Mann uten filter

Hei:) Jeg har vært bruker av sukker litt til og fra noen år, og ser helt klart et mønster jeg ikke liker noe særlig. Det er svært mange menn der som utgir seg for å være seriøse (altså ønsker forhold), men som ikke er det. Så skal det sies at det sikkert er langt flere som er seriøse. Men for å ta den første gruppen. Jeg har spurt et par av dem jeg mistenker for å bare være ute etter "eventyr" hvorfor de er på sukker, og ikke heller på en «sjekkeside». Et par har svart rett ut at de har vært inne på slike sider, men at det blir for dyrt, at utvalget der er for snevert, eller at de er både der og på sukker. Atter andre, og det er kanskje enda verre, svarer ullent og sier at "joda..jada..man vet jo ikke hva det kan lede til.." eller lignende tåkeprat.

Jeg synes dette er ekkelt, fordi jeg mener man skal være ærlige om hva man søker. Ikke utgi seg for å søke forhold, hvis man bare ønsker sex. Det er respektløst overfor andre med ærlige intensjoner. Særlig hvis man prøver å gi skinn av at man søker noe annet enn man faktisk gjør. Slike folk får finne andre steder å lete, mener nå jeg! Sukker, med sine ganske grundige spørreskjema og matchingsystemer, fremstår jo ellers som seriøse. Og en viss etisk standard bør man generelt sett kunne kreve, også i 2017.

Man lærer seg etter hvert å lese mellom linjene og plukke ut de useriøse, men det kan ta tid. Jeg synes sukker burde gjøre noe av den feiejobben med tanke på alle de unge/eldre nykommerne som leter etter kjærligheten på "Norges største datingside". Kanskje er det feil at man kan ha gratis profil, eller kanskje er det andre grep som kan gjøres for å rydde opp litt..?
Mvh voksen dame

Hei voksen dame. Takk for interessant og ærlig e-post. Her får man så ørene flagrer, og det kan sikkert være fortjent for enkelte. Jeg tror også at du beskriver en nokså vanlig erfaring for mange kvinner som har lyst til å etablere seg. Men det er like vanlig - tror jeg – å gå seg litt vill i frustrasjoner, og miste helhetsbildet av syne. Både menn og kvinner har en rekke utfordringer når det kommer til å finne en partner, og jeg tror det er bra å forstå begge kjønn. Så la meg prøve å gjøre den jobben.

La meg først si at med mindre en mann allerede er i et etablert forhold, så er det svært få av oss som ikke har lyst til å blir forelsket og finne drømmedama. Eller med andre ord, bestemmer oss for å være «useriøse». På samme måte som kvinner blir vi ensomme, vi ønsker nærhet, og vi ønsker å etablere oss og få barn. Vi er like kresne som kvinner når det kommer til å ville forplikte oss, vi sjekker og vurderer like grundig, og det tar nødvendigvis tid.

Vi har også noen kjønnsspesifikke kjennetegn. Et av disse er at vi som gruppe har en litt sterkere kjønnsdrift enn enn kvinner. Et annet er at vi ikke helt kan separere det å fungere seksuelt fra genuin seksuell tenning. Atter et kjennetegn er at vi som gruppe har en seksualitet som er litt mer overfladisk, som igjen henger sammen med at vi har litt lavere empati enn kvinner.

I tillegg så lever vi i en kultur som skaper forventinger om at menn skal være mer aktive enn kvinner i kurtisen. Selvfølgelig henger denne kulturen også sammen med hvordan kvinner og menn er noe ulikt konfigurert fra naturens side. Blant oss menn er også variasjonene veldig store når det kommer til slike særtrekk. Det samme gjelder for kvinner. Men statistisk sett er kjønnene ulike.

Ulikheten mellom kvinner og menn på gruppenivå, gjør at vi kan oppføre oss ulikt på kjønnsmarkedet, selv om endemålet kan være det samme. Og siden vi mennesker ofte forsøker og tolker andres atferd utifra hvordan vi forstår oss selv, kan det motsatte kjønns atferd virke uforståelig til tider.

Generelt kan man si at en manns kjønnsdrift avgjør hvor lav terskelen hans er for å gå til sengs med en kvinne, og hvor lett han har for a «juge». Men jeg vil også påstå at denne sterkere kjønnsdriften har langt mindre innvirkning på hvor villig han er til å «fire på krava» når det kommer til å forplikte seg til en kvinne. Menn er like kresne, men langt lettere å få til sengs. Hadde kvinner vært like, kunne menn vært ærlige og sagt, «Hei, jeg tror ikke jeg klarer å bli forelsket i deg, men du klarer likevel å tenne meg seksuelt, så la oss ha det gøy». I en ideell verden (kanskje), ville jenta svart: «Enig, du er ikke min type, men la oss hoppe til sengs» Men kvinner vil ofte ikke det. Spriket mellom hvem de er villige til å ha sex med, og å være kjæreste med, er ikke like stor. Dermed så finnes det flere menn der ute som har lyst til å ha sex med kvinner, enn kvinner som har lyst til å sex med menn. På grunn av denne forskjellen, vil enkelte hevde, bor vi ikke lenger i hytter og huler, men har reist til månen og snakker i mobiltelefoner.

Menn som har en sterk kjønnsdrift, litt lavere empati og en mer objektivert seksualitet, og andre, typisk hypermaskuline trekk, er kanskje mindre egnet til seriøse, monogame og «likestilte» forhold, men de er ikke mindre populære blant kvinner av den grunn. Tvert imot er det ofte disse mennene som er de mest populære. Deres biologiske vesen og deres attraktivitet er anlagt slik at terskelen for at de er villige til å forplikte seg til en enkelt kvinne er ekstra høy.

Menn med en mer empatisk seksualitet, som har større behov for en emosjonell tilknytning for å kunne tenne seksuelt, og lavere kjønnsdrift, har ofte vanskeligere for å gjøre inntrykk på kvinner, selv om de ofte er mer egnet til å være i monogame forhold. De har lettere for å knytte seg emosjonelt. Siden deres seksualitet er mindre overfladisk, blir de heller ikke like mye fristet av andre kvinnekropper. De har også mindre behov for å late som at de er interessert i en kvinne for å få henne til sengs.

Kvinner som foretrekker mindre maskuline menn, har lettere for å finne en mann som er trofast og emosjonelt tilgjengelig. Kvinner som går for de mer maskuline mennene, har lettere for å gjøre seg uheldige erfaringer. Dessverre er det slik at naturen ikke bryr seg særlig om hva som er fornuftig for oss som psykologiske subjekter i en ellers familievennlig moderne hverdag.

Så hva betyr dette for deg? Vel, for det første så kan ikke Sukker "feie" bort menn som ikke er villige til å være seriøse med deg. Disse mennene vil kanskje være seriøse med andre. Og det er som de sier: Man vet jo ikke om det kan bli noe på sikt. Jeg vil påstå at Sukker er den mest seriøse datingtjenesten i Norge, og tjenesten er nødt til å ivareta begge kjønnenes interesser. Det finnes også grenser for hvor mye man skal tvinge menns og kvinners atferd. Man må gi rom for naturlig utfoldelse.

Hvis jeg også kan gi deg noen konkrete råd, så vil jeg tro at menn som ikke har gratis profiler generelt vil være mer innstilt på å finne en kjæreste. Hvordan du oppfører deg vil også ha innvirkning på hvilke menn som gjør seg tilgjengelige. Nå antar jeg at du fokuserer på tiden før man møtes i virkeligheten, så tilbakeholdelse av sex vil ikke være relevant. Men det finnes flere kvinner som skriver på profilen sin at de ikke er interesserte i uforpliktet sex. Det er ingen garanti, selvsagt, men i kombinasjon med bilder som ikke er så seksualiserte, vil dette sannsynligvis bidra til en sterkere filtrering.

Kanskje er det også slik at du er nødt til å gi mennene du ikke finner like tiltrekkende og spennende en kjangs. Ikke gå for den mer primitive utgaven av «alfa». Når du skriver at du tror flertallet at mennene på sukker er seriøse, så tenker jeg også at glasset er halvfullt mer enn halvtomt. Med mindre du har en tendens til - i likhet med mange kvinner- å systematisk gå for de mennene som ikke er like villige til å være seriøse, så burde utvalget være nokså bra? Håper disse refleksjonene var til hjelp. Lykke til!

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

25 april 17 10:06

Nettopp: Bryt mønsteret, og gå for den seriøse «alfa», se m/kommentarer:

https://sukker.no/datingmagasin/2017/03/hva-slags-mann-skal-man-bli

Sukkerbruker

25 april 17 10:17

Legger til at det ikke er alle som bruker «Flørt som kan utvikle seg», som nødvendigvis har valgt riktig. Før man vet ordet av er involveringen dyp, fordi den som ble flørtet med var seriøs «alfa(hunn)», og det var jo nødvendigvis ikke forutsatt, og i alle fall ikke konsekvensvurdert. Det er jo motpartens "feil" at vedkommende er elskbar, men det er også et eget ansvar å resonnere gjennom på forhånd hvordan man selv kan bli involvert i elskbare utenfor plan.

Sukkerbruker

27 april 17 10:15

Takk for svar, Preben. Jeg skjønner ditt forsvar for det mannlige perspektiv. Men jeg vil nå likevel si at det å lure noen er uetisk, og noe vi bør holde oss for gode til. Jeg mener menn skal si: "Hei, jeg tror ikke jeg klarer å bli forelsket i deg, men du klarer likevel å tenne meg seksuelt, så la oss ha det gøy». Kanskje ville menn bli overrasket over at noen kvinner synes det er ok. Samtidig ville de unngå å såre og tråkke på kvinner som faktisk tror de er seriøse. Vi lever i en kultur der unge kvinner blir voldtatt hver dag. Ikke av utlendinger, men først og fremst av etniske hvite menn, gjerne venner. Hvis det å tuske til seg sex er ansett som halvveis ok i voksenverden, smitter det over på ungdommen. Vi bør være oss bevisst hvilke etiske standarder vi lever etter, og leverer videre.

Sukkerbruker

28 april 17 01:44

Er helt enig med deg, og deler eksakt samme erfaring med at jeg treffer flere useriøse enn seriøse. Jeg mener også at det er helt greit om man ikke har seriøse intensjoner, men da må det gjøres på ærlig vis. Ærlighet, er tross alt et av grunnpilarene for noe som helst videre i et forhold.
Og jeg ser også et gjennomgående mønster i menn som kommer med diffuse tilbakemld på "hva de egentlig er ute etter". Det er jo ikke som vi stiller de til veggs og setter kniven på strupen heller. Får de pustebesvær av å besvare det simple universelle spm så lyser alle lamper i min indre boligalarm og jeg sier takk for meg.
Når jeg er ute etter noe seriøst så berettiger jeg meg også å å bruke tid på en likesinnet, i det minste!

Sukkerbruker

1 mai 17 10:03

Hei, jeg er godt kjent med at dere damer er skrudd sammen veldig ulikt oss menn, både tankemessig, relasjonsverdi messig, emosjonelt og ikke minst fysisk.
Vi menn er tilsvarende skrudd sammen LIKE ULIK med hensyn til tankegang, relasjonsverdier, emosjonelt og fysisk.

Dette er veldig utfordrende for oss begge kjønn, og det gir oss alvorlige utfordringer.
I tillegg er vi skrudd sammen på en måte slik at vi er så opptatt av hverandre, er så tiltrukket av det motsatte kjønn, m.m.
I motsetning til tidligere er vi nå mere frigjorte og står for egne meninger. Sammen med våre ulikheter bidrar dette sterkt til at over 50 % av oss forlater hverandre etter 5-20 års samliv.
Men faktisk disse ulikhetene og tiltrekning til hverandre "gjemmer" løsningene til å få et spennende bærekraftig samvær. Og det være seg hvor enn man står i livets ulike faser. Løsningene lar seg ikke gå inn på i en slik debatt som her, men i hovedsak må menn lære seg som en mann å behandle kvinner som stemmer MER med hvordan kvinner er. Han må faktisk være ærlig for omværden og spesielt seg SELV at han er sterkere sexuelt drevet enn kvinner. Og dere kvinner skal selvsagt være tydelig kvinner som dere er, men dere må åpne dere opp, komme ut i inngrep med mannen og være mere opptatt av og ta del i retningen av hvordan mannen er. Mvh "Bare en ærlig mann"

Sukkerbruker

2 mai 17 23:25

Hei, jeg har vært til og fra på nettsider. Jeg opplever at menn er mer visuelle, og ser et pent bilde, men har ikke engang lest profilen! Kunne like gjerne utelatt den! Jeg opplever dessverre at menn ofte er kun opptatt av sex, de er vant til at kvinner byr seg frem overalt med sex, så ikke så rart de tror kvinner er bare ute etter sex!
Jeg har en rå nett venn, som til og med klarte lure meg trillrundt,til jeg omsider fant ut selv, fordi jeg dengang hadde navn og riktig nummer, og lurer veldig mange andre også.I dag skjuler han seg enda mer.
Han har biseksuell samboer, som skifter kvinner, og han har hentet de,vært vitne til mye. Etterhvert har samboer skiftet om, til at han skal ha sex med de begge, når hun trekker en ny med seg hjem. Gjerne etter han hentet de begge.Sikkert spennende på et vis, men samtidig kan ikke den naturlige kjærligheten til sin kjære være upåvirket, mener jeg. Han er en av racerne på nettsidene , jeg leser om her. Legger inn bilder med det fineste materielle han og samboer eier sammen. Lyver for andre påvirkelige sjeler på nettet! Vedr. sex, tar han potenspiller, og da trenger han mer sex etter hverandre. Hvor mange blir lurt av dette også, når mannen lyver om alt han eier,utdanning, og mange andre løgner? Jeg er veldig lei for at det er så lett å lure andre på nettet! Legger til at han også går på swingers klubber, og at alt bare dreier seg om sex. Hvordan skal man sile ut disse bedre, dersom man ikke ønsker det? Katr

Sukkerbruker

4 mai 17 20:00

Kjenner meg igjen i det med bildet... Når jeg er ikke-betalende medlem, og mange bare kan se bildet mitt, får jeg langt flere meldinger og hjerter enn når jeg er betalende og de kan lese teksten..haha:) Det er jo litt tragikomisk, men ittno å gjøre med. Jeg er dessverre ikke bare overflate, men kommer med en personlighet og egne meninger. Ødeleggende for kommunikasjonen, men sånn er det:) Man får stå for den man er, om man så må stå alene!

Sukkerbruker

25 mai 17 18:00

Hm, er selvsagt enig i mye her. Men etter min oppfatning, som dame, er det fortsatt en myte at menn har "så" mye sterkere seksuelle drifter. Stemmer ikke

Sukkerbruker

12 aug. 17 10:32

Enig med siste taler her ja.