Redd for menns forventninger

Hei! Her følger et spørsmål: Jeg får aldri begynt å date noe særlig, bl.a. fordi jeg er redd for menns forventninger. Jeg har høy seksualmoral (pga kristen tro), og har ikke vært i et forhold (leter etter "rett" person). Er redd for at en fyr ikke skal respektere mine grenser. Er også litt bekymret for hvordan jeg skal manøvrere en eventuell date når jeg er så uerfaren. Som introvert er det vanskelig å stole på fremtoning på nettet, men kan være veldig tillitsfull og omgjengelig i det virkelige liv hvis personen er tillitsvekkende. Både redd for å bli offer for en player, eller en som tar det for seriøst igjen. Vil helst bare ta ting avslappet, men sikter jo på noe langvarig. Er veldig selektiv, som selvfølgelig også kompliserer ting. Noen råd?

Kvinne i slutten av 20-årene.

Hei slutten av 20-årene. Takk for e-post og interessant innfallsvinkel. La meg begynne med å si at du kan slappe helt av. Det finnes tusenvis av menn som ikke har problemer med å respektere grensene dine, og som vil sette pris på din kristne seksualmoral. Jeg begynner å lure litt på hva som får deg til å være så pessimistisk på menns vegne. Jeg vet at mediene i Norge kan ha en tendens til å fremstille menn i et generalisert og negativt lys til tider, men de aller aller fleste av oss er empatiske og omtenksomme. Vi kunne aldri ha gjort en kvinne noe vondt. Dessverre har noen kvinner hatt dårlige erfaringer, og det bra at disse får mye oppmerksomhet. Det er også bra å ta forhåndsregler når man skal møte fremmede. Men ikke bli skremt fra å date alle de flotte, single mennene som bor i landet.

Når du sier at du har «høy seksualmoral» på grunn av kristen tro, så vil jeg først bare si at å velge å avstå fra sex før et forhold er mer «etablert» kan være fornuftig ut over ens religiøse overbevisning, om en kvinne er ute etter å skille virkelig seriøse menn fra «rundbrennere». Men la oss også si at man ikke trenger å ha «lav seksualmoral» om man liker å ha uforpliktet sex uavhengig av religiøs tro eller datingstrategi. Det er et personlig valg. Men du har nok rett i at det kan finnes en litt vanskelig balansegang her. De fleste menn vil nok ønske å finne ut om en potensiell partner er seksuelt kompatibel før de satser for fullt. Og dette gjelder nok også de fleste kvinner vil jeg tro. Så kan det hende at du tenker motsatt, at du ikke vil dele din seksualitet før han har satset for fullt, og kanskje til og med giftet seg med deg. Jeg vel ikke helt hva du tenker, selvsagt. Oppi det hele vil du også at det skal være avslappet begge veier. Det skal ikke være for seriøst for fort, men du vil heller ikke bare være uforpliktet med en «player».

Jeg skjønner vel også problemet. For hvis en sekulær mann møter en kvinne som ikke vil ha sex før forholdet er «seriøst», vil det å gjøre forholdet seriøst fort, også fremskynde sex. Det høres kanskje corny ut, men i den grad sex er i stand til å forme menns atferd, så vil du, ut ifra hans logikk, «belønne» en mann som du oppfatter som seriøs. Det du egentlig vil er kanskje at sex ikke skal ha så stort fokus. At dere kan bli kjent, og la forholdet utvikle seg uavhengig. Mannen du leter etter har samme innstilling. Men jeg vil ikke være overrasket om du har hatt en historie hvor denne lettheten har uteblitt. Dette kan både være et signal om at mannen tenker at seriøsitet er raskeste veien til senga, men det kan også være slik at han tolker deg dit hen at seriøsitet er det du vil oppnå med den seksuelle tilbakeholdelsen.

Så er det selvsagt spørsmålet om hvordan du skal kommunisere den seksuelle tilbakeholdelsen. Skal du nevne din kriste tro, og så videre. Det er utvilsomt er nokså sterkt signal om man skriver dette i profilteksten, for eksempel. De kan muligens skremme bort noen menn du hadde likt. Og det vil utvilsomt skremme bort mennene du sier at du ikke er interessert i.

Personlig så tenker jeg at en fin balansegang kan være å nevne din kristne tro, siden dette er veldig viktig for deg, og så heller satse på at en mann skjønner at dette inkluderer holdninger til sex. Jeg vil tro at de fleste tolker deg slik. Så slipper du å fremstå som «anti-sexfokusert». Når det kommer til å manøvrere en date tror jeg at du trygt kan lene deg på hans signaler, såfremt du i forkant gir noen retningslinjer. Det kan være greit å si at du foretrekker å møtes på dagtid, eller tidlig kveld, gjerne på diverse arrangementer, fremfor å gå på en bar og drikke alkohol, om det er det han foreslår. Selv om du ikke har noe imot å drikke alkohol, så kan dette komplisere ting. Middag er alltid hyggelig, men kaffe og lunsj kan være en fin start før man møtes på kvelden. Vin følger da gjerne med, og det er lett for ham å foreslå at man skal gå videre og ta noen drinker etterpå. Det blir selvsagt vanskeligere for ham om dere møtes en aften i ukedagene fremfor i helgene, så man kan jo være strategisk. Unngår man samtidig å møtes i hverandres hjem, alene, vil det være vanskelig for en mann seksualisere situasjonen. I løpet av denne tiden vil dere ha mulighet til å bli kjent, og han vil vite hvor han har deg, og du vil vite hvor du har ham. Jeg tipper at du vil mestre dette veldig greit. Lykke til!

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

20 des. 16 00:53

Er bare flott å frastå til det er seriøst. Hvorfor bruke seg opp. Vise den fremtidige mann den respekten. Vil få han til å føle seg spesiell og at han har fått en spesiell kvinne som skiller seg ut :D

Oppsøk det kristene miljøet å la det komme når det kommer. Lett å si men vanskelig å følge haha

Sukkerbruker

21 des. 16 23:53

Du kan ta kontakt med meg

Sukkerbruker

21 des. 16 23:53

Ta kontakt med meg

Sukkerbruker

23 des. 16 21:23

Hei.
Jeg kjenner meg igjen i det du skriver og vil gjerne bli kjent med deg.
Tar du sjansen?
Hilsen en kristen mann

Sukkerbruker

25 des. 16 14:52

Hei! Jeg er en mann med mye livserfaring å vil hjerne bistå deg om du har noe på hjertet. Bare spør det kan være så nyttig for deg

Sukkerbruker

2 jan. 17 18:40

Jeg kan ta kontakt med meg hvis du vil

Sukkerbruker

11 jan. 17 05:23

Vær stolt av deg selv, det er kvinne med slik innstilling jeg har letet etter. Ikke mange % i dette avkristnede land med din innstilling. Ikke gi opp.:-)