Seriøse menn

Hei Preben. Takk for den flotte spalten. Jeg fikk lyst til å skrive til deg, og be om råd. Jeg har nettopp kommet ut av et lengre forhold. Som ny-singel kvinne i midten av trettiårene, opplever jeg at omstillingen vanskeligere enn jeg trodde den ville være. Jeg har vært gift i over ti år, og føler meg bortkommen. Jeg har mange livserfaringer, men ikke når det kommer til dating. Jeg har vært ute på flere dates, men føler at det er vanskelig å vurdere mennene, og samtidig være avslappet og fokusert nok til å fremstå som imøtekommende og attraktiv. Jeg kan veldig fort bli stresset, og kanskje mest av at er jeg stresset når det kommer til forventninger om sex. Det virker som at for de fleste menn så er veien veldig kort fra første date, til kyssing, og deretter til soverommet. For meg føles dette fullstendig unaturlig. Er det virkelig slik dating har blitt? Jeg ønsker å møte menn som er interesserte nok i meg til å tilbringe litt tid sammen i forkant, slik at vi kan lære hverandre å kjenne først. Hvordan finner man disse seriøse mennene? Hvordan unngår man useriøse menn som tilsynelatende bare er ute etter å ha sex? Hilsen AA.

 
Hei AA. Takk for ros og e-post. Jeg tror jeg har vært borti dette temaet før. Som oftest har det vært kvinner, og ikke menn, som har blitt frustrert av datingen som voksne, etter å ha kommet ut av lengre forhold. Det opplevde «sexpresset» virker å være reelt for mange. Jeg tror likevel litt innsikt i single menns opplevelsesverden vil kunne avdramatisere, og gi ny mening til noe av atferden.


En feil mange kvinner gjør, tror jeg, er å gruppere menn som enten «seriøse» og «useriøse», og automatisk definere menn som er tidlig ute med å vise seksuell interesse som useriøse. Det er noe annet hvis en mann ikke respekterer en kvinnes naturlige tempo. Menn er forskjellige, og som oftest leter de etter signaler fra henne hvordan de best bør gå frem for å lykkes. Noen er seksuelt pågående av natur, selv om de ønsker å etablere seg. Og selv om vi har prøvd å tåkelegge de fleste forskjeller mellom kvinner og menn, så er menn som gruppe mer seksuelt pågående enn kvinner. Som singel kvinne vil man naturligvis erfare dette i større grad enn en kvinne som har vært sammen med samme mann i ti år. Kanskje vissheten om dette kan ta bort noe av negativiteten i det du erfarer. Selv om du opplever et «sexpress», så betyr ikke dette at disse mennene ikke er interessert i å finne ut hvem du er. Vi er ikke så kalde og kjipe. De fleste av oss vil respektere et ønske om å ta det sakte. Og hvis en mann ikke er villig til det, så kast ham i gruppen av useriøse, og ferdig med det.


Så lurer jeg også på hvor mange dates du har vært på, og om du kan ha vært litt uheldig med utvalget. Ut ifra erfaringene du beskriver, så er du sikkert attraktiv for mange, og det finnes saktens mange snille menn som både skjønner og tar hensyn til kvinner som setter pris på at en mann tar det litt rolig i starten, og viser interesse også på andre måter. Derfor burde alt ligge tilrette for mange positive dates i fremtiden. For meg personlig er det ikke vanlig å forvente at man skal kysse eller være intim i begynnelsen, og jeg tror at mange andre voksne menn tenker det samme.


En spørreundersøkelse som ble gjennomført i USA, viste at de fleste menn mente at hele åtte dates måtte til før det ble naturlig å gå til sengs sammen. En annen undersøkelse som ble gjennomført av Groupon, viste at de fleste menn mente at sex først ble aktuelt etter fem dates, og at de fleste kvinner mente at hele ni måtte til. Bare ni prosent av mennene mente at sex på første date var OK, mens en prosent av kvinnene mente det samme. Tretti prosent av mennene mente at sex innen tre dates var OK. Også når det kommer til kyssing er vi temmelig konservative, om vi skal tro på slike spørreundersøkelser. Bare sytten prosent av mennene ville prøve å kysse på første date. Dette endrer seg selvsagt noe for yngre mennesker, som både går til sengs og kysser tidligere i datingen, Men for oss andre virker det som at vi er nokså konservative fremdeles. Alt er relativt, selvsagt. Men hva synes du, AA?


Menn kan altså fremstå som seksuelt pågående, og likevel være på jakt etter noen kan slå seg til ro med. Men noen av dem kan sikkert trenge litt grensesetting, eller tydelig kommunikasjon fra deg. Du kan også ha vært litt uheldig med mennene du hittil har vært på date med. Jo flere menn du dater, jo mer likt et gjennomsnitt av den mannlige befolkningen vil de være. Jeg kjenner meg ikke veldig igjen i oppførselen du beskriver, og ganske mange menn ser ut til å dele denne oppfatningen, om britiske og amerikanske spørreundersøkelser har overføringsverdi, da. Ikke vær redd for å dra på flere dates. Et siste tips for å unngå situasjoner som kan skape forventninger om sex, kan være å ta kontroll over hvor man møtes til date. Hvis han foreslår å møtes på byen, og den vanlige løypa fra middag til drinker til nachspiel, kan du foreslå at dere heller møtes til kaffe på dagtid, drar på en kunstutstilling, sportslige aktiviteter, eller mange andre ting som skaper stor avstand til soverommet. Håper dette svaret har gitt deg noen perspektiver som gjør datingen lettere for deg fremover. Lykke til!

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

29 sep. 17 23:50

En som forsket på dating sier at Nordmenn går på bar drikker seg full våkner opp med en elelr annen i sengen og da spørs det om de vil bli kjent å deretter blir de bedt på date

Vanligvis ber folk deg på date, blir mer kjent, ber deg på middag og så etterhvert hopper man til køys.....han sa Nordmenn er ganske anderledes....ikkje at ingen andre land har one night stands, men vi er ikkje flinke å date

her snakkes det mer om møtes og se om det er kjemi og så er det nesten rett til køys...min erfaring.....mens ganske mange foreslår det før vi engang kommer til å møtes.

Seriøs og userøs er vel utfra ens eget ståsted.eg syns noen som er seruøst intressert i å hoppe til køys med deg kan være like seriøs som en som vil vente......er de som har hundre folk på gang. ligger litt rundt og event velger en etter å testet de andre som er useriøse.....og det er også de som er superhyggelige men som aldri inviterer deg ut...uten noen gang å snakke om sex, er de alikevel utrolig useriøse i min bok :)

Sukkerbruker

8 okt. 17 21:36

Hei!
Dette var jo klargjørende. Jeg er en kvinne i begynnelsen av 40-årene og lurer på hva du tenker om menn som har middels/kort varighet, men gjerne vil ha flere barn og da innen kort tid? (Snakk om menn i 40- og 50-årene) Tar jeg feil når jeg tenker på logisk kortslutning, evt ansvarsløshet, eller forsøk på å gjøre seg attraktive for kvinner fra 30+?