Kvinners "selfie"-tid

Det sies at når en mann setter seg bak rattet på en bil, kommer hans sanne personlighet frem. Det er vel en kjerne av sannhet i det. På samme måte er det kanskje med kvinner som får en mobiltelefon i hånden. Som mann, har jeg alltid synes det er interessant å se på når kvinner og jenter plutselig smelter sammen med den lille digitale dingsen, og glemmer resten av verden rundt seg en liten stund, og begynner å ta selfies. Man kan sitte der, 2-3 meter unna, mens de poserer og lager trutmunn opp mot telefonen sin. Som om de var hjemme i egen stue. Det pågår en liten stund, og det er ingen hast med å sende bildene noe sted. Det er en aktivitet noen kvinner tilsynelatende trives veldig godt med. Kvinnelig tidsfordriv, kanskje? Vet du hvor lenge kvinner og jenter bruker på å ta selfies?

I en nylig studie fant man ut at i gjennomsnitt så bruker britiske kvinner hele fem timer i uken på å ta selfies. For dem som fremdeles ikke helt forstår, så er en selfie et bilde man tar av seg selv, gjerne på en armlengdes avstand, ofte med en mobiltelefon. Selfies er så populært at kompaktkameraer i dag har blitt selfie-vennlige og kan kjøpes med en bildeskjerm som lar fotografen seg seg selv.

 

Vi ser selfies over alt. Der vi scroller nedover instagrammen, facebooken, eller blar gjennom profiler på sukker. Den mest interessante "kvinneforskningen" kommer ofte fra næringslivet, for ulike den akademiske varianten har den ingen politiske ambisjoner utover å lære oss å kjenne best mulig, slik at de kan maksimere profitten sin. Hjemme i Norge var det Tine Meierier som - for mange år siden- fant ut hvilke økonomiske forventinger norske kvinner hadde til fremtidige ektemenn. Denne gang var det kosmetikk-kjede som ville finne ut mer om kvinners selfie-vaner.

Så hvorfor er selfies interessant for en butikk-kjede som selger kosmetikk? I følge dem så handler ikke selfies om at vi nødvendigvis har blitt så selvopptatte. Selfies handler mer om å «dele ideer», og å vise andre «hva som inspirerer oss». Og det gir selvsagt mening for et firma som selger sminke. Men det er selvsagt også en liten ego boost i hverdagen. Og det kan mange sikkert trenge, i ny og ne.

I følge undersøkelsen sa svarte 22 prosent av kvinnene at ego boosten var hovedgrunnen til selfiene. Ikke fra bildet man ser i telefonen etterpå, nødvendigvis, men av «likes» man får etter å ha publisert bildet på sosiale medier.

Man fant også andre interessante ting i undersøkelsen, som kanskje ikke var veldig overraskende. Hver tredje kvinne sa at selfies var en måte å tiltrekke seg ønsket oppmerksomhet fra menn på. Hver femte kvinne sa at de beste selfiesene ble tatt når man skulle få eksen til å angre på bruddet.

Så kan man spørre seg selv, er 5 timer med selfies i uken mye? Man kan i utgangspunktet tenke det. Men så kan man også regne på mange andre ting man bruker mye tid på, som sikkert er enda «dummere». Se på fotball, kanskje. Ha en fin uke, og ta noen nye selfies!

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

6 mars 17 23:20

Vanligvis er det mye interessant å lese her, men dette var totalt uinteressant å lese om!!

Sukkerbruker

7 mars 17 03:58

Det er lite tiltrekkende at damer er slik, da mister de gløden, stoltheten sin, troen på seg selv og blir som en vakker blomst som visner, slik er det med damer, mister det som er sjarm....

Det er derfor de holder på med og ta bilder av seg selv, de føler seg så elendig og aldri bra nok, ingen bilder er liksom ikke bra nok...
Tror mange blir deprimerte og skuffet over seg selv, siden bildene aldri blir slik de ønsker at de skal være.

Derfor prøver de med og smøre på seg et sminkeskrin, for og se om det kan hjelpe.... Og det gjør det selvsagt ikke, for da føler de at de gjemmer bort ærligheten og sannheten sin...

Men, de må ha komplimenter og bekreftelser, for ellers fungerer de ikke, de sliter med selvfølelsen sin og prøver med alt og hjelpemidler.

Føler på en måte, at komplimenter er damers lykkepiller, som de ikke klarer seg uten... For ellers blir de angrepet av angst og depresjoner.

Det er sååå mange damer, som ikke klarer og ta innover seg komplimenter, siden de ikke tror det er sant


Sukkerbruker

7 mars 17 11:39

Her kritiserer kommentatoren over kvinnen selv for dette "problemet".
Kvinners usikkerhet og overdrevne fokus på utseende, klær og sminke er drevet frem av profitørene i moteindustrien som forteller dem hvordan de "må se ut for å være lykkelige"

Og vi norske menn står like tafatte som vi alltid har vert UTEN å gi de kvinnene vi synes ser flotte ut et eneste kompliment i hverdagen.

Sukkerbruker

16 mars 17 20:20

Vel talt, mann 50+
Det er veldig synd at snart ingen føler seg bra nok. Det er er sabla press på de unge damene, og jeg må si jeg er glad jeg er godt voksen.

Sukkerbruker

20 mars 17 21:17

Når jeg får tatt en skikkelig bra selfie blir jeg kjempeglad!

Sukkerbruker

25 mars 17 21:43

How are youHi

Sukkerbruker

10 mai 17 14:36

Jeg var alene med omsorgen for mine barn. Nå er jeg helt alene, utenom når jeg har besøk av de.
Hva tid jeg blir omgjengelig i mans fremtid er til gavn og nytte en sak for fremtiden, om den fins.
Liker å stusle med mine ting uten å legge meg bort i hva andre sysler med, og hvordan.
Er du til å stole på, kan du holde tett. liker du kjærtegn, liker du å holde munn, eller skravle i vei? Jeg leter etter en som kan sende meg tilbake til livet, på mine eldre dager.