Ikke klar for forhold

Hei Preben. Mye interessant å lese i spalten din. Jeg har et spørsmål du kanskje kan svare meg på. Jeg har chattet med en jente over et par uker, og også møtt henne en gang i et større sosialt lag. Når vi møttes ute var praten lett og ledig, et par ganger når vi har chattet om kvelden så har vi vært mer intime. Jeg liker henne veldig godt, men hun sier at hun ikke lenger kommer til å bli lett forelsket, at det ikke er lett å vinne hennes hjerte, slike ting. Jeg har forstått såpass at hun har blitt såret tidligere, men det har vel de fleste? Jeg er nokså introvert og liker denne jenta veldig godt. Jeg er bare ikke sikker på om jeg skal tolke det hun sier som et avslag eller ikke? Jeg vil ikke være noen evig trøsteklut heller, og hvis det hun egentlig sier er at jeg ikke klarer å vekke interesse eller følelser i henne, så vil jeg heller gå videre. Håper på svar.

Hei håpefull. Jeg har kommet over lignende tilfeller, og mange med oss har også det. Jeg har derimot få eller ingen mannlige venner (jeg kan huske) som har uttrykt seg slik, så kanskje det oftere er en type hjertesukk som kommer fra kvinner? Hva betyr det, egentlig, når hun sier at hun ikke lenger kommer til å forelske seg så lett, til en mann som prøver å sjekke henne opp?

Her er det definitivt ikke et entydig svar, men kanskje flere muligheter vi kan nøste litt i? Det enkleste er å ta henne på ordet. At hun har blitt såret og derfor blitt noe utilgjengelig, følelsesmessig. At det vil ta tid for henne, kanskje siden bruddet som såret henne, eller for alltid, å tørre å forelske seg i en annen mann igjen. Ved å heve lista så håper hun å kunne beskytte seg selv, slik at hun ikke skal bli såret på samme måte.

Det kan være en fornuftig strategi for kvinner å holde tilbake både følelser og sex for å kunne sortere bort menn som ikke selv er emosjonelt investert i dem. Er det derimot et ønske om at man ikke skal bli dumpet av en fremtidig kjæreste etter å ha vært sammen en god stund, har det liten hensikt, da det er vanskelig å forutse slikt, med mindre man har en tendens til å gå for visse typer menn som ikke er særlig godt anlagt for lange, monogame forhold. Da er det kanskje mer snakk om en tilbaketrekning. Brent barn skyr ilden.

Er ett av disse alternativene hva som foregår, blir hennes advarsel en slags invitasjon hvor du blir bedt om å bevise at du er annerledes. Det er selvsagt umulig, men hun vil likevel at du skal forstå henne og godta dette. Du får beskjed om at lista er høy, og med mindre du villig til å bruke både tid og krefter, er det ingen mulighet for at du lykkes. Kanskje du aldri vil lykkes. Hun er pessimistisk både på dine og hennes egne vegne. Men ikke avvisende.

Jeg tror at de aller fleste mennesker er nokså pragmatiske, også i kjærligheten. Det er også grenser hvor mye kontroll vi selv har over vårt eget følelsesregister. Ved å være så direkte og pessimistisk risikerer hun å jage deg bort, og det vet hun. Spørsmålet er om en person, selv om dette er en person som har blitt skikkelig såret, er villig til å risikere dette overfor en annen person han eller hun virkelig liker. Det finnes utvilsomt menn der ute som hadde gjort såpass inntrykk på de fleste kvinner, at de aldri hadde fått hørt at hun «ikke er klar for et forhold» enda, eller at «det vil være vanskelig» for henne å forelsket i noen.

Med utgangspunkt i dette så kan man både tenke seg at hun ikke føler noe som helst for deg, men at hun vil være ærlig med deg fordi hun synes du er en fin person. Kanskje kunne hun til og med skulle ønske at hun likte deg på den måten. Man kan også tolke henne litt kynisk, på den måten at hun ikke er tiltrukket av deg, vet at hun ikke kommer til å bli det, men hun liker den emosjonelle støtten du gir henne. Hun orker ikke å skape forventninger eller gjengjelde, og legitimerer ensidigheten med at hun er såret. At hun egentlig ikke er tilgjengelig emosjonelt. Men hun vil ikke at du skal forsvinne. Kanskje i fremtiden vil det endre seg. Samtidig er det kanskje andre menn på radaren hennes som ser en helt annen side av henne.

Hva du selv tror må være opp til deg. Det er du som kjenner henne best. Jeg tør ikke si hverken det ene eller andre ut ifra det du skriver. Her har du hvertfall noen alternativer som kanskje kan hjelpe deg å navigere. Kanskje sukkerbrukere som kjenner seg igjen kunne gitt litt tilbakemlding i kommentarfeltet også? Lykke til håpefull!

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

24 juni 17 22:44

Jeg vet ikke når dette ble lagt ut men jeg forstår henne veldig godt. Jeg ble såret skikkelig for et år siden og det var så fælt alt eg ikke tørt å gå på date m andre menn for eg er redd de ska være slik som ham. Har vært på en date og han for meg personlig ble veldig frempå og det gjorde at eg sa takk vi snakkes mn det gjorde vi aldri.
Her inne på sukker har eg skrevet ned noen men med engang de spør om date så blir eg redd. At eg går generelt rundt i grøten leeeeeenge før eg faktisk tør å si ja.