Tannlaus kvinne

Hei Preben! Jeg har nylig åpnet en profil på Sukker etter en liten pause for å konsentrere meg om andre ting. For å være ærlig så er jeg ikke veldig fan av datingsituasjonen, det er svært sjelden en date er så bra at har lyst til å gå på date nummer to, og jeg kan ikke fordra å måtte avvise menn bare fordi jeg ikke er tiltrukket av dem. Det er ikke gøy å såre folk. Men i forrige uke opplevde jeg plutselig å være på en date der alt gikk bra!

Mannen jeg var med var morsom, lett å prate med og jeg følte at vi hadde en masse til felles. Blant annet hadde vi studert lignende fag, like høy utdannelse, samme hobbyer, samme politiske ståsted, samme humor og veldig mange av de samme feilene og manglene som så ofte skaper friksjon i et forhold. Jeg følte at jeg kunne slappe helt av og være meg selv. Samtalen var superspennende og daten varte i fire og en halv time, helt til det var så sent på kvelden at vi måtte bryte opp for å få litt søvn.

Da vi tok farvel lente han seg ned og kysset meg på munnen. Dette kunne blitt en fantastisk avslutning på en fantastisk kveld, hvis ikke jeg hadde fått panikk. Jeg er nemlig født med manglende anlegg for to jeksler, og måtte nylig trekke et av de to melketennene som har vært der helt til nå. Jeg skal sette inn en ny tann om noen måneder, men frem til det, går jeg altså med  en stor åpning i tanngarden. Jeg ble plutselig veldig redd han skulle legge merke til at jeg manglet en tann. Hva om han trodde jeg manglet en tann på grunn av dårlig munnhygiene? Kort fortalt: kysset var forferdelig. Jeg tror neppe han kan ha følt noen gnister etter en slik opplevelse.

Men han hadde faktisk lent seg ned for å kysse meg, og bortsett fra den fadesen, hadde kvelden vært fantastisk. Han ba meg sende en melding når jeg hadde kommet trygt hjem, og så gikk vi hvert til vårt. Jeg var full av forventning da jeg kom hjem og kunne nesten ikke vente til neste dag, da jeg var sikker på at han kom til å ringe. Det gjorde han ikke. Ikke neste dag heller, så på kvelden tok jeg mot til meg og sendte en melding der jeg sa jeg hadde hatt det veldig hyggelig og lurte på om han ville treffes igjen. Jeg fikk til svar at han hadde hatt det veldig hyggelig, men dessverre manglet de sommerfuglene som skulle til for å ta det til neste steg.

Jeg er nesten sikker på at det var kysset som ødela alt. Frem til det gikk alt bra, jeg følte at vi hadde kjemi og han så ut til å være like tiltrukket av meg som jeg var av ham. Så nå har jeg tre spørsmål: 1) Hvor vanlig er det at menn kysser etter en date med en de ikke har tenkt til å be ut igjen? 2) Er et dårlig kyss virkelig en dealbreaker? Hva gjør jeg neste gang, finnes det en måte å si nei til et kyss uten at fyren tror jeg er uinteressert?

Vennlig hilsen
trist og tannlaus kvinne

Hei tannlaus kvinne. Humor har du hvertfall. La meg svare kort på spørsmålene dine først: Det er ikke uvanlig å kysse en jente på første date man ikke er sikker på om man vil møte igjen. Første date går ofte litt på autopilot, og så kjenner man etter senere hvordan det gikk. Merker man det er helt dødfødt, er det nok vanligere å gi et hyggelig adjø. Men for mange menn så tror jeg at man bare lar det stå til, i visshet om at når begge har gått til sitt, så er det mulighet for å revurdere. Som du selv sier så er det slitsomt å avvise folk. For mange menn tror jeg det er enklere å bare oppføre seg som at man er interessert når man sitter der, selv om man ikke er helt sikker på hva man føler. Kanskje denne karen er ærlig i dette tilfellet? Det var hyggelig, og han hadde lyst å oppleve sommerfugler. Men når han fikk kjent litt etter, skjedde det ikke.

Du lurer på om et dårlig kyss er en dealbreaker for menn. Her tror jeg at man ganske sikkert kan si, nei, med mindre han kylte tunga si langt nedi tanngummen din. Som sagt så går det hele litt på autopilot. Ofte er man mer fokusert på hvordan man selv fremstår. Avhengig av hvor selvsikker han er, så er det ikke umulig at han føler at han har skyld i det dårlige kysset. Nå vet jo ikke jeg hvor gæli dette kysset var, eller om det endte opp som en veldig pinlig situasjon, men om en mann synes at en kvinne er attraktiv, er han villig til å gå veldig langt i å vinne henne. Deilig kyss eller ei.

Angående det tredje spørsmålet ditt så ja, det går fint an å si nei til et kyss på første date. Man kan simpelt hen si at man er sjenert. Det er ikke kysset det kommer an på, men alle de andre tingene som gir helhetsinntrykket. Tiltrekning oppstår ofte ubevisst. Man kan være så klar for et forhold som man bare vil. Hvis kroppen ikke vil forelske seg, så kan man lite gjøre. Du hadde en flott date med denne fyren, og så vil du forklare det med at dere hadde mye til felles. Dere hadde studert lignende fag, like høy utdannelse, samme hobbyer, var politisk likesinnede, samme humor, et cetera. Men dette er overfladisk. Det kan godt hende at du hadde like mye til felles med alle de andre mennene du har vært ute med. Menn som ikke «tente» deg.

Og det er dette som ofte er så rart. Vi har en måte å forklare våre egne avvisninger, en annen måte å forklare andre avvisninger. Vi forsøker å isolere og minimere årsaken, slik at den kan identifiseres, kontrolleres, og unngås i fremtiden. «Det var et dårlig kyss». «Jeg var så nervøs». Og så videre. Dette skåner også egoet vårt, og reduserer angsten. Men når vi avviser andre så er det gjerne mer omfattende ting som ikke var så bra. «Han tenner meg ikke», «fyren var håpløs». Vi griper til slike vage beskrivelser fordi det faktisk ikke alltid er så lett å sette fingeren på hva det er. Det er mange småting som gjør at personen er «feil». At man ikke tenner seksuelt på en person som ellers kan fremstå som en bra match, er et eksempel på at mye foregår på en date som vi ikke prosesserer bevisst. Selv har jeg møtt jenter jeg skulle ønske jeg var tiltrukket av. Herregud så mye enklere livet hadde vært.

Mitt råd til deg, tannlaus, er at du ikke skal tenke så mye på det. Noen ting kan man ikke kontrollere. Men fiks tennene slik at dette ikke er noe som ødelegger selvtilliten din. Du har nettopp erfart at du kan treffe flotte karer på Sukker som du forelsker deg i. Nå ble det ikke gjensidig denne gangen, men kanskje det blir fulltreffer neste gang. Lykke til!

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

23 sep. 16 15:55

Jeg liker kvinner som er kåte som kan være med på en sex

Sukkerbruker

24 sep. 16 14:51

Hei jeg min første tanke om at du kan se at du kan jo være greit å vite hvordan jeg får

Sukkerbruker

24 sep. 16 14:51

Hei jeg min første tanke om at du kan se at du kan jo være greit å vite hvordan jeg får

Sukkerbruker

3 okt. 16 14:48

Blir sittende å lure på om ikke manglende tannen var synlig for han når du smilte og lo. Han synes kanskje dette var rart. Jeg vil anbefale å være ærlig om dette tannproblemet og i alle fall forklare at det er midlertidig!