Oppførsel som røper tiltrekning

Hei Preben. Jeg har vært singel nå i nesten ett år, og vært på både gode og mindre gode dates. Sukker har fungert sånn sett. For 2 uker siden var jeg også på en date hvor jeg møtte en mann jeg likte svært godt. Vi møttes for andre gang sist helg, og jeg følte at kjemien bare ble sterkere. Vi bor litt fra hverandre, så det er naturlig at vi møtes i helgene, i hvertfall til å begynne med. Jeg bor på et forholdvis lite sted, sammenlignet med ham, og jeg antar at det er lettere for ham å møte andre enn det er for meg. Vi har begge barn, men også gode relasjoner til tidligere partnere, og har begge fritid nok, for å si det slik, da samværsordninger og samarbeid går fint. Jeg tar meg i å tenke en del på ham, og lurer på hvor interessert han er i meg. Jeg synes det er vanskelig å tolke ham når vi er på date, selv om vi har det veldig hyggelig. Tror jeg egentlig har litt problemer med å tolke menn generelt. Er redd for å falle for tidlig og bli såret. Håper du har noen råd til meg som vi gjøre det letter for meg å skjønne hvor jeg har ham? Hilsen Mørejenta.

Hei Mørejenta. Hyggelig å høre at du trives på Sukker. Joda, det kan nok være vanskelig å «lese» oss menn til tider. Noen av oss har gode pokerfjes, og har lært at vi for all det ikke må avsløre at vi er for interesserte, for da mister jenta interessen. Andre menn er så nervøse på date at deres personlighet nesten forsvinner. Atter andre menn er god til å late som at de er interesserte uten å være det. Et overordnet råd fra meg vil være å se på den ytre atferden fremfor å tolke hva en mann sier. Dette gjelder forsåvidt både for menn og kvinner. Vil du vite hva et mennesker tenker, hold for ørene og se hva de gjør. «Action speaks louder than words», og så videre.

Jeg kan også prøve å komme med noen spesifikke ting som er relatert til dating, og som vil vise at han sannsynligvis er interessert i deg.

Vi menn er flinke til å holde kontakten, selv om vi kanskje er mindre flinke til å si hva vi føler. Når vi liker noen så svarer vi raskt på meldinger og sender meldinger uoppfordret. Det vi sier eller skriver trenger ikke være så veldig gjennomtenkt eller smart, men merker du at vi holder tett kontakt, betyr det også at vi er interessert. Sånn sett er vi ukompliserte og ærlige.

Det fine med å kunne ta kontakt når, og hvor som helst over mobiltelefonen, er at det tilrettelegger for impulsive atferd. Impulsive handlinger røper hva folk går og tenker på. Hvis en mann sender vilkårlige (og søte) meldinger eller bilder i løpet av dagen, som forteller eller viser hva han holder på med, så røper det at han i tillegg også går og tenker på deg. Når en kvinne trenger seg inn i en manns bevissthet på den måten, så er forelskelsen ikke langt unna, eller kanskje i full utfoldelse. Når det er sagt, de fleste menn vil nok prøve å vise litt selvbeherskelse i frykt for å virke for ivrige. Men likevel, det tikker nok inn en melding i ny og ne.

Når du er på date med en mann som er interessert i deg så gir han deg full oppmerksomhet. Det er normalt å sjekke mobiltelefonen et par ganger, selv om han er litt oppi årene, eller ung og veloppdratt, men er han interessert i deg så vil det også bli med de par gangene. En mann som er interessert fokuserer på deg, holder øyekontakt, og han vil også gjerne lene seg litt innover bordet for å komme litt nærme og høre hva du sier. Han nikker og smiler. En mann som sitter mer tilbakelent, fikler med telefonen i ny og ne, flakker med blikket, tenker på andre ting. Noe av dette er kanskje selvinnlysende, men ikke for alle.

Noen menn er flinke til å kle seg opp, mens andre er ikke det. Likevel, en mann som liker en kvinne, eller tror han kommer til å like en kvinne, vil legge en innsats i hvordan han ser ut både på første, andre og tredje date. Velstelt, velduftende hår, en nystrøket skjorte, et fint belte rundt buksa kan røpe hvorvidt han prøver å gjøre inntrykk. Joda, menn kler seg forskjellig, men likevel så mener jeg at man klarer å merke om en person har lagt en innsats i å se bra ut, uavhengig hva slags stil personen har.

Noen ganger sier vi bare det vi tenker. Har han sagt at han liker deg så gjør han det mest sannsynlig også. Det kan være i form av en slags erklæring i en egen melding, i samtale etter litt stillhet, eller noe spontant i sammenheng med andre ting han sier. Altså, han trenger ikke si noe, men om han sier det, mener han det sannsynligvis også. Nå kan det være at det er akkurat dette som gjør situasjonen noe uklar for deg. At dere har vært på to dates, uten at han har sagt noe som helst. Det er fremdeles forholdvis tidlig i datingen, men om du sjekker ham litt på de andre tingene jeg har skrevet så tipper jeg at du vil få et bedre inntrykk av hvor du har ham.

La meg avslutningsvis også si at dette er generelle ledetråder, og at menn er forskjellige. Vi kan vise at vi bryr oss på ulike måter. Håper at det ordner seg. Lykke til!

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

5 aug. 17 10:56

Min oppfatning på mange av kontakt annonser er at d som opptar de fleste menn på min alder er sex ,er dette generelt for denne gruppen ,eller hvordan skal jeg oppføre meg for å finne en en godt voksen mann som er seriøs med sunne interesser ?