Venninnens kjæreste

Hei Preben. Takk for den fine spalten din. Jeg har et lite dilemma jeg lurte på om du kunne hjelpe meg med. Det kan virke som at kjæresten til venninnen min legger an på meg, og jeg vet ikke helt hva som er det riktige å gjøre. Han sender melding av og til, som er nokså ambivalente, type: ”hvordan har du det?”, tenkte nettopp på deg..”, og jeg vet ikke helt hvordan jeg skal tolke det, eller om jeg skal ta det opp med venninnen min. Som du sikkert skjønner så kan det veldig fort bære feil av sted, og jeg har ikke lyst å lage storm i et vannglass, eller lage trøbbel mellom dem to. Det er også fare for at det blir trøbbel mellom meg og henne, og definitivt ham, om jeg tar opp dette. Hva synes du jeg burde gjøre? Hilsen S.

Hei S. Jeg ser at dette er vanskelig. Det finnes flere faktorer det vil være lurt å vurdere. Ut ifra forklaringen din alene, er jeg enig i at det virker rart å sende meldinger på den måten. Hvor godt kjenner du ham? Hvor lenge har han vært sammen med venninnen din? Hvor lenge har du vært venninnen hennes, og hvor nære er dere?

La meg først bare si at jeg tror ikke at disse meldingene er uskyldige. Det er kanskje en liten mulighet for at han bare prøver å være hyggelig, og gjøre godt inntrykk på venninnen til kjæresten sin. Men skal dette være sannsynlig, så bør også forholdet deres være temmelig fersk og lidenskapelig. Er det ikke det, er det vel mer sannsynlig at han ”sjekker forholdene”. I så fall må han anse det som mulig at du vil være villig til å ofte vennskapet ditt med henne, om det skulle være en gjensidig interesse mellom dere. Dette sier meg at du ikke er bestevenninnen hennes, alternativt er han veldig dum, alternativt har han så mye makt i forholdet, at han ikke frykter at hun vil forlate ham, om du skulle fortelle henne om meldingene. Det kan selvsagt også være at han ikke bryr seg noe særlig om verken deg eller henne.

Hvis du sier fra til venninnen din, kan du risikere å komme i en situasjon hvor hans eneste mulige forsvar, er å diskreditere deg. Om de to har et lengre forhold bak seg og hvor han besitter mye av ”makten”, kan du risikere at venninnen din ”ofrer” vennskapet med deg, for å gjøre det mulig å fortsatt være sammen med ham. Jeg vet at det kan virke som et rart utfall, ettersom du besitter meldingene på telefonen din. Men i krig og kjærlighet så får ikke ting alltid et logisk utfall. Du vet best hvordan forholdet deres er, og får vurdere dette selv.

Som du sikkert allerede har tenkt, er det også mulig at det kan bli konflikt om du ikke gjør noe som helst også. For eksempel ved at hun oppdager meldingene på telefonen hans på egen hånd, og så forsvarer han seg, igjen på din bekostning. Selv om hun ikke tror at han er uskyldig, kan det virke rart for henne at du ikke sa ifra. Dermed konkluderer hun kanskje med at du også gikk bak ryggen hennes.

Det finnes kanskje en beste løsning her, som gjør det mulig for deg å markere distanse, uten å risikere ”storm i et vannglass”. Du har ikke sagt noe om hva du svarer på disse meldingene, og det er vel her muligheten ligger. Kanskje du på en høflig måte kan si at du synes at det er litt snålt med disse koselige meldingene han sender, siden han er kjæreste med venninnen din, og at det beste nok er å stoppe, for å unngå misforståelser.

Er han en vanlig, oppegående person, så skjønner han tegninga, og stopper. Gjør han ikke det, vil det være helt i orden for deg å la være å svare ham. Skulle meldingene komme frem senere, har du tydelig markert overfor ham at du synes det er ubehagelig. Samtidig kan du også vente på riktig anledning å si ifra til venninnen din. For eksempel om hun skulle ta opp noe lignende, eller mistanker hun har. Jeg håper at svaret er til hjelp, både for deg og venninnen din. Lykke til.      

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

29 jan. 18 17:46

Tror jeg hadde gitt klar melding om hva jeg synes om sånne meldinger og bett han ryke en hvis plass...

Sukkerbruker

9 feb. 18 23:54

Hva med: det er veldig hyggelig at kjæresten din er så omtenksom! Pleier han å være sånn med alle?

Eller: jeg synes det er litt merkelig at kjæresten din sender meg meldinger. Mulig det ikke ligger noe bak det, men hvis det var min type ville jeg synes det var rart om han meldte med andre damer.

Gode venninner skjuler ikke sånt for hverandre.