Smart og singel

Hei Preben. Ikke funnet meg til rette i datinglivet. Jeg ser bare utfordringene og synes jeg tiltrekker meg litt like typer, de som ikke vil noe seriøst. Jeg har noen tanker om mine utfordringer til å finne den som kan være riktig for meg: Jeg har vært i et langt forhold, 16 år, så ikke så erfaren med dating. Jeg er i slutten av 30 årene og ønsker ikke barn. Får ingen match her på sukker når jeg setter inn det. Ønsker alle menn barn? Er det dumt å være ærlig om at jeg ikke ønsker barn på Sukker? Er for ærlig og utleverer meg selv på første date. En annen utfordring jeg har er at jeg synes det er vanskelig å gi et bilde av hvem jeg er. Jeg er, hvis jeg skal bruke det ordet andre bruker, vakker, og synes det er en ulempe. Jeg vil at folk skal falle for personligheten og min dype reflekterende side. Tror det er derfor jeg babler i vei på date, for å vise at jeg er så mye mer enn mitt utseende. Hovedtingen jeg lurer på er hvordan få noen til å se hele meg uten å være for intens og utleverende? Jeg føler ofte at jeg blir tatt for å være noe annet enn jeg er, og at jeg blir forhåndsdømt på bakgrunn av mitt utseende. Setter så pris på spalten din og dine reflekterte og godt argumenterte svar. Hilsen redd for å ikke blir likt for den jeg er.

Godt nyttår. Takk for kompliment og første e-post i 2017. Den første utfordringen, å komme tilbake i singellivet etter 16 år i fast forhold, er nok ikke lett. Hvis du er i slutten av trettiårene nå, så var du i begynnelsen av tyveårene sist gang du var singel. Å være singel som 24, og singel som 39, kvinne eller ei, er to vidt forskjellige virkeligheter. Tar jeg deg på ordet, at du er vakker i dag i slutten av trettiårene, var du sannsynligvis svært vakker som 24 åring. Å date for deg var sannsynligvis mest et spørsmål om å sortere de mange henvendelsene fra menn som var tiltrukket av deg. Den luksusen forsvinner naturligvis med årene. Det er sikkert nok av kjekke karer der ute for deg, men ikke regn med at du kan være lat om du er kresen. Er du misfornøyd med typene som tiltrekkes av deg, som du kaller «useriøse», kan det hjelpe å være litt mer proaktiv. Ta initiativ om det trengs.

Mangelen på seriøse menn kan også være et tegn på at du systematisk velger menn som bare er villige til å ha uforpliktet sex med deg, og at du like systematisk velger bort mennene som er villige til å være seriøse. En viktig lærdom for enhver singel kvinne, er at hun alltid kan ha uforpliktet sex med menn som vil fremstå som mer attraktive enn mennene hun kan få som fast partner. Som jeg har skrevet før, «datingmarkedet» og «sexmarkedet» spriker mer for kvinner enn for menn, fordi menn har en lavere terskel for uforpliktet sex. Menn har derimot ikke en lavere terskel enn kvinner for å å inngå et fast forhold. Hvis en kvinne som har lyst til å finne en kjæreste, klager over at menn bare er ute etter sex, og aldri vil forplikte seg, er forklaringen mest sannsynlig dette fenomenet. Kvinner som finner seg kjærester er i stand til å skille disse to gruppene av menn, og å velge blant de «seriøse» mennene, selv om de ikke er like lekre.

Det burde være flust av tilgjengelige menn som enten allerede har hatt barn og som ikke vil ha flere, eller menn som i likhet med deg, heller ikke ønsker barn. Hvis det at du ikke ønsker barn er et problem som stadig dukker opp hos mennene du dater, er dette også et varsko om at du systematisk velger feil menn, slik jeg ser det. Hvis jeg skal gjette, går du for menn som er omtrent på samme alder som deg. Jeg tror at disse mennene vil være for unge for deg. Se etter menn som har hatt barn, og som er litt eldre.

På spørsmål om hvorvidt du skal være ærlig på at du ikke vil ha barn, må du nesten vurdere litt selv. Hvor skråsikker er du på at du ikke vil ha barn, om du møtte den rette? Så kan det også virke litt avskrekkende for enkelte at en kvinne er så sikker på at hun ikke vil ha barn. Selv synes jeg det er flott at du er ærlig og åpen om det. Kanskje er det noen fordommer mot kvinner som slår inn?

Når du i slutten av e-posten antyder at du er så vakker at det kan bli et «problem», blir jeg litt forvirret. Du vil at mennene ikke bare skal «falle for utseendet» ditt, men også din «dype reflekterende side». De skal helst se «hele» deg, uten at du er selvutleverende. Du blir «forhåndsdømt» på grunn av din skjønnhet. Samtidig tiltrekker du deg ikke menn som vil være seriøse. Dette sier meg at du sannsynligvis vurderer situasjonen litt feil. For hvis det er slik at en mann er tiltrukket av deg fysisk, vi han svært gjerne også finne ut om det finnes en «dyp» og «reflekterende» side ved deg. Dette er jo selve drømmekvinnen.

Hva med å ta det litt med ro på date? Svar på spørsmålene hans på en intelligent måte, og han vil sette pris på mer enn bare skjønnhet, tro meg. Er det kanskje heller slik at du er redd for å virke dum? At du har litt komplekser for dette, og derfor babler i vei for å kompensere? Tenk litt på det. Slapp av, pust med nesen. Er du så heldig at du kan lene deg på utseende i starten, vær glad for det. Du får nok til tid til å vise mer av deg selv senere i datingen. Lykke til, håper dette var til hjelp.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

2 jan. 17 15:48

Hei
Hvor bor du:-)?

Sukkerbruker

3 jan. 17 23:13

Preben, her tror jeg at du tar feil. Mange kvinner og menn blir bare vakrere med årene. Jeg var overhodet ikke noen pen 20-åring, og rent objektiv sett er jeg nok mye flottere i dag som 40 +.
Men jeg får aldri sextilbud... Kan jeg rett og slett være for pen for "sexmarkedet" ettersom jeg alltid havner i "datingmarkedet"? ;)

Sukkerbruker

4 jan. 17 00:46

Kjære "redd for å ikke blir likt for den jeg er".
Jeg har selv et lengre forhold bak meg. For meg er det først nå, i en alder av førtien, at det begynner å gå opp for meg, at jeg er en attraktiv mann. Mange har prøvd å banke dette inn i hodet mitt siden jeg var tenåring.
Jeg føler meg likesinnet fordi det er akkurat det du skriver jeg savner hos de aller fleste kvinner jeg har datet/vært sammen med. Den dypere utvekslingen, der man virkelig finner roen med hverandre og ikke minst kan forstå hva som rører ved det innerste i ens kjære.
Mvh P.

Sukkerbruker

23 jan. 17 06:21

Hei.Ikke alle kvinner ønsker barnDu har bare ikke truffet på den rette.Håper ting ordner seg for deg.
Hilsen Trønderpie 42 år.