Tips til teksting

De hender man blir kontaktet av frilansjournalister som fisker etter litt innhold. Å be om uttalelser eller tips, er en smart måte å få andre til å skrive litt, og denne gangen var det en frilanser som «hold på med en sak om flørting på sms, online, og på sosiale medier». Hun var overbevist om at det var noen ved Sukker som visste mye om det å «flørte på korte meldinger, helst uten å skremme noen bort».

Etter denne smigeren, styrer vi ressursene i hennes retning, og prøver å gi noen gode svar. Spørsmålene var konkrete nok, så kanskje det kommer noe vettugt ut av det også. Det første hun lurte på var:

Hva bør man tenke på når man skal flørte online, på sosiale medier eller sms?

Tja, jeg vil si at det første man må tenke på er kalibrering ut ifra hvor godt man kjenner den andre personen. Er man ukjent fra før, blir det fort dødfødt om man ikke er en kjendis, eller ser svært bra ut på bilder. Kanskje spesielt hvis man er en mann. Ukjente meldinger på SMS er direkte creepy, om noen i det hele tatt bruker sms da. Sosiale medier er så mangt. Et viktig skille blir om den andre personen har tilgang til bilder av deg. Jeg vil si at med mindre man kjenner hverandre fra før, blir alt annet enn et høflig kompliment å gå over streken. Facebook gir den andre personen mulighet til å få et innblikk i livet ditt, så her kan man gi den andre en følelse av å kjenne deg. Det gir litt handlingsrom, om man ikke går for fort frem.

Er det OK å flørte med mange på en gang?

Moralsk sett så mener jeg ja. Selvsagt. Men mange vil oppleve et flytende skille mellom det å flørte, date og å være kjærester. Dessuten, blir en mann fersket i å flørte med to eller flere jenter på en gang, vil dette aktivere «playboy alarmen» alle kvinner har i hodet sitt. Man vil da bli vurdert dit hen at man ikke er i stand til å være trofast, selv om man bare prøver å spre risiko. Det spiller derimot liten rolle om hun chatter med ti menn samtidig på sosiale medier. Det er annerledes for kvinner, for vi menn antar ofte at de i utgangspunktet er ute etter et monogamt forhold. Kvinner flørter ikke, de «sorterer».

Hva kan det være fint å skrive?

Man kan skrive hva som helst om man har kalibrert for situasjonen og personen. Men det kan være greit å være klar over at det er grenser for hvor langt man kan ta det, bare med tekst. Tekst er noe man bruker mellom møter, tenker jeg. Og er det en tekst uten bilder, fra en ukjent, så er det svært, svært begrenset. Hvis man har sett den andre i virkeligheten, kan man fremstille seg som en hemmelig beundrer. Da kan den andre få følelsen av at den som sender meldingen har informasjon nok til å vurdere om man passer sammen. Det er jo spennende. Er mottager en vakker kvinne er det derimot stor sannsynlighet for du blir ignorert samme hva du sender. Hun får for mange meldinger, også creepy meldinger, og du vil alltid tape i konkurransen med menn som allerede kjenner henne. Er mottager en mann så anbefaler jeg å heller starte med å sende et bilde som skaper nysgjerrighet. Kvinner som sender bilder blir oppfattet som selvsikre og lekne, og det liker vi menn. Føleriet kommer senere.

Hva bør man unngå? Tenker både på ting man ikke bør skrive og kanskje for hyppige eller lange meldinger?

Igjen så henger dette sammen med kalibreringen. Sender man en lang melding til en ukjent person vil man fremstår så sprø eller desperat temmelig fort. Kvinner bør kanskje være ekstra OBS på lange meldinger. Føleri fra en kvinne man ikke er tiltrukket av blir for en mann ofte turn off. Akkurat som en mann som sender seksualiserte meldinger for tidlig blir turn off for en kvinne. På spørsmål hva man bør unngå, så er det det å ikke være kalibrert. Da fremstår man som sosialt klønete, ufin, eller bare skremmende. Er det man prøver å formidle komplisert eller langtekkelig, er ikke teksting det beste formatet. Det er enkelt å feiltolke. Skriv kort, smart og enkelt, uten skrivefeil. Skrivefeil i meldinger er det samme som å fise mens du prater. Flaut.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer