Blodtyper og dating

I forrige uke satt jeg på en Izakaya – en liten japansk kneipe sammen med to venner. En av dem er japaner, en fargerik og brilliant kar som tjener gress på å trade kryptovaluta. Plutselig spurte han meg hva slags blodtype jeg hadde. Han gjettet feil, men fikk rett når det gjaldt den andre vennen vår. Han hadde blodtype O. Den japanske vennen min trodde altså at ulike blodtyper korrelerte med ulike personlighetstyper.

Jeg ble overrasket av denne «alternative» siden ved ham. For ellers er han ekstremt rasjonell og kalkulert. Teorier som dette tar jeg som et uttrykk for det motsatte. Joda, han hadde visst studert dette og lest flere bøker, fordi han hadde behov for å forstå ulike typer mennesker. Han hadde nemlig eid flere japanske klubber før i tiden. Selv hadde han blodtype AB.

Da jeg skulle velge tema for ukens innlegg på sukkerbloggen, tenkte jeg på denne kvelden. Personlighetstyper kontra blodtyper er både eksotisk og kjemperelevant for dating, om det er noe i blodet da. Så jeg gikk til Google. Ikke bare finnes denne teorien. Den er allment akseptert i Japan. 99% av alle japanere vet hvilken blodtype de har. Mange vet også hva slags blodtype vennene deres har. Teorien kalles sågar «Japansk blodtype personlighetsteori».

29% av japanske menn og 45% av japanske kvinner tror på teorien. Når japanere oppfører seg på visse måter, erter man gjerne hverandre, ved å si at oppførselen er typisk i forhold til blodtypen, og så videre. Da er det heller ikke overraskende at blodtypen blir en faktor i datingen i Japan. Noen blodtyper passer bedre eller dårligere. På grunn av denne teorien er det heller ikke uvanlig at man blir spurt om hva slags blodtype man har. Det blir omtrent det samme som å bli spurt om hvilken stjernetegn man er født i, her hjemme i Norge.

La meg presentere de ulike typene:

Blodtype A - 40% av den japanske befolkningen - 48% av den norske befolkningen. Positive kjennetegn er at man ærlig og ryddig. Negative kjennetegn er at man kan være sta og engstelig.

Blodtype O - 30% av den japanske befolkningen - 40% av den norske befolkningen. Positive kjennetegn er at man er avslappet og har lederegenskaper. Negative kjennetegn er at man kan være ufølsom og upresis.

Blodtype B – 20% av den japanske befolkningen – 8 % av den norske befolkningen. Positive kjennetegn er at man er lidenskapelig og kreativ. Negative kjennetegn er at man kan være egoistisk og lite samarbeidsvillig.

Blodtype AB – 10% av den japanske befolkingen – 4% av den norske befolkningen. Positive kjennetegn er at man er fattet og lettlært (har talent). Negative kjennetegn er at man kan være eksentrisk og slu.

Dette er bare et lite omriss av «japansk blodtype personlighetsteori». Den er svært omfattende og tilbyr langt på vei en slags menneskelig psykologi. Den er nok likevel ikke særlig vitenskapelig. Men for mange mennesker virker ikke dette å være så veldig viktig.

Når det komme til dating og samliv vil blodtypene skape ulike synergier.

A + A: Legger til rette for et empatisk forhold, men irritasjon kan oppstå siden begge parter er nokså intense.

A + O: To veldig ulike personlighetstyper. A er veldig sensitiv, mens O er ikke det. De utfyller hverandre, men ulikhetene forårsaker også stress.

A + B: A misunner ofte Bs evne til å slappe av og nyte, mens B blir ukomfortabel av As fokus på småting.

Jeg skal ikke ta for meg alle de ulike kombinasjonene. For de som er interessert i å lese videre, kan man finne mer her. Ha ellers en knallgod uke.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

6 sep. 17 21:10

Veeel.. jeg har hørt om blodtype-dietten, men det handler jo om hvilken mat man passer sammen med..
At det skulle ha med personlighet å gjøre, har ikke falt meg inn. På den annen side passer jeg bedre med en som kan glede seg over en blodig biff sammen, enn en veganer. Interessant.

Sukkerbruker

17 sep. 17 11:19

Vel, blodtypedietten er bare tull og dette er en annen type tull. Det er alt for mye "alternativ kunnskap" utgitt på eget forlag og applaudert fram av naive folk uten filter og/eller profittmotiv. Mye sikrere å gå for matchende stjernetegn.. nei bare svada det også! Husker ikke i farten hvilken blodtype jeg har, men av personlige egenskaper som tillegges blodtypen er; rasjonell, vanskelig å lure..