Menn og dating

Hei Preben. Jeg har lest mange av innleggene dine på bloggen her, og jeg føler jeg har fått reflektert over mange ting. Jeg har nettopp kommet ut av et lengre forhold og er litt engstelig for å ta fatt på datingen igjen. Jeg ble gift nokså tidlig i tyveårene, uten særlig erfaring den gang. Nå står jeg altså her, mer enn ti år senere og skal hoppe ut i det. Jeg har hørt så mange rare fortellinger fra single venninner, og det gjør meg ikke så veldig trygg på hvordan jeg skal gå frem. Jeg har chattet med en mann som virker veldig søt og ordentlig, og han har spurt om jeg vil møte ham. Og det tror jeg at jeg vil. Det hadde vært så innmari greit å få noe tips fra en mann om hvordan jeg best kan gå frem, slik at jeg ikke blir så nervøs. Jeg vil gjerne gi et godt førsteinntrykk. Har du noen enkle kjøreregler fra en manns perspektiv? Du må jo være den rette å spørre tenker jeg. Hilsen Åsa.

Hei Åsa. Takk for epost og tillit. Du trenger ikke bekymre deg. Å være singel er ikke så veldig vanskelig. Men det hjelper å være litt tykkhudet og tålmodig. Det hjelper også å ha en positiv innstilling og ikke la seg irritere over små og store frustrasjoner, innimellom friheten og spenningen som singellivet også består av. Ikke glem at det ikke bare er negativt å være singel. Det kan være både sunt og gøy. Nå har du både lov og mulighet til å være litt egoistisk.

Så til det å forstå oss menn. Joda, for kvinner kan vi kanskje fremstå som uforståelige til tider. Men jeg tror at det som oftest handler om at kvinner tar “omveier” når de forsøker å finne forklaringer på hvorfor vi oppfører oss slik vi gjør til tider. En kjøreregel er å gjøre som i akademia. Man skal velge den enkleste av to forklaringer. Hvis han ikke ringer eller sender melding, bør du gå ut ifra at han ikke er interessert. Ikke at han glemte mobitelefonen på hytta. Motivasjonen for å velge en mer komplisert forklaring som dette, er at den er åpenbart mindre sårende på kort sikt.

En annen kjøreregel er å se hva vi gjør, ikke hva vi sier. Vi menn like å tøffe oss, men egentlig så kan vi være veldig feige. Du vet ikke hva vi tenker før vi tar kontakt etter at første date er over. Ikke forsøk å få et svar på første date. Vi lyver for å unngå det minste ubehag. Len deg heller tilbake og ha det hyggelig, om det er en hyggelig date, da. Bruk tiden som en mulighet til å finne ut om du virkelig liker fyren. Ikke bare tenkt at du skal gjøre et godt inntrykk.

Vi menn er klar over at det er viktig å fremstå som selvsikker. Selv om vi kanskje er det i vårt naturlige element; på jobb eller andre steder, så er ofte ikke dating naturlig for alle av oss. At vi likevel skal fremstå som slevikre, kan gjøre oss klønete og dumme på date. Du kan hjelpe til ved å være blid og imøtekommende. En annen ting er at mennene som fremstår som veldig selvsikre, ikke trenger å være de flinkeste eller mest vellykkede. Man skulle tro at vår selvikkerhet kommer fra mestring og erfaring. Men den koblingen er langt svakere enn antatt.

Vær klar over at det er en lang vei fra første date til fast forhold. Første date kan bety svært lite for menn. Samtidig så forventer kvinner at menn skal synes de er spesielle før vi har blitt kjent med dem. Kvinner ønsker å føle seg spesielle. Menn som gir inntrykk av å være betatt, allerede før første date, vinner ofte daten. Så vi er nødt til å juge om hvor emosjonelt investerte vi er for å i det hele tatt få muligheten til å bli kjent. Dette betyr at det er nokså vanskelig for menn å være effektive i datingen uten å ufrivillig være løgnere. Vi er klar over at kjangsen for at vi blir forelsket er like liten som den er for dere. Men skal vi finne noen som vi virkelig liker, uten å bruke mange år på dette, er vi nødt til å date mange kvinner i noen lunde samme tidsrom. Vi er nødt til å gi inntrykk av at vi synes alle disse kvinnene er spesielle for oss. Følgelig er vi løgnere med tilbøyelighet til utroskap, skulle en av kvinnene oppdage at vi dater andre samtidig. Spesielt hvis hun kjenner en av disse kvinnene. Altså, datingen er rigget slik at vi menn er nødt til å virke mer betatt enn vi ofte er. Så ta ordene med en klype salt, og ha barmhjertighet med oss.

Når dere er ute på byen, så kan alkohol være et fint smøremiddel. Vi menn liker å invitere jenter ut på byen hvor vi kan drikke litt. Det gjør både oss og jenta mer avslappet. Vi kan være ivrige på å få unna drinkene, men vi har ofte liten forståelse for en kvinnes alkohol toleranse. Når sant skal sies så foretrekker de fleste av oss en kvinne som begrenser seg selv og fremstår som behersket. Slik sett kan vi menn ofte oppføre oss nokså tullete. Vi kan være ensomme og ønske oss en kjæreste. Men når vi er på date, så faller vi tilbake i et handlingsmønster hvor det er om å gjøre å finne korteste vei til senga. Selv om det ikke var det vi ville i utgangspunktet. Så ikke stol på oss menn og alkohol.

Siden første date kan bety svært lite for oss menn, så er det en grei regel å ikke hoppe til sengs med oss før det har gått en stund. Spesielt hvis du er en følsom person som ønsker å unngå emosjonell slitasje. Ikke misforstå. Det er mulig for oss menn å bli hodestups forelsket på første date. Men det er usannsylig at du vil være i stand til å presist vurdere dette. Ta det med ro. Hvis vi virkelig liker en jente, venter vi gjerne på at hun skal bli klar for intimitet.

Vi menn er territoriale, ofte uten å vite det. Hvis vi er seriøse vil du møte vennene våre. Det kan godt hende at dere har hatt en prat allerede før dette skjer. Men har han ikke sagt noe, så vet du likevel på dette tidspunktet at du har ham. Da er det like før du er i et nytt forhold.

Jeg kunne skrevet hundrevis av sider om dette, men jeg stopper her. Håper dette kan være litt grei losing for deg den første tiden som singel. Du lærer nok fort. Ikke glem å nyte det så lenge det varer. Lykke til!

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

31 okt. 16 22:39

Utrolig... så bra du skriver. Dette synes jeg er til stor hjelp for oss single jjenter / damer. Du beskriver veldig godt det vi har alltid mistenkt om menn, men velger ofte å tro noe annet og ender med knuste hjerter. Love u P.

Sukkerbruker

1 nov. 16 16:18

Mye skvip, generalisering av menn, samt noen skrivefeil. Kvinner og menn e rimelig like store drittsekker og like gode vesener.

Sukkerbruker

6 nov. 16 15:50

Hei, Eg har vært singel veldig lenge , men klart ikkje å finne mann

Sukkerbruker

11 nov. 16 20:21

Flott spørsmål - og flott svar. Sjølsagt er menn også ulike - men som kommentar til hvordan mange opplever dette tror jeg dette var veldig riktig.