Online dating og integrering

Online dating har blitt den nest vanligste måten mennesker i parforhold møtes. Nå antyder en ny studie at online dating har påvirket samfunnet ved å skape flere, etnisk blandede parforhold. Gjennom de siste tyve årene, har man nemlig registrert noen statistiske krumspring man antar har sammenheng med lanseringen av ulike online dating tjenester, etterhvert som de ble lansert.

Det første statistiske krumspringet skjedde i 1995. Det var da den første match baserte dating tjenesten ble lansert. Flere kom i de påfølgende årene, inkludert Sukker. Den første virkelig markante stigningen i etnisk blandede parforhold, inntraff rundt 2004, som var tiden da disse online dating tjenestene begynte å bli skikkelig populære. På 2000-tallet i USA, gikk andelen etnisk blandede ekteskap opp fra 10.68 prosent til 15.54 prosent. Studien påpeker at en lignende statistisk krumspring skjedde i 2014, da de første lokasjonsbaserte dating tjenestene ble lansert.

I følge Ortega og Hergovich, som er forskerne som gjennomførte studien, har effekten å gjøre med hvordan disse dating tjenestene lar oss møte mennesker utenfor våre eksisterende sosiale nettverk. Dette øker igjen sannsynligheten for at vi dater mennesker med en annen etnisitet en vår egen.

For å teste hypotesen laget forskerne datasimulerte sosiale nettverk, hvor folk var mer eller mindre naturlig knyttet til hverandre. Gjennom arbeid, venners venner, og så videre. Deretter introduserte de «dating tjenester» som skapte mer tilfeldige kontakter på tvers av disse. Det simulerte nettverket ble gradvis både mer mangfoldig og tilfeldig sammensatt. Ved hjelp av data modelleringen spådde forskerene at den etniske integreringen i parforhold bare kommer til å bli sterkere i fremtiden. De hevdet også at ekteskap som inngås i samfunn med online dating vil være mer robuste enn ekteskap i samfunn uten online dating.

Ortega og Hergovich sier at det er verdt å følge med på antallet multietniske ekteskap, fordi dette indikerer graden av «sosiale distanse» i et gitt samfunn. Begrepet sikter hvor knyttet ulike sosiale grupper er, på samme måte som mennesker i et boligområde, eller på en skole, kan være sosialt knyttet, til eksempel. Med andre ord, er vi et splittet samfunn, eller ikke?

Det kan dermed se ut som at fremveksten av online dating tjenster både har hjulpet oss til å finne den rette, og å bryte ned sosiale barrierer. Et samfunn som er mer sosialt integrert, er også varmere. For når vi i større grad identifiserer oss med hverandre, har vi også mer empati for hverandre. Dette er grunnen til at det kan være fornuftig å begrense sosial og økonomisk ulikhet. Ulikhet har nemlig motsatt effekt, og reduserer empatien i et samfunn, rent psykologisk. I ytterste konsekvens kan sosial ulikhet føre til dehumanisering og forfølgelse av grupper som støtes ut av samfunnet. Så hvis du trengte enda en god grunn til å drive med online dating, så fikk du nettopp det. Ha en fin uke!

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

7 nov. 17 21:02

Veldig bra Tema

Sukkerbruker

7 nov. 17 21:02

prøv meg Djekson

Sukkerbruker

11 feb. 18 15:52

Trist snart ikke flere hvite mennesker igjen , de gir seg ikke før vi er utryddet helt .