Sommerforelsket

Hei Preben, eg er en ung mann på 28 år som er helt håpløs, spesielt siden eg er nåkk så uerfaren i det med forhold. Det har blitt noken one-night stands opp igjennom årene, men aldrig noke fast. Eg har nettopp truffet en fantastisk søt og hyggelig jente som eg har lyst å inngå i et fast forhold med. Etter ca 4 uker med chatting på Sukker, siden eg var ute på jobb, blei vi enige om å møtest. Eg hadde ikkje noken plan om å la den ene daten vare meir enn et par timer for å bli litt bedre kjent med henne, men det gikk over all forventning og blei verande til lunch neste dag.

Det blei også til et møte nr 2, med på følgjande overnatting, men eg måtte reise tidlig om mårgenen for å rekke en avtale som eg hadde den dagen. Seinare samme dag, så fikk eg beskjed av min arbeidsgiver om at eg måtte reise på jobb igjen pga personell mangel, og som den tosken som eg er gikk eg med på det med utreise 2 dager seinare.. Eg hadde ikkje meir en lagt på, før eg angra. Vi møttes igjen samme kveld og blei til dagen etter.

Nå i seinare tid så har vi holdt daglig kontakt med telefonsamtaler og meldinger på mange plattformer. Men dei siste dagane så har usikkerheiten sådd seg.... Eller rettare sagt om eg fram står som "needy" eller "klengende".... Ho lever jo sitt liv med sommerjobb og venner (nettopp ferdig å studere og flyttet heim til heimbygda) før ho skal bjønde på sin nye jobb til høsten. Eg har ikkje noke problem å forstå at eg bør gi henne rom til sitt daglige liv, men det har vekket min usikkerhet. Sia eg er på jobb og ikkje har muligheter til å møte henne på noken veker... Samtidig som eg av og til sender henne noken meldinga om at eg savna henne, og får tilbake "så søtt" og "så snill du e", så har eg problem med å prosessere kva ho meina med det.

Brds H-P.

Hei H-P. Det høres sannelig ut som det er en gryende forelskelse du beskriver. Så fint at du har fått en slik start på sommeren. Det er ikke uvanlig at forelskelse også innebærer fortvilelse. Når vi virkelig vil ha noe, oppstår jo frykten for å miste det. Kanskje er det likevel riktig at du er i risikosonen for å bli for «needy» eller «klengete» hvis du ikke har vært gjennom dette så mange ganger før. Ta det med ro.

Jeg husker selv sist gang jeg var skikkelig forelsket, med stress og analysering av de minste ting, og tap av perspektiv. En ting man lett glemmer som mann, er at for mange kvinner så er det ikke tilgang på andre menn som er problemet. Det er sorteringen av dem. Kvinner blir kontaktet i hytt og pine av menn som byr seg frem. I dag kanskje enda mer enn før, via sosiale medier. Du er ikke nødvendigvis mer sikret om du oppholder deg på samme sted som henne.

Aksepter at du ikke kan kontrollere dette. Om du sitter på en oljeplattform ute på havet eller ikke, er det fremdeles hun som skal føle seg frem til hva slags relasjon hun ønsker å ha med deg. Du kan ikke «barnepasse» tankene hennes. Er det slik at du er uerfaren og lett kan bli klengete, kan distansen til og med slå positivt ut for deg. Du blir nødt til å gi henne litt armsving. Kanskje mer enn du hadde klart om du kunne oppsøke henne fritt. Slik kan hun dvele ved gode minner, og kanskje kjenne litt på savnet, hun også.

Du skal likevel være forsiktig. Jeg vet ikke hva slags jobb du har blitt sendt ut på, men det er godt mulig at tiden går saktere for deg enn for henne. Sender du henne for mange meldinger? Når man snakker på telefon, eller chatter over nett med en person man ikke har hatt så mange felles opplevelser med, for eksempel en person man nettopp har møtt, kan praten fort gå litt på tomgang. Du risikerer at den daglige kontakten dere har, glir over i et mønster hvor du søker bekreftelse på at hun fortsatt liker deg, i stedet for at dere begge har det gøy. Sakte men sikkert opplever hun kontakten som en slitsom plikt. Så hun forsøker kanskje å begrense (den innholdsløse) kontakten ved å være litt kort. Muligens er det derfor hun svarer "så søtt" og "så snill du e".

Du ser hvordan dette kan bli en negativ spiral? Når hun blir kort i svarene, blir du enda mer stresset, og ønsker enda mer kontakt og bekreftelse. I stedet for at hun får kjenne på savn og gode minner, blir du en person som forfølger henne på mobiltelefonen. Du blir en kilde til negative følelser. Og da bærer det galt avsted.

Hvis jobben din kan gjøre det vanskelig for en jente å se for seg en fremtid sammen med deg, kan det være greit å ta en prat om dette på sikt. Men det virker ikke som at det er noe problem nå. Jeg tror det er viktigere for deg å ta det litt med ro. Hadde jeg vært deg så hadde jeg prøvd å holde litt regnskap over kontakten mellom dere. Ikke vær den som alltid initierer kontakt. Etter 3 meldinger, la henne være den som sender melding først. Ikke ring uoppfordret. Hvis dere allrede chatter og hun virker aktiv, spør om hun har lyst å snakke litt på telefonen, eller Skype, eller hva dere nå foretrekker. Håper dette svaret kan være litt til hjelp, samme hvor i landet du er. Lykke til!

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

5 juli 17 12:29

Lykke til med dette stakkar deg ☹️

Sukkerbruker

5 juli 17 16:45

Dette er da vel ikke et problem som ikke FB med 'Autolike'-funksjonalitet ikke kan løse. Sett dem på at hun liker deg en gang i timen.

Zamfunnet er muligens i ferd med å gå litt av zkaftet....

Sukkerbruker

24 aug. 17 23:43

Hadde dama sagt "så søtt" om meg hadde jeg sagt farvel på sekundet. Kan ikke tenke meg noe mer nedverdigende. Jeg hører forakt og lite respekt.