Å stå oppreist

Hei Preben. Jeg vil gjerne dele en opplevelse jeg hadde forleden, og høre hva du synes. For meg er førsteinntrykk veldig viktig. Spesielt når man møtes til en date. Mannen jeg skulle treffe, startet med å endre tidspunktet samme morgen vi skulle møtes. Han er selvstendig næringsdrivende, så jeg tenkte at dette var i orden. Av og til kommer jobben i veien. Så kom han for sent. Han sendte meg en melding og sa at han var på vei, men ikke før en time senere. Dette er for meg uakseptabelt lenge å sitte og vente, og lure på om personen kommer eller ikke. Jeg dro derfra med en dårlig følelse.

Noe senere kom det en fin melding fra ham, hvor han unnskyldte seg veldig. Han hadde omsider ankommet stedet vi skulle møtes på, og det føltes godt at han i det minste hadde møtt opp til slutt. Han foreslo at vi kunne møtes til middag i stedet, litt senere på dagen. Tidligere hadde jeg gått med på å møtes for en kaffe. Middag er for meg i drøyeste laget når man ikke har møtt den andre personen en gang. Jeg svarte at vi heller kunne ta en kaffe igjen. Igjen satt jeg der igjen på en kafe og ventet. Jeg sendte en ny melding, uten svar. Etter femten minutter dro jeg hjem. Førtifem minutter senere kom meldingen med en unnskyldning. Jeg svarte ikke.

Neste morgen bestemte jeg meg for å la tvilen komme ham til gode. Kanskje var det bare en av de dagene da alt gikk skeis for ham. Så jeg svarte på meldingen og foreslo vi kunne møtes neste morgen. Hele dagen gikk uten at jeg fikk noe svar. Jeg forventet at han ville prøve å gjøre det godt igjen, etter alle skuffelsene dagene i forveien. Alle sjekker mobilen sin. Sånn er det bare. Da kvelden kom, hadde jeg fått nok og trengte en slags avslutning. Jeg sendte derfor en kort, men ikke uhøflig melding til ham. Jeg forventet egentlig ikke noe var, men svaret kom. Han ba meg om å roe meg ned, og lurte på hvor vi skulle møtes neste gang, med et smilefjes ti slutt. Sjelden har jeg følt meg så ydmyket og tråkket på. Hvordan er det mulig å oppføre seg slik? Hilsen Såret.

Hei Såret. Kjipt å høre om denne opplevelsen. Jeg hadde nok følt det samme som deg, og vært forbannet. Jeg opprettholder ikke relasjoner til personer som systematisk kaster bort tiden min. Det er et tegn på egoisme. I ditt tilfelle virker det å være en person som er ekstrem. Samtidig som at du var tiltrukket av ham, og derfor strakk deg litt for langt. Nederlaget ble større, og tærte på selvfølelsen din.

Noen mennesker oppfører seg uforståelig. De kan ha lettere personlighetsforstyrrelser, eller de kan kan befinne seg i ekstreme livssituasjoner folk flest ikke kan relatere til. Det klokeste er å ta varselsignalene på alvor. I jakten på kjærligheten blottlegger man seg selv. Noen er mer følsomme enn andre, og folk reagerer ulikt på å bli avvist. Du virker å være sterk nok til å stå oppreist.

Jeg vet ikke hva annet jeg kan si i dette tilfellet, annet enn å legge til noen andre ting man kan prøve å være bevisst på når man er på date, som også fungerer som varsellamper. For eksempel, når daten forteller om opplevelser og ulike situasjoner som involverer andre mennesker, både venner og bekjente, er beskrivelsene gjennomgående usympatiske, nedsettende og kritiske? I såfall synes jeg at dette sier mer om hvordan personen er selv. Bra mennesker omgir seg stort sett med andre bra mennesker. De respekter og er i stand til å se andres verdi.

En annen ting man kan være obs på, er i hvilken grad personen er i stand til å regulere nærhet og avstand på en naturlig og god måte. Kanskje er dette spesielt viktig for kvinner i møte med menn, hvor utfallet kan være alt fra irriterende, til svært alvorlig. Veltilpassede mennesker fanger opp andres signaler, og tilpasser seg deretter. Samspillet avgjør hva som er akseptabel oppførsel.

Mennesker er forskjellige når det kommer til hva som vurderes som naturlige arenaer for å «ta seg en fest». For meg, og det fleste andre, er ikke første date en slik anledning. Om det er dårlig dømmekraft, manglende selvkontroll, eller personlige problemer som gjør at daten din ender opp uakseptabelt beruset, spiller liten rolle. Kanskje det finnes unntak hvor personen er uheldig, og drikker litt for mye fordi han eller hun er nervøs. Men det er også det eneste unntaket.

Heldigvis er de aller fleste av oss hyggelige og veltilpasset. Det er langt mellom de helt store nederlagene og skuffelsene. Men de få gangene det skjer, biter vi oss merke i dem. Det sies at brutaliteten slår begge veier. Utfordringen blir at man ikke lar dårlige opplevelser som dette prege ens generelle inntrykk av andre. At man i stedet trekker på skuldrene og ivaretar egen medmenneskelighet. Du virker å være en varm og medfølende person. Snart vil du nok møte personen som vet å sette pris på dette. Lykke til!

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

24 des. 17 00:04

Har opplevd lignende situasjon før og det er veldig leit at de som bruker tiden sin på å bli kjent med noen blir tråkket på av andre, jeg hadde aldri hatt hjerte til å ikke møte opp slik han gjorde! Ønsker deg allikavel en god jul :)

Sukkerbruker

27 des. 17 22:41

Gjerstad Lindvollheia 30

Sukkerbruker

27 des. 17 22:42

Jeg bor alene

Sukkerbruker

2 feb. 18 14:51

Hei kan jeg se hele deg naken

Sukkerbruker

2 feb. 18 14:52

✌️Kan du vise dine pupper