Et usynlig forhold

Hei Preben. Jeg har datet en mann i nesten 4 måneder nå. Sist helg var vi hjemme hos foreldrene mine. Ikke middag eller noe sånt, jeg skulle bare hente noe. Men likevel, da slo det meg. Jeg har introdusert ham for venner, familie, arbeidskolleger og til og med katten min. Vi har det kjempefint sammen, og jeg har begynt å inkludere ham i bildene mine på sosiale medier. Likevel har jeg fremdeles ikke møtt en eneste person i hans liv. Ikke ene eneste venn. Jeg eksisterer heller ikke på hans sosiale medier. Når han snakker i telefonen med andre, nevner han meg heller ikke med et ord. Vi kan ha tilbrakt hele dagen sammen, men det inkluderes ikke når han forteller hva han holder på med. Jeg ønsker ikke å pushe så veldig, men det plager meg mer og mer. Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre. Det er vel normal å forvente at man inkluderes i hverandres liv etter hvert? Og i såfall, når? Hilsen S.

Hei S. Takk for e-post. Jeg skal forsøke å hjelpe så godt jeg kan. Det er et minefelt for meg å gå ut i. På den ene siden vil jeg jo nødig blande meg for mye, og ødelegge noe. På den andre siden så virker det å være en uheldig situasjon for deg, hvor du gir alt, og han holder tilbake. La meg likevel våge å ta utgangspunkt i at du vurderer situasjonen korrekt, og har rett til å være misfornøyd.

Så er spørsmålet: Hvorfor holder han tilbake? Hadde det ikke vært for at dere har datet såpass lenge, ville jeg sannsynligvis foreslått usikkerhet fra hans side som mulig forklaring. Nå lener jeg heller mot en annen: At han holder tilbake fordi han ikke vil forplikte seg til deg, og at han fremdeles er på utkikk. Når du er usynlig, er det mulig for ham å date andre kvinner. Det er ikke sikkert at han gjør det, men det er mulig.

Å ikke gjøre det «offisielt», gjør det ikke bare mulig for ham å møte andre. Det blir også lettere å rettferdiggjøre det overfor seg selv. For man er jo ikke utro om man ikke er ordentlig sammen. Dette blir selvsagt en mager unnskyldning når det er så tydelig fra din side at du har gått inn for fullt.

Det som ofte skjer i slike situasjoner, når man konfronterer den andre personen, er at han eller hun blir defensiv, og prøver å få deg til å føle at du tar feil. Kanskje til og med forsøker å klandre deg for å være for invaderende. Å ikke ta hensyn til dem, og så videre. Det er ikke uvanlig at man da går i retrett, og kanskje også begynner å lure på om man har tatt feil. Eller om den andre personen skjemmes over å være sammen med deg. Over tid kan det tære på både humøret og selvfølelsen.

Jeg tror at for deg så er nok det beste å konfrontere ham. Men det finnes flere måter du kan gjøre det på. Du kan spørre ham på en saklig måte, hvorfor han har valgt å holde forholdet hemmelig. Om det er greit for ham at dere begge gjør det litt mer synlig for andre.

Kanskje har han en god grunn. Kanskje han ikke har det, og kommer i stedet med kommentarer som får deg til å føle at ikke burde spørre ham om dette. Hvis han gjør det, ville jeg bare ha droppet ham, og i stedet sett meg rundt etter en person som ser din virkelige verdi.

La meg avslutningsvis si at du bør veie ordene mine litt her. Jeg tar bare utgangspunkt i hva du har beskrevet. Det er du som må vurdere hvor presist dette er. 4 måneder er ikke så vanvittig lenger heller, og folk er forskjellige. Føl deg litt frem med ordene du velger. Det er innlysende at du ikke har det så bra. Derfor bør du også gjøre noe. Lykke til.

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

10 okt. 17 15:18

Helt enig med Preben.

Ut far det du har fortalt, er det egentlig mulig at han er ikke 100% ferdig med tidligere forhold og velger å holde forhold med deg hemmelig, eller dater han kanskje andre kvinner.

Uansett, du bør spørre ham. Mange andre fisk i havet!!!!

Sukkerbruker

11 okt. 17 19:55

En type som holder fortsatt på å date, tenker jeg, helt klart....finner man den rette vil man vise til hele verden.....ikke vær naiv....

Sukkerbruker

11 nov. 17 12:12

Stor forskjell på kvinner og menn og du bør heller bare spør hvorfor..
Jeg selv legger aldri ut bilder for å "skryte" for nysgjerrige personer x-er osv. Det er ikke det samme som å være utro og jakte på noe bedre... Det handler mer om å beskytte privatlivet og fokusere om den du er sammen med...

Jeg var en kort stund sammen med en jente så ble sur og gikk hjem fordi jeg ikke ønsket å legge et pikant bilde på tlf min... Hjalp ikke å fortelle at jeg bruker tlf min i jobben og at jeg til stadighet leter opp bilder for kunder og kollegaer. ..
Så senk skuldrene og heller se hva vedkommende gjør og fokuserer på når dere er sammen...