Søt jente i rullestol

Hei Preben! Det er mange ting som er vanskelig med dating, men hvis man har ett synlig handikap så blir det ekstra vanskelig. Mange vil kanskje skjule sine «svake» sider på de første datene, men det blir vanskelig når man kommer trillende i en rullestol. Det er så klart et par utfordringer som kommer med den, men jeg personlig ser jo kun etter løsninger og ikke problemer. Jeg har alltid vært nyskjerrig på andre mennesker og stiller masse spørsmål til andre, men det er ikke lett å få ærlige svar alltid, så jeg spør deg. Hva tenker menn/gutter om å date en jente som sitter i rullestol? Jeg har opplevd at så mange blir skremt av rullestolen og tør ikke møte meg. Jeg ser jo egentlig OK ut og får høre at jeg har et sjarmerende smil og pent ansikt. Hva er det egentlig som er skummelt? Vil gjerne ha ett ærlig svar. Hilsen Nyskjerrig.

Hei Nyskjerrig. Takk for original og åpenhjertig e-post. Du har jammen rett at det ikke er lett å skjule sine «svake sider» på første date når man ankommer i rullestol. Og jeg vil nok heller ikke anbefale deg å gjøre det, uforberedt. Jeg synes også at det er flott at du ser etter løsninger, og ikke problemer. Det finnes alltid en løsning, og jeg er enig i at mennesker er noe av det mest spennende som finnes når man kommer innpå dem.

At det finnes et par utfordringer med det å sitte i en rullestol tror jeg på. Det vet du bedre enn de fleste. Når du så spør meg om hva gutter og menn tenker om det å date en jente som sitter i en rullestol, så virker det som at du implisitt mener gutter og menn som selv ikke sitter i rullestol. Jeg tar utgangspunkt i det videre i svaret mitt.

Jeg tror mange vil unngå å svare i frykt for at de vil såre følelsene dine. Kanskje er dette overfølsomhet fra deres side. Men la meg først spørre deg, har du selv datet, eller vurdert å date andre gutter og menn som sitter i rullestol? Hvilke tanker har du gjort deg da du enten vurderte, eller ikke vurderte dette? Foretrekker du å date gutter or menn som selv ikke bruker rullestol, eller er du først og fremst bare nysgjerrig på hvilke tanker de gjør seg?

Det blir vanseklig å svare for alle, men jeg skal prøve. Jeg vet også at det finnes mennesker der ute som ikke har noe imot å etablerere og gifte seg med mennesker som bruker rullestol, selv om de ikke selv er rullestolbrukere. Likevel så vil det nok virke som en nokså fremmed tanke for de fleste, hovedsakelig av to grunner.

Den ene grunnen er: Likhet er tiltrekkende. Vi liker mennesker som ligner på oss selv fordi de representerer noe gjenkjennelig. Vi liker det gjenkjennelige fordi det føles trygt og vant. Det som er fremmed føles utrygt og uvant. Når vi eksponeres for noe mange ganger, vil dette skape en positiv innstilling i oss fordi det reduserer den iboende fremmedfrykten i mennesker. Det kan gjelde fremmede mennesker som til slutt blir "kjendiser", eller et varemerke vi har sett ofte, liggende i en hylle ved siden av andre, tilsvarende – men «utrygge» produkter.

For deg så føles det ikke fremmed med rullestol, men for de fleste andre så er dette noe uvant. Både fordi mennesker som sitter i rullestol er i mindretall, og fordi de ofte ikke befinner seg på de samme stedene som flertallet av mennesker. Kanskje kunne man forsøke å redusere denne «fremmedfrykten» ved å integrere flertallet med mennesker som bruker rullestol bedre. Det handler vel ofte om praktiske utfordringer, dessverre.

Den andre grunnen til at jeg tror det kan være en nokså fremmed tanke for mange gutter og menn å date en jente i rullestol, når de selv ikke er rullestolbrukere, er fordi tiltrekningsmønstrene som regjerer i dag, ble dannet et sted mellom 40.000 og 100.000 år siden. I dag så finnes det kanskje få, eller ingen betydelige hindre for et par hvor den ene bruker rullestol, men situasjonen hadde vært annerledes for jegere og sankere mange titalls tusen år siden. Tegn på fysisk vitalitet vil være et organiserende prinsipp for veldig mange i jakten på en partner fremdeles, og denne tregheten i menneskelig psykologi vil være et hinder for deg.

Du besitter nok noen nokså spesielle menneskelige erfaringer som har gitt deg unike perspektiver. På andre mennesker, sannsynligvis, og det å overkomme motstand fra omgivelsene. Jeg vil også anta at du er nokså sterk, kanskje sterkere enn de fleste, og det er bra. For hvis du vil date gutter og menn som ikke selv sitter i rullestol, vil du nok fremdeles møte motstand. Men det betyr ikke at du lar være å prøve. Men kanskje du i stedet for bare å satse på å møte dem tilfeldig, også kan gå litt mer strategisk til verks? Det finnes grupper av mennesker (menn) som er tiltrukket av mennesker som bruker rullestol. De kalles «Devotees». Ta et google søk. Kanskje finner du en mann som dette:

«En stor del av tiltrekningen min er personligheten hennes. Det er vanskelig å definere akkurat hva det er, men det å være ufør endrer en person nokså fundamentalt. Hun lever livet så normalt som mulig, og med en unik livsanskuelse som gjør henne utrolig attraktiv for meg. (Mitch).

Om ikke det er interessant for deg, finnes det nok også gutter og menn som i stedet for å verdsette dine fysiske utfordringer, bare ser fordi dem. Håper svaret mitt har vært til hjelp. Lykke til!

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

27 feb. 17 15:20

Jeg er helt enig med jentene i rullestol Jeg sitter selv i rullestol

Sukkerbruker

27 feb. 17 16:46

Hmm. Må inrømme at det å sitte i rullestol ikke er noe jeg tenker på som en «svak side». Det er klart at en som ønsker noen å gå tur i fjellet sammen med, ville være en lite aktuell partner, men da er dere jo ikke ment for hverandre. Det gjelder mange som ikke sitter i rullestol. Jeg syntes du burde være åpen om det, gjerne med bilder fra første stund og ikke se på det som en svakhet, men som en del av den du er.

Sukkerbruker

1 mars 17 09:34

Det er sååå mange fordomsfulle dømmende damer...
Hva er det egentlig som skremmer dere bort....

Er det fordi dere tror at jr ikke virker....
Er det pga venninneprat...
Er fordi dere er usikre og utrygge på dere selv
Eller fordi man ikke er verdt noe som menneske, siden man ikke
klarer og gå...
Jeg har laget meg to profiler før, en hvor jeg er ærlig og forteller om rullestolen min.... Der er det ingen som svarer meg...
Når jeg laget den andre, hvor jeg var uærlig og ikke nevnte rullestolen i det hele tatt, da ville selvsagt jentene bli kjent.

Derfor er det lett og skjønne, at damer er fordomsfulle og dømmende.
Og en annen ting, dette beviser at man ikke kommer lengst med og være ærlig og ekte.
Jeg har lært meg, hvis jeg skal finne meg ei jente engang, må jeg alltid være uærlig og falsk, siden det er på den måten jeg får muligheten til og bli kjent med ei jente.

Så du jenta her, spill med uærlighet, da får du i hvert fall muligheten til og bli kjent med noen....

Sukkerbruker

2 mars 17 16:49

Hmm, detta høres vanskelig ut.
På en side så er det ikke riktig å holde noe sånt tilbake, og ikke kan man si det for tidlig heller.

For er det noe jeg er sikker på er at hvis man først kommer i prat med deg og det er god "kjemi" så er ikke en rullestol en dealbreaker.
Ihvertfall for mitt vedkommende.

Handler ikke om å være uærlig, men velge med omhu tid man sier det?
Lykke til Nysgjerrig ^_^

Mvh en mann.

Sukkerbruker

24 mars 17 17:39

Send me nudes