Er jeg attraktiv?

Hei Preben. Takk for spalten din. Jeg anser meg selv for å være en attraktiv, intelligent og sosial kvinne i midten av trettiårene. Jeg har orden på økonomien og er etablert i en god jobb. Likevel får jeg ikke særlig oppmerksomhet fra mennene jeg liker. Hva gjør jeg galt? Hilsen Agate.

Hei Agate. Takk for epost. Du skriver nokså generelt. Jeg vet at det kan være vanskelig å formidle hvem man er i en epost, men du var kanskje litt sparsommelig her. Jeg skal likevel prøve å gi deg et svar som du kan ta med deg videre. Hvis det ikke passer, er du velkommen til å skrive til meg igjen.

Noen mennesker har lettere for å beskrive seg selv, rett og slett fordi de har bedre kjennskap til hvem de er. Hva som kjennetegner dem og gjør dem unike. Hva som dominerer personligheten deres. Styrker og svakheter. En mulig grunn til at du skriver veldig lite om deg selv, kan være at du ikke helt hva du skal skrive? Bortsett fra noen overfladiske, ytre kjenntegn som riktig nok er viktige og beundringsvedige, men som sikkert lite å gjøre med hvordan en venninne ville ha beskrevet deg, for eksempel.

At du også enkelt konstaterer at du er attraktiv – vid forstand – samtidig som at du ikke får bekreftet dette blant mennene du vil ha, hinter også til at du kanskje mangler innsikt i hvordan andre ser deg, eller hvordan du kommuniserer med mennene du dater. Så la meg forfølge dette sporet. For vi er enige om at hvordan du ser seg selv, av en eller annen grunn ikke overlapper med hvordan mennene du vil ha, ser deg?

Hvis jeg tar deg på ordet så har du de ytre tingene på plass. Du er fysisk attraktiv, intelligent og gjør en innsats i å møte andre mennesker. Dette er flotte egenskaper, men de sier lite om hvem du er som person, og er nødvendigivs ikke alt som skal til for å være attraktiv i vid forstand.

Hva slags holdninger har du til livet og andre mennesker. Hva tilbyr du de rundt deg, og hva forventer du tilbake? Hvordan er kroppsholdningen din og ansiktuttrykkene dine. Hvordan er selvbildet? Oppblåst, krympet, eller akkurat passe?

Underliggende egenskaper og kjennetegn som dette kan ha stor innvirkning på hvordan andre ser deg. Samtidig er dette også ting som vi kan være mindre bevisst på selv. Vet en person som er negativ, at han eller hun er negativ? Vet en person som er kravstor, at han eller hun er kravstor? Og så videre.

Jeg vet at tanken kan virke skremmende, men velg ut et par venner du stoler på, og spør dem om hvordan de oppfatter deg langs disse tingene jeg nå har nevnt. Vær tydelig på at de skal være ærlige, og ta imot det de sier på en vennlig og takknemlig måte. Kanskje du får en og annen “blindflekk” avdekket?

Etter litt tilbakemelding, avhengig av hva de sier, kan du kanskje prøve å kalibrere omgangsformen din littegrann. Du skal fremdeles være deg selv, men også den beste versjonen av deg selv.

Når du så har fått en litt bedre forståelse av hvordan - og hva - du kommuniserer, og muligens gjort noen korrigereringer i stilen, vil du mest sannsynlig også registrere en gradvis endring i hvordan folk reagerer. Jeg håper du vil få noen aha-opplevelser som i neste omgang fører deg nærmere til mennene du vi ha. Lykke til!

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

18 okt. 16 23:50

Hei Agate...bare til å ta kontakt med meg. klem fra jan erik

Sukkerbruker

23 okt. 16 02:55

Jeg vil ha knulle

Sukkerbruker

26 okt. 16 11:39

Hei Agate!

Jeg tror flere opplever det samme som deg her. Å søke etter en kjæreste på nett har både fordeler og ulemper. En av fordelene er at man kan komme i kontakt med mange og kanskje bli bedre kjent med en av de etterhvert. Den største ulempen er at dette ikke er RL, noe som innebærer begrensninger i hvordan kontakten oppstår og kommunikasjonen utvikler seg. Men der arrangerer jo Sukker artige fester som man kan benytte seg av. Det viktige er å ha is i magen, mener jeg. Det som kommer lett forsvinner også som regel lett igjen. Ikke sant? Du virker på meg som en oppegående og fin jente. Jeg føler meg derfor trygg på at en hyggelig og bra mann vil kontakte deg en dag.

Sukkerbruker

28 okt. 16 20:37

Hei Agate

Jeg prøver å unngå dem som skriver at dem er intelligent. Jeg var gift med ei som var det. Det er ikke så mye å skryte av. Jeg er fleksibel og kan litt om alt men hun har sin fagområde. Så et å være intelligent for meg er negativt. Jeg er ikke alene om å mene det.

Sukkerbruker

16 des. 16 18:51

Hei hva skjer

Sukkerbruker

17 des. 16 10:20

Foretrekker middels intelligente,mindre sjans for kynisme.