Nyttårsforsett for dating-året 2018

Å kjenne på ønsket om å finne noen, og samtidig føle seg utbrent og sliten i møte med utfordringen dating kan innebære, er en indre konflikt de fleste single er nødt til å takle. Etter et par mislykkede dates, er det lett å bli pessimistisk, kanskje enda mer i kulden og mørket vi må leve med i Norge på vinterstid. Man må rett og slett bare akseptere at det kan være tøft til tider. Men fortvil ikke. Om man ikke fant kjærligheten i 2017, er det likevel ikke lov å legge seg på sofaen og furte. Første innlegget på sukkerbloggen blir 10 nyttårsforsett som setter fart på datingen 2018.

Forsett 1: Jeg skal ta pause fra datingen når det er nødvendig. Dette gjør at jeg får bedre impulskontroll, og mer overskudd i møte med motgang. Jeg blir mer tålmodig, og det trengs når man jakter på kjærligheten.

Forsett 2: Jeg skal ikke bare møte opp til date, men også ha den rette innstillingen. Kanskje innebærer dette at jeg må forberede deg mentalt i forkant. Jeg skal være aktiv, lyttende og emosjonelt tilgjengelig. Jeg skal ikke kreve at personen skal gjøre seg fortjent til dette i forkant.

Fortsett 3: Det er helt i orden for meg å date en person jeg ikke er sikker på, flere ganger selv. Jeg skal gi den andre personen en fair sjanse til å vise sitt sanne selv. Det trenger ikke klaffe på første date, og det er ikke nødvendig å treffe avgjørelser umiddelbart. Det er lov å ta tiden man trenger.

Forsett 4: Når jeg dater så blottlegger jeg meg selv, og gjør meg sårbar. Men jeg vet at dette ikke er en svakhet å skjemmes over. Jeg vet at kjærlighet, intimitet og tilknytning er basert på sårbarhet. Derfor tør jeg å ta sjanser. Hvis jeg liker en person, så skal jeg vise dette. Å være sårbar er nemlig ikke det samme som å være desperat.

Forsett 5: Jeg skal være autentisk, og ikke være redd for å vise hvem jeg er. Jeg aksepterer hele meg, og så delene jeg kanskje ikke er så veldig stolt over. Jeg trenger ikke endre meg for andre enn meg selv.

Forsett 6: Jeg skal ha en klar oppfatning av hva slags type person jeg ønsker å finne, og hva slags forhold jeg ønsker å ha. Jeg skal både ha et åpent sinn når jeg drar på date, og et konkret mål.

Forsett 7: Jeg skal legge bak meg halvhjertede relasjoner og emosjonelle sår fra datingen i 2017. Jeg tror at kjærligheten finnes, selv om det kan være tøft noen ganger. Skal jeg finne kjærligheten, så må den finnes i utgangspunktet.

Forsett 8: Jeg vet at jeg fortjener å bli elsket. Hvis jeg ikke umiddelbart klarer å peke på minst 10 verdifulle ting jeg kan tilby en partner, skal jeg finne frem pen og papir og lage en liste. Og mens listen vokser, skal jeg reflektere over mine prestasjoner, styrker, svakheter, positive personlighetstrekk og verdier.

Forsett 9: Jeg skal være bevisst på at dating er mer enn å tråle gjennom sukkerprofiler, og sende meldinger. Jeg har en plan med det jeg holder på med, og handler deretter. Jeg har kontroll over mitt eget liv, og tar ansvar for min egen lykke. Å kjenne på at det er jeg som besitter denne makten, er grunn nok til at jeg kan føle meg bra. Selv om jeg er singel, lever jeg et rikt og fullverdig liv.

Forsett 10: I 2018 skal jeg eksperimentere i datingen, og prøve nye metoder for å se om dette fører frem. Jeg vet at online dating er bra, men ikke den eneste strategien man børr benytte seg av. Jeg skal tre ut av gamle, trygge handlingsmønstre og møte nye mennesker.

Jeg håper at denne lille listen kan motivere lesere til å se frem til året som kommer med optimisme og energi. Forelskelse ikke bare er en følelse, men også en tilstand som oppstår, vokser og endrer seg i takt med hvordan man selv tenker og handler. Kjærlighet har også med viljen vår å gjøre. Sannsynligvis ligger den og lurer rundt neste sving. Godt Nyttår!

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

4 jan. 18 00:32

Ønsker en friluftsglad turvenn og en jeg kan bli kjent med.