Intens date

Hei Preben. Tusen takk for interessant ukentlig lesning. Jeg tenke jeg skulle be om litt råd angående en mann jeg nettopp har vært på date med. Saken er den at jeg egentlig liker ham veldig godt. Når vi chatter sammen har vi kjempegod kjemi. Men når vi møtte hverandre til date, så synes jeg han var alt for intens. Jeg er vel litt skuffet i grunn, for jeg hadde så høye forventinger. Jeg lurer vel egentlig på om det er noen vits å møte ham igjen. Han har bedt meg ut igjen allerede. Er det mulig at han vil oppføre seg annerledes neste gang? Hvorfor er han så intens? Kan det være fordi han var nervøs eller noe? Håper på gode råd. Hilsen Ellen.

Hei Ellen. Takk for ros og for e-post. Tror faktisk det er første gang jeg har fått presentert denne problemstillingen, men det er sikkert noe både kvinner og menn har opplevd mer enn en gang. Du sier at denne karen ødela daten fordi han var for «intens». Men på hvilken måte? Det blir litt vanskelig å mene så mye uten å vite litt mer. Det du også kanskje spør om, er hvorvidt det var noe med situasjonen som gjorde at han oppførte seg «intenst», eller om det er noe med personen, og som sannsynligvis ikke vil være annerledes hvis dere møtes igjen.

På en vellykket date møter man en person som virker høflig, pålitelig og hyggelig. Det finnes mye rart en person kan gjøre for å ødelegge en date, og en av disse tingene er å være for «intens» som du sier. Man kan være intens på flere måter.

Den vanligste måten er kanskje gjennom fysisk kontakt. Kanskje var han for ivrig på å holde deg i hånden? Eller kanskje det var måten han holdt deg i hånden på? Den fysiske kontakten kan også være seksuell, med for mye, eller upassende kyssing eller beføling. Det kan være tegn på at personen er for needy, kontrollerende eller rett og slett respektløs. Når det kommer til å endre denne oppførselen vil jeg tror at det er lettere å be en mann som er litt for klåfingret og selvsikker til å ta det med ro, enn å be en klengete mann å ikke være så needy.

En annen måte å være intens på er gjennom øyekontakt. Når man prater med noen er det vanlig å holde øyekontakt med jevne intervaller. Forsøker man derimot å hente inn øyekontakt for ofte, og å holde kontakt for lenge, kan det blir for mye. Å bli «invadert» gjennom blikkontakt kan være direkte ubehagelig. Noen ganger kan menn være insisterende med blikket for å vise at de er selvsikre. Å få jenta til å se bort, litt sjenert, blir en liten seier. Man føler seg mandig og dominerende, og det liker de fleste kvinner. Men noen ganger så kan det bli for mye, og mer ubehagelig enn spennende. Andre har kanskje bare problemer med å regulere blikkontakt naturlig.

En date kan også være for intens når den andre personen prater om felles fremtidsplaner uten at dette føles betimelig eller naturlig. Man blir nærmest tvunget til å gå med på at man skal bli et par, bare ved å delta i samtalen. Hvis fyren snakket om felles fremtidsplaner allerede på første date, er det snålt. Men noen menn kan også gjøre dette tidlig i datingen for å vise at de er seriøse. De føler ikke nødvendigvis så mye, men prøver å kommunisere (litt klønete) at de har lyst å tilbringe tid sammen med deg, og at de er ute etter et langsiktig forhold.

Atter en måte man kan være for intens på, er ved å vise sterke følelser for tidlig. Nå mener jeg ikke nødvendigvis forelskelse. Det kan være følelser som ikke har noe med daten å gjøre i det hele tatt. På første date, eller de første datene, vil man helst se at den andre personen er balansert og emosjonelt fattet. Joda, man skal være seg selv, men det er likevel unormalt å være for selvutleverende ved å fremvise sterke følelser før man har blitt kjent med hverandre. Hvis han virket for personlig og/eller emosjonell på første date, kan det hende at han har problemer med å regulere seg selv. Men jeg tviler vel på om det er dette som var problemet, da du sa at dere hadde veldig fin kontakt over chat før dere møttes. Jeg skjønner også at det er vanskelig å trekke ut et entydig svar eller råd utifra alt dette, men forhåpentligvis har du fått noen tilbakespill som du kan reflektere litt rundt. Håper det ordner seg!

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

19 aug. 17 13:25

Må bare kommentere at jeg selv hadde en slik opplevelse nå, og lurer på om det kan være snakk om samme mann, for jeg har aldri opplevd noe lignende. Vi hadde hatt en veldig fin meldingsutveksling, og mannen framsto svært oppegående og interessant, men da vi møttes ble det helt skivebom. Vi møttes utendørs for å gå tur, og han møtte meg med et strålende smil (herlig) og "hei" i et intimvarmt tonefall som jeg forsøkte å nøytralisere ved å smile åpent og hyggelig tilbake og spørre om noe nøytralt angående det siste vi hadde kommunisert om. Han svarte, og vi gikk noen skritt side om side men så stoppet han opp og ble stående og stirre meg inn i øynene med dette intense blikket og smilet og dette "hei" igjen, økende fra lavt til lysere toneleie som man i min verden bare gjør med noen man er ganske intim med. Hadde vi vært kjærester, hadde jeg syntes det var fantastisk med en slik oppmerksomhet, men vi hadde jo aldri møttes før så det føltes ekstremt ubehagelig og invaderende. Da sa jeg bare enkelt og greit at jeg ble litt satt ut av at han stirret sånn på meg på den måten, og da var hans kontante reaksjon at det var sånn han var, så da var det vel best å avslutte. Jeg hadde vel håpet han ville ta seg i det og forsøke å rusle litt og prate normalt, som var planen, men han tok meg i hånda og takket for meldingsutvekslingen vi hadde hatt, og så gikk vi hver til vårt. Rareste daten jeg har vært på noen sinne!