"Due diligence" før date

Hei? Har vært på sukker i ca 1. mnd og det har blitt noen sosiale treff/dater. Det jeg har opplevd i det siste, er at de som tar kontakt helst bare vil skrive!? Og jeg får forespørsel om å gå over til Messenger, sjekke opp Facebook profilen deres og blir bedt om å sende venneforespørsel? Er ikke så veldig glad i å involvere og invitere til hverken Facebook eller Messenger. Er jeg sær?? Hva er galt med å møtes på kafé eller annen offentlig plass? Det ender dessverre opp med at jeg må blokkere slike brukere da de kan bli furtne og sure fordi jeg sier at jeg helst vil møtes først. Håper på svar!

Hei! Takk for e-post, og velkommen til Sukker. Hyggelig å høre at de har blitt en del dating på deg. Når det kommer til spørsmålene så tror jeg at jeg kan forklare hvert fall noe. Først vil jeg si at det er en grei tilnærming å ikke bruke så mye tid på å skrive frem og tilbake før man møtes. Gitt at begge parter er komfortable med det, da. Slik slipper man å ha så mange forventninger til den andre personen, og man møtes med et åpent sinn, uten særlig fallhøyde.

Nå er det også slik at ikke alle er like spontane og avslappet som det du er. Noen trenger tid for å bygge opp komfort med den andre personen. Først når man har blitt «litt kjent» får man lyst til å møtes. For mennesker som klarer å utvikle en slags tiltrekning uten å møtes personlig, virker dette både logisk og rimelig. For mennesker som er nødt til å møtes personlig for å i det hele tatt finne ut om man kan like personen, virker dagevis med chatting meningsløst. Man sjekker heller bare den andre personen på noen parametre, og virker det greit, så er det smarteste å møtes så fort som mulig. Slik minimeres tiden man risikerer å kaste bort på å chatte med en person man ikke blir tiltrukket av.

Vi ønsker også å være effektive. Hvordan vi effektiviserer påvirkes av hvor komfortable vi er med dating. For noen så er et personlig møte trivielt og ikke stressende i det hele tatt. Man kan ta en kaffe etter jobb uten å tenke noe videre på dette. Slike mennesker vil også gjerne møtes fort. Man sorterer heller i etterkant av møtet. For mennesker som synes dating er stressende eller krever «følelsesarbeid», er det fristende å forsøke å sortere mest mulig i forkant. De foretrekker å chatte lengre for å bli litt mer sikre, i håp om å kunne minimere antall nødvendige dates. Vi er altså forskjellige. Noen tar datingen på strak arm. For andre krever det emosjonelt og mentalt arbeid.

Når det kommer til deg som kvinne spesifikt, og menn som gjerne vil se Facebook profilen din før en date, så gjenkjenner jeg dette hos meg selv. Jeg tipper at de ønsker å ta en bedre titt på bilder, og å være effektive i den forstand at de ikke risikerer å møte en jente som har vært litt for «selektiv» med profilbildene. Facebook er veldig utleverende. Venner kan poste gruppebilder vi lar ligge fordi vi kanskje liker den sosiale settingen, selv om vi ikke har klart å posere like bra. Venner tagger oss. Bare det store antallet bilder gjør det vanskeligere for oss å presentere et glansbilde, enn hva de utvalgte bildene på dating profilen tillater. Alle sosiale plattformer man kan kryssjekke bilder på, er verdifulle for en mann som vurderer å investere i en date.

Altså, hvis du frykter at mennene ønsker å invadere ditt sosiale liv på Facebook, eller bare har lyst til å skrive, så kan du slappe av. Det handler nok mer om at de ikke stoler helt på profilbildene dine. Ikke dermed sagt at bildene dine er verre enn andres. Menn har blitt skeptiske, og sannsynligvis så opplever de fleste kvinner det man kanskje kan kalle menns «due diligence» online, før de møter en kvinne til date. Det er et vanlig hjertesukk blant menn, og kanskje også kvinner, at personen de møter, ikke lever opp til bildene.

Jeg forstår godt at du ikke vil invitere fremmede menn til Facebook. Men det finnes andre ting du kan gjøre. Du kan være raus med bilder på Sukkerprofilen din, hvor du viser «kritiske soner» som hofte og midje, og ellers ikke virker sensurerende. Jeg vet at dette kan være vanskelig, som også er grunnen til menns ønske om «due diligence». Men gjør du dette tipper jeg at du vil oppleve at "Facebook trøkket" avtar. Du kan også lage deg en Instagram profil hvis du ikke allerede har det, og så kan du tilby dette som et alternativ. Bare si at Facebook er forbeholdt venner, men at de kan adde Instagram profilen din. Alt dette styret bunner i at menn føler at de ikke kan si at de ønsker å se flere bilder før de vil møtes, og at kvinner, eller kanskje vi alle, ikke klarer å motstå fristelsen å pynte på selvbildet. Håper dette er til hjelp. Ha det fortsatt hyggelig med datingen.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

30 juni 17 01:29

Hadde omtrent aldri added noen på FB med mindre eg likte dem super godt. Eg er ikkje intressert i å ha en haug med *venner* som skal følge med alt eg gjør og ikkje gjør på FB før vi blir bedre kjent. I så fall hadde eg jo still med fullt navn på profilen min så kunne de bare lett meg opp selv.

Nei erfaring med innpåslitne menn og uønsket ppmerksomhet og 7 år med stalking gjør at eg kan gjerne møte noen,men eg skal jammen like de godt og kjenne de litt før de får epost, telefonnummer og tilgang til FB fra meg. Chattefunksjonen her fungerer fint. Menn ser heller ikkje ut som segselv på bildene -trust meg eg har møtt etpar....
Vi må gi folk en ærlig sjangs,men unødvendig å slippe dem nærmere inn før man har møttes enn hva sukker tillater

Sukkerbruker

24 juli 17 12:50

Jeg, kvinne 50+, har bedt om å bruke messenger til å chatte før eventuelt møte. Grunnen er enkel; de fleste har denne konstant på mobil/pc så det er mye kjappere å ha en dialog gående, slipper logge inn/ut.....Så er det jo bare å slette samtalen hvis det ikke fører noen vei...FB får de ikke tilgang til, den er privat.

Sukkerbruker

6 aug. 17 16:54

Min mening er at det bare er bortkastet og skrive mer enn noen få mail. Alle kan være flotte her inne i cyberspace. Real life meeting is the only thing! Du må sjekke om dama, det er det jeg ser etter, er ekte og om bildene er sanne. Hvorfor er man her med 15 -20 år gamle bilder. Det er jo en form for svindel og uærlighet. Hvordan er hun da på andre områder? Geir