Vil hun denne gangen?

Hei Preben. Setter stor pris på spalten din. Kanskje du kunne gitt meg noen råd denne gangen. Akkurat nå har jeg det veldig fint, med jenta jeg elsker. Men det har vært en både kronglete og humpete vei å komme dit vi er nå. Vi møtte hverandre for første gang sånn cirka ett år siden. Den gang forelsket jeg meg nokså fort, mens hun ble egentlig aldri forelsket i meg. Vi tilbrakte likevel mye tid sammen, og jeg prøvde så godt jeg kunne å få det til å bli et ordentlig forhold. Til slutt trodde jeg at det var det. Men etter 4-5 måneder sammen oppdaget jeg at hun var på tur med en annen mann. Jeg ble såret. Jeg vet at hun hadde følelser for meg, men hun valgte da en annen mann. Han visste heller ikke at hun var meg meg på samme tid. Da han noe senere fant ut av det, forlot han henne, han også. Hun nærte ingen kjærlighetssorg overfor meg, det gjorde hun overfor ham, tilsynelatende.

Så, for et par måneder siden sendte hun en melding til meg. Siden jeg kjenner henne, vet jeg at meldingen var en nokså stor greie for henne, selv om den var mager i innhold. Det var en invitasjon til kontakt. Noe jeg gjorde, nølende. Ikke lenge etter ble det filmkveld hjemme hos meg, nesten som om ingenting har hendt. Men noe har hendt, og jeg merker det når hun sitter med mobiltelefonen sin. Chatter hun med en annen fyr nå? Eller når hun plutselig avlyser en avtale. Er det fordi hun skal møte en annen? Jeg får sånne ubehagelige drypp i ulike situasjoner, og det er tydelig at jeg ikke stoler på henne lenger. Og jeg mener at det er forståelig. Jeg lurer på om du har noen tips til hvordan jeg, eller vi kan komme oss forbi dette. Er det mulig? Eller vil det alltid ligge der som en verkebyll og plage, helt til det kanskje ødelegger oss. Jeg merker at jeg fremdeles er såret, men jeg prøver å se det fra hennes side også, og ikke fokusere så mye på egen stolthet. Hilsen Tormod.

Hei Tormod. Takk for e-post. Flott å høre at du er sammen med jenta du elsker. Jeg skal saktens svare deg så godt jeg kan. Du gir meg viktig bakgrunnsinformasjon som gjør det lettere å nyansere «utroskapet» hennes, om det kan kalles det. Jeg vet ikke hvor objektivt du beskriver situasjonen, med du er i hvert fall reflektert og empatisk. Som du legger opp til selv, blir hvordan man tolker oppførselen hennes nokså viktig.

Du beskriver en situasjon hvor du kanskje mer eller mindre dyttet henne inn i et slag forhold, og derfor så kan det diskuteres hvorvidt hun faktisk var utro. Det er alltid destruktivt å være sammen med en person som ikke har de samme følelsene. Nesten uten unntak ender det opp i en situasjon hvor den ene personen føler seg brukt. Og på sett og vis så blir man også det. Den ene personen gir mye av seg selv, mens den andre holder igjen og venter på at «noe bedre» skal komme deres vei. Men ikke alltid. Noen ganger ønsker de å bli forelsket, men blir det bare ikke. Det som egentlig bare er en slags ufrivillig likegyldighet, oppleves om egoisme. Og den likegyldigheten er vel noe av det verste som finnes for den som er forelsket.

Det er godt mulig at hun selv ikke vurderer det slik at hun var utro. Har du tatt en prate med henne om det? Kanskje du prøver å unngå det for å ikke lage dårlig stemning, men jeg tror det vil være viktig for deg å forstå hva hun selv tenkte om det som skjedde. Noe informasjon mangler jeg. Jeg antar at dere var intime, 4-5 måneder er vel i grenselandet for hva som blir nødt å være et ordentlig forhold. Men likevel, hva slags relasjon hadde dere? Kanskje du ikke skal bekymre deg så mye for at hun er en person som har lett for å være utro, som at hun er en person som blir skikkelig forelsket i deg. Hvorfor ble hun ikke sterkere knyttet til deg? Hva slags relasjon hadde hun til den andre mannen? Møtte hun ham før eller eller deg? Var det en eks kjæreste, og så videre. Det er tydelig at noe kom i veien for dere to. Jeg tror det blir viktig for deg å finne ut om det ikke var deg.

Jeg tror at hvis to mennesker møtes under nokså normale omstendigheter, og den ene parten føler at noe ikke stemmer, så endrer ikke det seg automatisk bare det går litt tid. Derimot så er det noe som taler for at hun kan falle in i behagelig enveisrelasjoner. anskje i enda større grad hvis hun føler seg sårbar? Som for eksempel rett etter bruddet med den andre mannen. Personlig så klarer jeg ikke å være i et forhold halvveis på den måten, men det nok av mennesker der ute som ikke har noen problemer med det. Ikke fordi de er kjipe eller egoistiske, men rett og slett fordi de ikke liker eller klarer å være alene.

For å være litt konkret med deg, så ville jeg ikke fokusert på om det er andre menn der ute som prøver seg på henne, og om hun snakker med dem. Jeg ville heller prøvd å ta en prat med henne om hvorfor hun ikke følte at det stemte forrige gang, og litt avhengig av svaret hennes, hva som er annerledes denne gangen. Lytt godt til det hun sier. Prøver hun å være vag eller er hun unnvikende synes jeg du greit kan være litt konfronterende. Hun vet hva hun føler og tenker, og hun vet hva hun gjør. Er det ikke annerledes denne gangen, så vil hun fortsatt være åpen for andre menns henvendelser, og da er det et spørsmål om til før hele greia gjentar seg.

På den annen side, sier hun det er annerledes denne gangen så kan det være en god idé for deg å lufte at du sitter med noen litt ubehagelig ettervirkninger. At du er positiv, men at det vil ta litt tid før du kommer over det som skjedde. At hun også kan hjelpe deg litt med dette, ved å være åpenhjertig om hva hun tilbringer tiden sin med. At det blir viktig for deg at hun ikke bryter avtaler, eller unngår a lage planer med deg (er man noens første valg, lager man gjerne langsiktige planer). At det er ubehagelig når hun (hvis hun) skjuler skjermen på mobilen hvis noen sender henne en melding. Du vil merke veldig fort om hun er imøtekommende og gjør en innsats, eller om hun bare «går med» på det, og gjør det til en stor, vanskelig greie. La oss håpe på på at det ikke blir det, og at dere virkelig har funnet hverandre begge to. Lykke til Tormod.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

13 april 17 19:50

Livet m/aktører er periodisk uforutsigbart og gåtefullt. På så mange uutgrunnelige vis, særlig når det som sies og gjøres ikke samsvarer. Men, nå er jeg bare mann og er ikke alt av midler retning målet jeg skal forstå.