Fordi du fortjener det

Hei Preben! Setter veldig pris på alle innleggene du skriver. Å gleder meg til hver gang du legge ut ett nytt innlegg. Jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne. Men får prøve. Jeg ble alenemamma for 2 årstid. Levde ett ulykkelig ekteskap i mange år. Så i 2015 gikk vi fra hverandre for andre gang. Tiden etter det har vært tung og ensom. Videre etter ekteskapet beholdt jeg ett vennepar. Ett vennepar som har stått meg veldig nære. Jeg har vel egentlig alltid hatt best kontakt med mannen i det venneparet. Jeg har aldri tenkt tanken på at jeg ønsket han. Men har alltid sett på han som en god mann og har vært litt misunnelig på venninne min som har han. Vi er veldig like i personligheten. Da jeg slet etter ekteskapet begynte jeg og han å prate mer over meldinger.

Det utartet seg og ble mer sensuelle meldinger, møter og overnattinger.

Jeg har ett stort ønske om at det kunne blitt oss men jeg vet det aldri kunne skjedd da jeg vet han bruker meg bare for spenning og han viser ikke interesse for å gå fra sin kjæreste.

Jeg prøver å date men selvtilliten min er minimal og jeg leter etter alle feil jeg kan finne på andre menn, for å ikke date dem. Jeg er livredd for å bli avvist. Jeg har aldri følt meg så ensom som nå.
Jeg har dårlig samvittighet å tenker at jeg vill forbli singel resten av livet. Jeg føler jeg fortjener det. Jeg straffer meg selv med å være ensom.

Føler også en desperat trang om å ha en som er glad i meg. Jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne mitt liv mot en fremtidig kjæreste. Jeg er ikke noe attraktiv. Ser penere ut på bilder enn i virkeligheten. Å føler jeg skuffer de jeg går på date med. Får som svar at de ikke er klar for å binde seg etter ett par møter. Men det kan vel da ikke stemme siden de er på sukker, tinder etc?!

Jeg vet ikke om jeg tørr å sende denne mailen heller. Selvtilliten min er så lav. Redd du dømmer meg. Jeg vet utroskap er av verste sort. Å skulle ønske jeg kunne skrudd vekk følelser for han og det som har skjedd. Utroskap er så respektløst! Å kjenner jeg blir kvalm av meg selv.

Mvh ensom elskerinne.

Hei ensom elskerinne. Takk for modig og ærlig e-post. Fortvil ikke. Klart du kan finne en mann som elsker deg. Men det er tydelig at du er nødt til å jobbe litt med deg selv. Bare for å ta det helt åpenbare først. Du må slutte å gjøre ting som undergraver selvrespekten din. Dette inkluderer å ødelegge forholdet til venneparet ditt ved å være hans elskerinne. Selv om du kanskje er utsultet på intimitet så er dette en negativ sirkel du må bryte. At du ikke er i stand til å peke på noen andre i livet ditt som kan ha bidratt til den lave selvtilliten viser kanskje hvor sterkt du internaliserer selvforakten din. Hvordan var forholdet ditt med mannen som gikk fra deg to ganger?

Du skal føle at du fortjener å bli elsket. Så i tillegg til å slutte med ting som får deg til å føle deg verdiløs, er det på tide å gjøre ting du ser på som beundringsverdig. Sannsynligvis gjør du en hel del allerede, kanskje for barnet ditt? Kanskje det finnes andre rundt deg som kan trenge litt hjelp og støtte? Få oppmerksomheten ut av deg selv og over på andre du kan være en ressursperson for. Ikke i den forstand at du skal la deg bruke, løpe rundt og gjøre ærender, men mennesker som du kan gjøre livet bedre for, kanskje bare en liten stund. Du vil oppdage at det sannsynligvis finnes en god del mennesker der ute som ser hvor verdifull du er, veldig fort. Jeg tror også at å omgås mennesker hvor du ikke er den som kommer og tigger om aksept, men i stedet møter dem med en innstilling hvor du er den som tilbyr noe, vil være veldig bra for deg. Kanskje dette også betyr at du kan ta en pause i jakten på en kjæreste.

I mellomtiden kan du bygge deg selv opp mentalt. Og ikke glem den fysiske biten. Tren, tren, tren, til du griner melkesyre. Om du vil straffe deg selv, gjør det heller på den måten. Fysisk aktivitet og trening bedrer humøret, speilbildet og selvbildet. Du får mer energi. Trening er ofte meditativt. Slik får du en pause fra negative tanker. Du blir også mer attraktiv for andre rent fysisk, og du vil også få en mestringsfølelse gjennom selvdisiplinen. Sett i gang.

Nei, jeg dømmer deg ikke for utroskapet. Jeg tror du bare er desperat etter positiv oppmerksomhet. Men som du sikkert skjønner så er det egentlig negativ oppmerksomhet. Du skriver at du ble veldig knyttet til dette «venneparet» etter at du ble singel. Jeg tolker dette som at det var et vennepar du og eksen din hadde, og som du endte opp med etter bruddet. Kanskje det også er på tide å utvide vennesirkelen litt? Være litt bevisst på hvem du tilbringer tid sammen med? Sørge for at det finnes et par single kvinner også, slik at du kan dele hverdagen med mennesker som er i samme situasjon som deg, og som har samme interesser? Altså, ikke sitte i stua med et etablert par og spise pizza en lørdagskveld, men heller kanskje spørre pent om de kan sitte litt barnepass mens du får litt luft under vingene med hun gærne, nye single venninna di? Skjønner du hva jeg mener?

Ta en prat med mannen til venninnen din, og avslutt det på en god måte, slik at du kan beholde dem som venner. Si til ham at det var et forferdelig feiltrinn som som skjedde fordi du var ensom og desperat på litt ømhet. At du verdsetter både ham og kona hans som venner, og at du håper at dere kan legge det bak dere, og bare være venner som før. Du vil sannsynligvis føle deg bedre umiddelbart etter dette. Er han en skikkelig mann skjønner han dette og respekterer valget ditt. Vær tydelig på at du aldri kommer til å nevne det som skjedde til noen. Om han fortsatt prøver seg. Vært sterk.

Å møte opp til date med liten eller ingen selvtillit er ikke bra. Det er utrolig lett å merke hvis en person har svært lav selvtillit, og det ødelegger for tiltrekningen i det fleste tilfeller. Det gjelder både kvinner og menn, og jeg tror de fleste vil være enige med meg. Du er kanskje ikke klar over dette selv når du sitter der selv, og bare venter på at avvisningen skal komme, men du skal ikke være så sikker på at det har noe med utseendet ditt å gjøre. Et menneske som nærmest ber om unnskyldning for egen eksistens er ikke særlig sexy, og det blir vanskelig for den andre å se de positive attributtene og egenskapene. Hvis du tar tak i dette og jobber litt med deg selv, tipper jeg at du også vil slutte å sabotere datingen din ved å finne trivielle feil eller mangler hos mennene som viser deg interesse. Lykke til. Du har en jobb å gjøre.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer