoner». Selv opplever disse personene det som at de lett kan kjede seg, de er rastløse, og de bekymrer seg ikke så mye for hvordan andre mennesker opplever dem. De kan fremstå som sjarmerende og selvsikre, og det er ikke uvanlig at man blir tiltrukket av styrken de kan utstråle. Paradoksalt nok er de gjerne mindre empatiske, men de tiltrekker seg andre mennesker nokså lett. Denne noe lavere empatien gjør ofte seksualiteten deres noe mer objektivert enn forholdpersoner. Dette har konsekvenser for deres relasjonsstil. De kan gå lei av mennesker enklere, og selv om de gjerne vil fortsette i forholdet, kan det som til slutt blir manglende seksuell tenning, gjøre det umulig for dem å fortsette. Om du begynner å kjede dem, så gjøre rastløsheten deres dem sjelden kjedelige. Man kan føle seg «levende» sammen med dem.

Nå er det slik at jeg ikke vet om hun passer til beskrivelsen, men her har du den, nokså stereotypisk, så kan du kanskje vurdere litt bedre selv hvorvidt hun passer? La meg understreke at det finnes flere grunner til at folk er utro, og ulik mennesker er fremdeles utro av ulike grunner. Ta det som en grov skisse. Det at hun har send meldinger så lenge, får meg til å tro at hun kanskje ikke passer helt. Jeg er enig i at det ikke er til hennes fordel at det var du som oppdaget utroskapet, men jeg har alltid sagt til mennesker som har fortalt meg at de er utro, at hvis de angrer og vil fortsette forholdet, så bør kanskje straffen være at man får bære på utroskapen alene, i stedet for å kreve å bli tilgitt av den andre parten. For det er vanskelig. Men hvis man blir oppdaget så er vel sannsynligheten for å bli tilgitt mindre. Så det er en risikabel strategi.

Du har ikke skrevet om omfanget av utroskapet. Ikke alle mener det spiller noen rolle, men kanskje det gjør det for deg? Var det en enkelt hendelse eller var det pågående? Hvis det var en enkelt hendelse og hun ikke fortalte deg det fordi hun var sikker på at det ville ødelegge forholdet, er det noe annet enn at hun ikke fortalte deg det fordi det var pågående og hun hadde det fint med den ordningen. I tilfellet sistnevte ville jeg utvilsomt latt henne ryke og reise. Man er en kald fisk om man kan holde på slik og samtidig se den andre i ansiktet. Selv om man holder på å sende hundre meldinger i etterkant, er det noe da som skurrer med dømmekraften og/eller selvkontrollen. Ikke samlivsmateriale, med andre ord.

Var det en enkelthendelse, og hun ikke sa det fordi hun ikke trodde du ville klare å komme over det, er et kanskje lettere for deg å kunne stole på henne igjen, en gang i fremtiden. Det er mange ting du må ta stilling til her, og det er bare du som har nok informasjon til å gjøre en informert vurdering. Avslutningsvis vil jeg si at det ikke skader å gi henne muligheten til å vinne deg tilbake. Hva må hun i såfall gjøre? Tenk litt på det. Og hvis du ikke tror det er mulig å stole på henne igjen, ikke fortvil. Det finnes mange flotte single mennesker her på Sukker. Og å være singel i seks måneder er ingenting :)

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

10 juni 16 05:10

Dessverre har jeg opplevd et par forhold bak meg, der hun har vært utro. Det skjedde på all fra fester der jeg var tilstede, til ekle gamle fotografer hun tok bilder hos som var godt oppi 50-årene. Hun flørtet konstant med gutter og hadde alle eks sex partnere på facebook some hun jevnlig hadde snakket med at hun ville møte de igjen og savnet sexen de hadde. Så mitt svar ville være å komme over henne og ikke risikere å bli sviktet igjen og finne deg en ny jente

Sukkerbruker

16 juni 16 20:20

Kvinner er generelt mer utro enn menn, fordi kvinner er alltid ute etter å "oppgradere". De vil enten ha en med bedre utseende, mer penger, mer status, you name it. Enda verre er det at de HOLDER til sin daværende partner til de vet at oppgradering er "i boks" for så å forlate typen sin. Basically, they don't let go of the first branch until they grab onto the next.
Grunnen til at de oppfører seg sånt er fordi dette er naturen dems. Det ligger i den mest primitive delen av hjernen dems som heter th lizzard brain og den overkjører det rasjonelle delen av hjernen. De vet at det de gjør er feil, men spenningsfølelsen vil ikke la dem stoppe seg. Kvinner liker også oppmerksomheten og de vet at de har til enhver tid ihvertfall 10 andre menn på siden de kan ringe og ha sex med.

Den beste løsningen er å ikke gå inn i faste forhold. Du kommer til å spare deg for mye faenskap.

Sukkerbruker

1 juli 16 00:30

Gud hjelpes! Er jeg virkelig sånn, mrright1

Sukkerbruker

7 juli 16 17:25

Gift i 14 år, sammen i 21. Hu var utro etter 2 mnd (syden) . Tenkte d var et blaff, hun var jo ung (20) og første gang i syden.. 20 år senere, to nye utroskap (som jeg vet om), er vi nettopp separert og jeg kan ikke få aagt nok hvor godt d er. Hu kan drite å dra

Sukkerbruker

9 juli 16 14:35

Still deg først spørsmålet: Vil jeg tilbake fordi jeg hater å være singel? Noen går tilbake fordi ensomheten er skremmende. Vel, det er mer skremmende å være sammen med noen som bryter deg ned bit for bit. Tillitsbrudd er nemlig akkurat det. At du måtte finne ut dette selv sier mye om denne personen.
Jeg har vært der selv, og gav vedkommende sjansen faktisk ikke bare en, men to ganger. Samme unnskydning / bortforklaring begge gangene.
Sett strek, og gå videre. Beste rådet jeg kan gi deg.

Sukkerbruker

29 juli 16 19:47

Hei!
Skygg banen! Ikke involver deg med henne igjen... Har akkurat fått vite at min mann gjennom 25 år har vært notorisk utro gjennom alle år på samtlige arbeidsplasser han har vært på og i tillegg har våre venner visst om det, men trodd det var over nå.
Det er dessverre enklere å gjøre det igjen dersom du allerede har overskredet en grense en gang...