Mann forsvunnet

Hei Preben. Jeg ble kjent med en på sukker, på veldig kort tid. Vi fant tonen så raskt, og jeg følte endelig etter over ett år som singel og flere dateforsøk at her var det noe. Praten gikk så lett, å vi var åpne om det meste. Han visste stort engasjement og det føltes godt. Vi snakket hver dag sammen i en uke, møttes fire ganger. Han gav klar uttrykk for hva han trengte av en jente, og jeg følte at det var meg. Mine egenskaper som han beskrev!

Vi var tydelig på at det skulle gå rolig for seg siden begge har barn. På en eller annen måte ble jeg for interessert, fordi det føltes så trygt og godt. Han gav meg respons, og tok imot både nærhet og bekreftelsene mine. Han sa at jeg gav han sommerfugler.-noe jeg selv følte om han. Vi var allikevel tydelige på at sex var noe vi skulle vente med. Men på en eller annen måte så klarte akkurat det å skje, og beskjeden som såret meg kom rett etterpå. Det føltes feil for han, både at det skulle skje og at jeg forble en venn.

Spørsmålet mitt er da, hvordan kan en gutt være så engasjert og interessert til å gi helt f... i etterkant? Han har vært klar på at han ikke er vandt til nærhet, men sårt søkte det. Jeg gav det og det resulterte i å bli såret:( er det fordi han fikk panikk og nå ikke vil en gang prøve igjen som venner? Han lot meg til å med få treffe datteren hans. Er så skuffet og lei meg, får ikke mannen ut av hodet :( nå svarer han ikke meg lenger heller og jeg føler meg seksuelt brukt. Han sier at det heller var begjær, tross for sin katolske tro og at ting skal være riktig så seriøst for seg.

Jeg skjønner at jeg burde ha holdt igjen, ikke involvert meg så fort følelsesmessig. Jeg fikk bare en så sterk følelse av at dette var riktig, å så feil kunne man ta :(. Setter pris på svar fra deg Preben.

Hei, takk for e-post. Synd å høre dette, jeg håper du følger deg litt bedre i skrivende stund. Kanskje vi kan forfølge to mulige forklaringer, hvor begge er kan være sannsynlige svar på spørsmålet ditt.

Den ene forklaringen antyder du selv, når du skriver at du føler deg seksuelt brukt. Med andre ord, at han var uærlig i måten han presenterte seg selv for deg. Uærlig nå han beskrev følelser han hadde, og så videre. Det er selvsagt mulig, og dessverre er det slik at menn til tider gir inntrykk av å være genuint interessert i kvinner de egentlig bare vil ha sex med.

Denne formen for uærlighet har blitt så normalisert at den langt på vei aksepteres som en del av kjønnsmarkedet. Han var kanskje en «player», eller en «rundbrenner», for å bruke et norsk ord. De fleste kvinner har erfaring med at menn bare fordufter etter sex, eller at de takker ja til sex, men uten å forplikte seg. Derfor er det kanskje heller ikke så overraskende at dette er en mulig forklaring du trekker frem. Det er likevel ting i teksten din som får meg til å tenke at de kan være en annen forklaring.

Jo, menn kan være uærlige. Samtidig så møter vi forventinger om at vi skal være den aktive parten i kurtisen, selv om vi på samme måte som kvinner også ofte er tilbakelente og vurderende. For at en mann skal være "verdig" en date, skal han gjerne nokså tidlig, eller aller helst på forhånd overbevise en jente eller kvinne om at han er «seriøs». Med andre ord, at han er ute etter et seriøst forhold. Mannen kan selvsagt på generelt grunnlag si at han har lyst å forelske seg i drømmedama og så slå seg til ro, men dette er gjerne ikke nok. For hun har møtt rundbrennere før, og vil ikke bli såret igjen.

Det finnes ofte ingen annen mulighet for ham enn å overdrive følelsene. Han kjenner jo ikke henne bedre enn hun kjenner ham. Spesielt i dag hvor vi på forhånd kanskje knapt har sett hverandre før man går på date. Det er ofte umulig for en mann (- eller kvinne, for den saks skyld) å vite om han er villig til å være seriøs med en kvinne før han har vært på ganske mange dates med henne. Så menn lyver kanskje også, enten de vil eller ikke, enten de er seriøse eller ikke. Slik er kjønnsmarkedet rigget til. Med mindre initierende menn plutselig bestemmer seg for å være både ærlige og seriøse: «Hei, jeg synes du er fysisk tiltrekkende. Jeg kunne tenke meg å tilbringe litt tid sammen med deg for å se om jeg kan få følelser for deg. Hva sier du til en middag?»

Noen ganger er også menn ensomme, og de har virkelig, virkelig lyst til å forelske seg og være i et forpliktet forhold. Noen ganger er de så innstilt på det at de ikke ikke helt lytter til hva deres biologiske vesen sier til dem. De går på autopilot, og håper eller tror at følelser og tiltrekning vil komme, om man bare fyrer nok opp under stemningen. Utenfra ser alt perfekt ut. På papiret passer man sammen, men kjemien er der ikke. Han vet det, innerst inne, men han holder det på avstand og tenker at det går seg til. Han er nødt til å holde det på avstand, for i det øyeblikket han konfronterer det, eller tråkker på bremsen og gjør henne usikker, kollapser den gode stemningen. Han prøver så lenge han klarer. Men så går det ikke lenger. Tenningen kommer ikke, følelsene kommer ikke. Men han har allerede tatt det så langt at det blir sprøtt å si det til henne. Det blir for vanskelig, så han bare forsvinner. I likhet med deg håpte han på mer. Det var derfor du møtte datteren hans. Men sommerfugler kjente han kanskje aldri.

Dette var to ulike forklaringer på spørsmålet ditt: «hvordan kan en gutt være så engasjert og interessert til å gi helt f... i etterkant?». Håper dette var til hjelp, og at du med detaljer bare du har, klarer å pusle bitene sammen og finne ro med det. Lykke til videre.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

3 april 17 20:08

Fint å være den som lett faller for, også når helheten ikke er helt hel. Betyr at natten med hel nok helhet er jeg i mål.

Sukkerbruker

5 april 17 20:20

Så fint andre svaret er. Jeg kjenner meg igjen i innlegget. Nå forstår jeg mer. Hvordan mannen kanskje har det og tenker.

Sukkerbruker

20 april 17 06:39

Hei jeg heter Paul jeg er 31 år