Kvinner på date

Hei Preben. Takk for flott blogg. Jeg har lest de fleste av artiklene dine og de har fått meg til å reflektere over mange ting. Jeg lurte på om du kunne skrevet litt om hvordan en jente kan gi et positivt inntrykk på første date. Det finnes selvsagt mange ting man ikke burde gjøre, osv, men finnes det enkelte ting som menn virkelig setter pris på? Ofte er det menn som lurer på dette, overfor kvinner. Men det er jo like viktig for oss kvinner, selv om det ofte fremstår slik at de er mannen som skal prøve å imponere. Hvordan oppfører drømmedama seg? Hilsen K.

Hei K. Takk for ros og artig spørsmål. Joda, det finnes vel ting en kvinne kan gjøre på date som nesten alle menn vil sette pris på. Jeg antar likevel at det er greit å skille mellom hvorvidt en kvinne er tiltrukket av fyren hun er på date med, eller ikke. For det er jo klart at en mann vil alltid sette pris på en kvinne som åpenbart viser stor interesse for ham, uten at dette nødvendigvis har med hennes generelle «datingoppførsel» å gjøre. La meg derfor synse litt omkring kvinnelig dating etikette, og hva jeg tror vi menn setter pris på, uavhengig av tiltrekning.

Vi menn inviterer kvinner på date på forskjellige måter. Noen av oss har lagt innsats i å finne på noe fint og har planen klar på forhånd. Andre menn er mer tilbakelente og nonchalante, og liker å sjekke temperaturen i badevannet før de hopper uti.

De «romantiske» mennene er gjerne veldig spesifikke og forsøker å selge inn daten. De inviterer på en spesiell restaurant fordi maten der er veldig god, eller til å se en spesifikk forestilling fordi den er veldig morsom, og så videre. De lover en flott date, og gjerne en helaften. Risikoen er at forslaget kan virke skremmende. Noen damer setter selvsagt pris på det som åpenbart skal være en romantisk aften, mens andre synes det blir for mye, og vil gjerne ta det mer forsiktig. De vet ikke om de liker ham, og vil ikke at kvelden skal bli klein og unaturlig. Men er hun skeptisk og negativ kan romantiske menn lett ta det personlig og bli såret.

Nonchalante menn foreslår noe spontant og fleksibelt. Å ta en kaffe, en drink, eller se en film, uten at man man nødvendigvis går inn i detaljer eller prøver å selge daten som en særlig spesiell opplevelse. Noen damer liker ikke denne tilnærmingen fordi det oppfattes som latskap og liten innsats fra mannens side. Men liten innsats betyr også lite press og lav fallhøyde for begge parter.

Hvis kvinner vil gjøre et bra inntrykk overfor menn som prøver å være romantiske, bør de vise at de setter pris på innsatsen. Han vil ikke at du skal være kritisk og komme med andre forslag. Gi ham heller bekreftelse og vær positiv. Noen menn er også anlagt slik at de liker å ta kontroll og styring på ting for å vise at de duger. Det er fint om du er en selvstendig kvinne som vet hva du vil. Men det vil finnes nok av andre anledninger hvor du får vist dette frem. Når en mann prøver å være en gentleman, la ham være det om du kan.

Når vi menn er nonchalante og spontane, og spør om en kvinne har lyst å ta en kaffe, eller møtes til «lunch en dag», trenger det ikke være fordi vi er for late eller gjerrige til å invitere på en skikkelig date. Å foreslå åpne arenaer og aktiviteter som «kaffe», «lunch», eller «en utstilling» «et sted» kan rett og slett være tryggere. Fordi de er mindre skremmende å si ja til, og fordi vi i dag ofte dater mennesker vi ikke har særlig kjennskap til fra før. Derfor prøver mange av oss å heller forhandle litt. Ja, vi vet at det er vi som inviterer, og at det derfor er opp til oss. Men når vi prøver å være «imøtekommende», blir vi også glade når en kvinne viser interesse og tar initiativ til å gi daten innhold. Det kan nemlig være vanskelig å treffe riktig, og dere damer er så forskjellige.

Når man så omsider møtes på date, er det ingenting som skuffer mer enn når hun ikke møter opp til avtalt tid, eller er tilstrekkelig forberedt. Det samme gjelder for menn, selvsagt, men av en eller annen grunn virker det som at damer har et mer avslappet forhold til avtaler og dating. Personlig setter jeg umåtelig pris på når en person viser at han eller hun respekterer tiden min, og jeg er sikker på at dette gjelder de aller fleste menn. Det går fint an å komme for sent hvis man gir beskjed i forkant, men å komme 20 minutter for sent uten å si noe gir et dårlig inntrykk. Å komme 40 minutter for sent blir ikke bedre om man sender melding 20 minutter etter avtalt tid. Det handler ikke bare om å vise respekt, men også om å vise at man har kontroll over sitt eget liv. Jeg liker kvinner som kan styre tiden sin av samme grunn som jeg liker kvinner som kan kjøre bil. De fremstår som omtenksomme, kompetente og seriøse, uten å være mindre feminine. Man føler man kan stole på dem, og slik sett kvalifiserer de som potensielle seriøse partnere. Jeg tar av meg hatten for alle dere punktlige og seriøse kvinner.

Vi menn vil ofte måtte håndtere en rekke mer eller mindre høflige avslag før vi lykkes i å få til en lovende date. Det er noe vi er skyld i selv, selvsagt, når vi prøver oss hele tiden, uten å ta særlig hensyn til om en kvinne sender oss de riktige signalene. Men derfor setter vi også så stor pris på når vi møter en kvinne som gir oss følelsen av at hun bryr seg, og at hun har sett frem til å møte oss. Jeg kunne selvsagt fortsatt å skrive om hvordan vi menn liker når kvinner spør oss om ting, og vil finne ut hvem vi virkelig er, og så videre, men vi glir da fort over i noe som ofte forutsetter gjensidig tiltrekning, og dette må skje naturlig. Det var vanskeligere å svare på dette enn jeg trodde, K, men jeg håper du fikk noe ut av det. Ha en fin uke!

 

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

30 jan. 17 06:35

Artig spørsmål og fint svar!