Kjæreste-koden

Hei Preben. Håper det er greit at jeg ber om litt råd. Jeg har, som singel kvinne, prøvd og feilet i å finne den rette i mange år. Jeg har også lagt merke til et mønster, hvor jeg enten er venn med fyren, og så forelsker jeg meg i ham, uten at disse følelsene gjengjeldes. Eller så har jeg en uforpliktende greie gående med en fyr, og så ønsker jeg å ta det videre, men det vil ikke han. Altså ender jeg alltid opp som bare en venn, eller en uforpliktende flørt. Jeg klarer rett og slett ikke å vekke romantiske følelser i andre menn, virker det som. 

Jeg tror noe av grunnen kan være at jeg har vokst opp med to eldre brødre. Jeg er vant til å henge sammen med gutter, og jeg kan nok også oppleves som litt ”guttete”. Jeg liker å diskutere, jeg kan være sta, og jeg er vel nokså selvsikker også. En venn har sagt at jeg kan virke litt skremmende for mange menn, som gjør at de ikke ser meg som en potensiell kjæreste. Likevel er jeg attraktiv nok for ”one night stands”. Jeg vil gjenre endre dette mønsteret, og komme meg i et seriøst forhold. Men hvor skal jeg starte, og hva skal jeg gjøre? Hilsen G.

Hei G. Kjipt å høre at du har vansker med å knekke kjæreste-koden. Samtidig virker du å være bevisst på hvem du er, potensielle utfordringer, og hva du vil. Selvinnsikt og motivasjon er alltid gode egenskaper å ha når man skal finne en kjæreste. Ut ifra det du skriver, så vil jeg tippe at du vil lykkes til slutt.

Personlig så synes jeg at situasjonen du beskriver virker kjent. Jenta som er kjempekomfortabel sammen med gutta, men som aldri blir betraktet som kjærestepotensiale, selv om man er aldri så glad i jenta. Man kunne nok også ønske at man ble tiltrukket, for hvor fantastisk hadde det ikke vært om man både kunne vært kjæreste og ”bestekompis”?

Menn og kvinner varierer i hvor feminine og maskuline de er. Veldig maskuline menn har gjerne en sterkere dragning til veldig feminine jenter, vice versa, mens mer androgyne menn og kvinner møtes på midten av spekteret. Dette er et samspill som også har en biologisk komponent. Vi kan ikke styre hva vi tiltrekkes av, men heldigvis finnes det enorm variasjon både innad og på tvers av kjønn. Sannsynligvis kan du velge blant både menn og kvinner som kjærester, om du skulle ønske det. Du må bare finne de som passer deg.

Om det er som du sier, at du er litt for ”guttete”, og at dette kan være forårsaket av at du har vokst opp med eldre brødre, kan det handle om en væremåte som er tillært. At du har vært under helen til brødrene dine, og derfor lært hvordan å hevde deg og få respekt av dem opp under oppveksten. Mennesker som har vokst opp i utfordrende omgivelser, kan utvikle en slags hyperfølsomhet overfor egne grenser. De føler seg raskt utfordret, og ikke gir en millimeter før de svarer og går til ”motangrep”.

Dette er en vanlig omgangsform blant gutter og menn, hvor man hakker på, og utfordrer hverandre støtt og stadig, i all vennskaplighet. Det er ikke en veldig kvinnelig omgangsform, og det kan nok oppleves som litt underlig om en kvinne eller jente melder seg inn i denne ”leken”. Gutter og menn utfordrer og hakker nemlig ikke på kvinner og jenter på samme måte. De er ikke en del av denne leken. Men kanskje du føler det slik, og du velger å delta, i kraft av at du er vant med dette fra din egen oppvekst. Kanskje synes gutta rundt deg at du er både tøff og kul som klarer og vil hevde deg. Du blir er en av gjengen. Men så har det en pris. Når du undergraver din egen kvinnerolle, melder du deg samtidig ut av den andre leken, som foregår mellom menn og kvinner. Kanskje er dette noe å tenke på, om ”gutteatferden” din er tillært, og gjør deg ulykkelig. Kanskje du forsøke å endre litt på dette, da du ikke er omgitt brødre som hakker på deg lengre?

Det kan også være slik at du rett og slett bare er litt ”guttete”, og det er helt i orden. Det finnes mange jenter og kvinner som er det, og som finner fantastiske kjærester som elsker dem for akkurat dette. Jeg ville startet med å si nei til one night stands, for å sile bort gutter og menn som ikke er seriøse, og dermed ikke passer for deg. Det virker også som at disse overfladiske relasjonene gjør deg ulykkelig.

Deretter ville jeg søkt meg mot menn som har lettere for å omgås en jente som tar mye plass, som vet hva hun vil, og som tør å si ifra, uten at dette oppleves som ”usexy”. Menn som ikke er nødt til å være menn med stor M hele tiden. Menn som er litt mykere og mer føyelige, om jeg kan si det slik. Seksualiteten deres vil sannsynligvis også være litt mer ”likestilt”.

Vær litt bevisst på hvem du omgås, og vær strategisk. Du liker kanskje å være med de macho guttene, men kanskje er ikke dette mennene som passer deg best som kjærester. Eksperimenter og vær proaktiv. Kjæresten din er der ute, garantert!

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer