Er hun over eksen?

By Iulia Pironea (http://500px.com/photo/58109660) [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia CommonsHei Preben. Jeg er litt fortvilt og lurer på om du kan gi meg noen råd. Takk for fin blogg, forresten. Jeg har nettopp vært ute på date med en jente jeg liker veldig godt. Skal jeg være helt ærlig så føler jeg nesten at hun er for vakker for meg. Jeg holder på å bli forelsket, og det skjer alt for fort. Jeg ser nemlig skjær i sjøen. Det handler om eksen hennes. Jeg tror hun ikke er helt over ham, og min verste frykt nå er at jeg er en slags pausefisk eller tidsfordriv for å dempe kjærlighetssorgen hennes. Hun er veldig hyggelig, og jeg får inntrykk av at hun er veldig ordentlig og veloppdratt. Vi har det veldig fint sammen. Men samtidig føler jeg at hun er litt for ordentlig og hyggelig. Som om hun holder meg på avstand. I stedet for bare være seg selv og slippe meg mer innpå henne.

Noen ganger kan hun nevne turer og steder de har vært sammen. Andre ganger får hun meldinger hvor hun blir veldig stille i etterkant. Jeg prøvde å grave litt, og det er fire måneder siden de ble slutt mellom dem. De hadde vært sammen tre og et halvt år da det ble slutt. Jeg vet at det ikke er lang tid, men det er ikke så kort tid heller. Som du sikkert skjønner så er jeg helt fortapt i denne jenta. Jeg er usikker på om hun er over ham eller ikke. Hun sier at hun er det. Men la oss si at hun ikke er det. Hvordan bør jeg best går frem for å vinne henne? Hilsen Pål.

Hei Pål. Ja er det ikke typisk når man finner en skikkelig flott dame så er det alltid en annen kar i farvannet. Du beskriver henne som veldig vakker, og det er vel nokså vanlig at vakre kvinner ikke har lange, single perioder, med mindre de vil det selv. Noen gangen kommer man til for sent, hvor en annen kar har stjålet oppmerksomheten hennes. Andre ganger kommer man for tidlig, hvor hun ikke er ferdig men karen som hadde henne.

Det finnes kvinner som aldri er helt fri fra andre menn, med mindre de er i et stabilt forhold. Trøkket fra interesserte menn er alt for stort. Mennene sitter hjemme og pønsker ut hvordan de kan skape interessante og spennende og gøyale situasjoner og aktiviteter som hun har lyst å være med på, i håp om at hun skal bli interessert i dem. Og invitasjonene tikker inn hele tiden. Slik kan det være. Og om du synes det er sjokkerende og bekymringsfull så kan du trøste deg med at det er helt normalt for henne. Slik har det vært videregående skole, mest sannsynlig.

By Kelley Boone from Perrysberg, Ohio, USA. (Young love.) [CC BY-SA 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)], via Wikimedia Commons

Å tro at man skal finne en vakker kvinne som har fått lov til å gå og modne som singel i fred, er optimistisk. Snarere bør man innfinne seg med at man har begrenset mulighet til å kontrollere situasjonen. Og heller bare prøve å slappe av og være seg selv. Ikke stresse det, selv om man er skikkelig gira. Gi henne plassen hun trenger. Sliter du skikkelig så foreslår jeg a du prøver å date andre samtidig, slik at du får litt perspektiv på tingene og ikke fremstår som for desprerat og gira. Vær cool.

Det er vanskelig å konkurrere med eksen hennes. Han fremstår som et helt menneske for henne. Hun kjenner alle detaljene, og de har felles minner. En mann hun nettopp har møtt, er mer som en pappmasje. En skisse av et menneske. Selv om du har en masse egenskaper og verdier som er beundringsverdige, så ser hun ingenting av dette. Du kan fortelle henne det, men hun føler, eller ser det ikke. Du er full av sorte hull. Det er derfor man skal vokte seg for å sammenligne en ny date med eksen. Det er ikke rettferdig før du kjenner begge to. Den nye personen må få lov til å gjøre inntrykk ut ifra egne egenskaper, på egne premisser. Ja, du vet hva du liker med eksen. Men du vet ikke hva du kan komme til å like med den nye personen du har møtt. Tar man ikke slike hensyn, måler man to forskjellige personer etter skalaen til kun den ene. Som å verdsette en lege ut ifra hvor god han er til å prate i en rettssal. Eksen er advokat. Det kjenner man til.

Om du orker, ha litt is i magen, og ikke bekymre deg så veldig, selv om hun kanskje går og tenker på eksen fremdeles. Du må la henne bli kjent med deg. Om du ikke kludrer det til med å være for insisterende eller presser henne for hardt, så har du tiden på din side. Om du da tåler en reell sammenligning med eksen hennes da. Men du skal også huske på at hun faktisk velger å bruke tid sammen med deg. Du kan tro at det er flere som har konkurrert om den tiden.

Etter hvert som dere tilbringer mer tid sammen, vil hun lære deg å kjenne, og oppdage nye måter en kjære en kjæreste kan være fortreffelig på. Går det lang nok tid, vil han begynne å falme, mens du fremstår mer og mer som et helt menneske på egne premisser. Om du har is nok i magen, eller rett og slett er villig til å investere tiden som trengs, og selv ikke da er garantert suksess, er et annet spørsmål. Noen vil lide såpass mye at de trekker seg ut, tror jeg, eller blir frustrerte og sabotere relasjonen, for å beskytte selvfølelsen sin. Selv har jeg alltid gitt opp og skygget unna. Jeg er for kravstor og utålmodig. Men heldigvis er ikke som meg. Lykke til Pål.

 

Image 1 By Iulia Pironea (http://500px.com/photo/58109660) [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons. Image 2 By Kelley Boone from Perrysberg, Ohio, USA. (Young love.) [CC BY-SA 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)], via Wikimedia Commons

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

10 aug. 16 23:10

Det er en velkjent problemstilling som jeg har opplevd fra begge sider: jeg har savnet ekser, og ekser har savnet sine. Det blir selvsagt ikke sagt rett ut, men man merker at det er sånn. Det er jo ikke så rart.. Det som har vært bærer man alltid med seg, på godt og vondt, som kapitler i en bok. Man kan likevel kreve høflighet, fokus og en skikkelig sjanse hos den man dater. En sjanse til å vise hvem man er, og en sjanse til å bli den nye mannen/kvinnen i vedkommendes liv. Man skal ikke tåle at alle dører holdes åpne og at den man dater har fokus andre steder, men man må tåle at alle har en fortid.

Sukkerbruker

13 aug. 16 18:56

Vem kan avgör om någon är "för vacker" för någon? Och en vacker kvinna behöver inte nödvändigtvis ha en hög med expojkvänner. Det var stereotypt tänkt. Jag tror för övrigt på regeln om "på eller av". Antingen är man "på" att man vill vara med en person och då försöker man se till att vara det mest mulig. Eller så är man egentligen "av" men vill ha närheten och håller kvar personen av det skälet. Kanske är inte den här tjejen säker på att det är dig hon vill vara med, men hoppas att det ska växa fram mer känslor. Frågan är om du då kanske egentligen vore lyckligare med någon som känner sig mer "på" med just dig? Det låter dock som om ni inte setts så mycket ännu, så ge henne lite tid att lära känna dig innan du avgör om hon verkligen är lite avvisande eller bara lite försiktig för att ni inte känner varandra så bra.