Eksen hans er modell

Hei Preben. Jeg har et problem, har jeg funnet ut. Jeg dater en fyr som hadde en modell som sin forrige kjæreste. Jeg vet hvem hun er, og hun er nydelig. Nå er jeg vanligvis en nokså selvsikker person. Jeg elsker jobben min og er fornøyd med livet. Men jeg har begynt å føle et ubehag når jeg er sammen med ham. Jeg lurer på hvorfor han vil være sammen med meg, og jeg lurer på hvor vakker han synes jeg er. Jeg ser langt ifra ut som en modell, men har alltid følt meg komfortabel i min egen kropp. Det irriterer meg at jeg har begynt å tenke på denne måten, og alle «skavankene» mine. Han jobber i en bransje hvor man omgås modeller, og mange av vennene hans gjør også det. Siden dette er helt i starten av forholdet vårt, har jeg tenkt at det det beste er kanskje å bare avvikle. Jeg har ikke lyst å ta det opp med ham, for jeg har ikke lyst til å fremstå som usikker og ynkelig. Jeg har heller ikke lyst at han skal slutte i jobben eller kvitte seg med vennene sine. Så hva anbefaler du meg å gjøre? Hilsen A.


Kjære "A". Om jeg forstår deg rett så føler du omtrent dette: Han liker modeller. Jeg ser ikke ut som en modell. Derfor kan han umulig være tiltrukket av meg. Jeg lar det gå innpå meg i den grad det får ødelegge det som kan bli et seriøst forhold.


"A", jeg vet ikke hvem denne typen er. Hva han jobber med, eller hvor seriøs han er. Men jeg vet at de aller, aller fleste av oss ikke er modeller. Selv har jeg aldri ankommet en fest og følt at jeg er den kjekkeste karen. Jeg ser OK ut, tror jeg. Men i den grad jeg er selvsikker, kommer det fra andre egenskaper jeg besitter. Jeg lærte også, gjennom årenes løp at heller ikke trengte å være den kjekkeste karen i rommet for å bli ansett som attraktiv hos kvinner. Det holdt at jeg var fornøyd med meg selv, og ikke bekymret meg noe særlig om hvorvidt kvinner ville like meg eller ikke. Jeg antar at denne selvsikkerheten har hjulpet meg, opp gjennom årene, i kvinners øyne.


Det er den samme selvsikkerheten som gjør deg attraktiv for ham. Blant mange andre flotte egenskaper, tipper jeg. Egenskaper som kommer til å opprettholde interessen hans. For det er ikke bare kvinner som liker selvsikkerhet. Også menn liker det. Og det er vanskelig å finne.

Stol på dømmekraften hans. Hvis han er sammen med deg, er han tiltrukket av deg. Så enkelt er det. Menn går ikke inn forhold med kvinner fordi de har en stabil jobb, gode fremtidsutsikter, eller kommer fra en fin familie. Jo, det kan sikkert hjelpe. Men han må også synes at hun er tiltrekkende. Og la meg tilføye at det samme gjelder sikkert for mange kvinner, uten at det gjør poenget mindre viktig: Han er allerede fysisk tiltrukket deg.


Men blir også pragmatiske når vi vil slå oss til ro. Er vi tiltrukket av to kvinner, vil den som fremstår som smartest, mest stabil, balansert og empatisk, vinne, og med god margin. Jeg vil fraråde deg å ta dette opp med ham. Jeg kan ikke noen fordeler med det, annet enn at han sier noe som skal betrygge deg. Men hva hjelper det? Alle vil si det, og det vet du. Mest sannsynlig oppnår du bare at han vil synes at du er mindre attraktiv fordi du gjør deg svak. Ikke nødvendigvis med en gang, men hvis du gjør en greie ut av det en gang, kan det fort bli flere ganger, og da vil det positive inntrykket han har av deg, kanskje endres.


I stedet får du heller kvinne deg opp. Ikke feig ut. Hva er det som er så fantastisk med modeller, egentlig? De fleste jeg har kjent har fremstått som nokså endimensjonale, selv om det er en klisjé. Hvis han omgås dem i sin bransje, tipper jeg også at modeller er nokså avmystifiserte for ham. Ikke gjør det slutt med ham. Slutt heller med de tullete, negative monologene i hodet ditt. Lykke til!

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

4 sep. 16 13:19

Så menn vurderer kvinners empati altså... og stabilitet. Det høres jo rimelig ut, men likevel lurer jeg på hva som egentlig menes.. Hva ved en kvinne er det som gjør at en mann oppfatter henne som empatisk?

Sukkerbruker

19 sep. 16 15:17

Kjære deg.
Det å bry seg pm noen,elske og like har svært lite med utseendet å gjøre i lengden.Dessuten har vi alle forskjellig smak.Du bør fokusere på at det er deg han er sammen med,dermed liker han deg,skavanker eller ikke,vi har alle skavanker av en eller flere slag.Ekte selvtillit kommer innenfra og ikke ut fra et speilbilde.
hilsen ei på 45

Sukkerbruker

27 okt. 16 15:15

Hei A!

Som mann vil jeg gi deg kommentar sett fra en manns ståsted.

Jeg tror det er naturlig at du opplever det slik du gjør. Vi er alle usikre fra tid til annen når det kommer til selvbildet, uansett hvor bra vi mener at det er. Selv ser jeg ikke ut som noen he-man, men har likevel datet ett par meget vakre kvinner i mitt liv. Den ene av de var modell. Det jeg opplevde var at de ikke fokuserte på mitt utseende, men andre av mine egenskaper. Modeller er jo mennesker de også, selv om modellbransjen som sådan ikke innbyr til refleksjon over viktige ting, for å si det sånn.

Det er umulig for meg å si hva han ser i deg da jeg ikke kjenner dere eller har sett dere sammen. Det jeg kan si - på generelt grunnlag - er at han trolig ser noe annet i deg enn kun ditt utseende. Hvis han gjør det skal du være glad. Er han moden og klok nok til å forstå at det å være sammen med et annet menneske bygger på andre ting enn utseendet alene har dere et godt grunnlag, slik jeg ser det.

Jeg ønsker deg lykke til og håper at dere får det fint sammen.