Mye å være glad i

Hei Preben. Takk for fin lesning hver uke. La meg først si at jeg beetrakter meg selv som en sunn og attraktiv kvinne. Men jeg er også litt på på den tyngre siden, kroppslig sett. Det begynner å bli en stund siden jeg har datet, og jeg merker at jeg er litt selvbevisst på dette. Jeg antar at mange menn, kanskje de fleste, mister litt tiltrekningen når de ser at jeg ikke har en typisk slank figur. Jeg har heller ikke lyst å mislede folk med bildene mine på profilen, eller holde tilbake bilder langt ut i samtalen. Samtidig er jeg selvsagt redd for at mange menn bare vil utelukke meg fra begynnelsen om jeg er direkte og umiddelbart åpen på dette. Hva synes du jeg burde gjøre, Preben. Jeg er en god person som har my kjærlighet å gi. Hilsen L.

Hei L. Takk for e-post. Du er modig som byr på din egen sårbarhet på denne måten. Jeg tror mange lesere vil sette pris på det. Tøft gjort å ta en ærlig vurdering slik du her gjør. Jeg får være tøff nok jeg også da, og ikke gå rundt grøten.

Den ene delen av svaret mitt bør vel ta utgangspunkt i at du kan gjøre noe med vekten din. Den andre delen at du ikke gjør det, men forholder deg til den på best mulig måte, i den hensikt å få deg en kjæreste. Når du spør meg hva du bør gjøre, så mener jeg at du bør vurdere hvorvidt du har lyst til å endre livsstilen din litt, og gå ned i vekt, om vekten er noe som gjør deg ulykkelig, uavhengig om du leter etter en kjæreste.

Jeg har selv gått opp og ned i vekt mesteparten av livet, og jeg var en tjukkas frem til søtten års alderen. For meg så har alltid vekten kommet snikende i perioder når jeg ikke har det helt topp, eller jobber mye. Jeg spiser for å føle meg bedre, ubevisst. Jeg har alltid vært aktiv, men det er først når jeg holder på med noe jeg virkelig liker, når livet leker, at vekten for svinner, helt uten anstrengelse. Resten av tiden så må jeg passe på, og det er frustrende. Selv da er det ikke lett. Jeg prøver å si at jeg vet at at det ikke «bare er å slanke seg». Jeg kjenner til hjelpeløsheten og kontrolltapet.

I ditt tilfelle er det mulig at det handler om en inaktiv livsstil, hvor du ikke spiser for mye, men ikke beveger deg nok, eller at du som meg, rett og slett spiser mer kalorier enn du forbrenner, selv om du i utgangspunktet er aktiv. Slanking er 70% matmengde og kosthold, og 30% trening. Dessverre for meg, kan jeg legge til.

Overvekten kan gjøre at man blir deppa, som igjen gjør at man spiser for å føle sg bedre. Slik blir overvekten en ond sirkel. Det er artig å se når folk klarer å bryte denne onde sirkelen. De går fra å være kronisk overvektige, til rene fitness fanatikere bare på noen måneder. Et bedret selvbilde gjør at behovet for å stimulere på mat forsvinner. Appetitten forsvinner, rett og slett. Det er mulig å nå dette vippepunktet. Ikke slå det helt ifra deg at du faktisk kan gjøre noe med vekten din.

Du kan kan også la være, selvsagt, og fokusere på å nå frem til menn som liker at det er litt ekstra å ta i, og å være glad i. Poenget er at du skal føle deg bra med deg selv. Ikke at du skal ha en bestemt kroppsfasong. Om du planlegger å gå ned i vekt eller ikke, så tror jeg at du i alle tilfeller bør prøve å fremstå som en komfortabel og selvtilfreds person, også på bildene på profilen din. Det må bety at du ikke forsøker å gjemme hvem du er. Det finnes nok av menn som ikke har noe imot noen ekstra kilo, såfremt at dama selv ikke har så mye imot det, og er selvsikker og optimistisk.

Plages du selv av de ekstra kiloene, eller har du det egentlig helt fint, men lurer på hvordan du bør forholde deg til menn som foretrekker slanke kvinner? Hvis de ekstra kiloene plager deg, så mener jeg at du bør forsøke å gå ned i vekt. Føler du deg komfortabel slik du er, vil jeg mene at det beste er å ikke fokusere på mennene som foretrekker damer som er slankere en deg. Ikke bruk tid på dem. Prøv heller å finne frem til mennene som liker deg slik du er. Vær ærlig på profil bildene, men sørg nå likevel for å bruke bilder som viser en person som har det bra med seg selv, som bærer de ekstra kiloene med et smil. Ikke vær redd for å «miste» mange menn umiddelbart. Hele poenget er jo å filtrere bort menn som ikke passer. Jo fortere jo bedre, og med minst emosjonell slitasje. Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til!

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

20 mars 18 18:24

Preben har rett i at det finnes menn, både slanke og tykke, som enten ikke bryr seg om vekten eller til og med liker litt ekstra kurver (hvor mange som er sånn, tør jeg ikke spekulere i, men kan rekke opp hånda likevel som en slank kar som liker det). Det viktigste er uansett at du selv viser selvtillit ved å virke fornøyd med den kroppen du har.

Sukkerbruker

26 mars 18 13:23

Jeg er jo en sånn da. Dame. 40 åra. Litt i pluss. Noen digger det virkelig, andre syntes jeg er for tjukk. Jeg plages ikke veldig av det, men klart noe usikkerhet blir det alltid. Det er umulig å vise 100% selvsikkerhet, selv om jeg nok fremstår som nokså selvsikker. Vet mange syntes jeg er flott. Jeg vet jeg hadde vært flottere som slankere, i manges øyne. I mine også, antagelig.

Svaret til Preben er jo sånn som jeg tenker da. Litt vanskelig å forholde seg til. Slank deg. Og. Vær fornøyd. Bli kanskje enda mer fornøyd om du slanker deg. Finn de som liker deg uansett. Vær fornøyd. Slank deg. Altså... Dette er et vanskelig tema.

Jeg tror at så lenge man er bare litt på den tyngre siden, så er det å utstråle selvtillit, lære like den man er og leve en aktiv livsstil det beste tipset. Slanke seg er helt sekundært. Faktisk.

Sukkerbruker

8 april 18 08:04

Hei;) vær som du er! Det er det indre som teller. Lykke til;))

Sukkerbruker

6 mai 18 21:45

Jeg har lest spalten og må si at jeg er enig i at man må trives med vekten man har. Men og at man kan gjøre noe med det, er ikke alltid så lett. Vi er jo forskjellig bygd. Men mitt poeng er at jeg er skremt over hvor viktig det er med figur og trening, mat. Det er det fokus går på hele tiden. Trene,trene og hvilken tittel du har. Etiketter.
Hva med det som bor på innsiden, som er menneske, er vi blitt Mao generasjon, alle skal være like. Jeg liker best menn som er lit rolig, og har lit for mye å ta i en for lite. Det har jo tatt av, menn som løper med barnevogn og musikk på ørene. Eh det mulig.... Kan vi ikke være oss selv, det er jo det som er en ekte vare. Eller vil vi være kopier??

Sukkerbruker

19 juni 18 16:27

Jeg liker damer med kropp som defineres (ikke av meg) noen kilo ekstra.
Mao. Bmi på +
Det er vanskelig å finne her noen vil ikke oppgi kropstype eller vise seg på bilder fordi de tror at menn vil ha slanke damer. De menn som dater en dame de mener er for tykk og burde slanke seg burde vel ikke date i det heletat.
Til dere damer som datet en mann som mente dere var for tykke og burde slanke dere. Dere vet nå at den holdningen er et stort rødt flagg : avslutt daten.
For hver date som ikke blir noe mer er et steg nermere den daten som blir mye mer.
Tenk selv ville du bedt daten din om å forandre seg for at du da kunne like han bedre. (Utenkelig for deg?) Så ikke tro at hvis du bare var litt mere sånn og litt mindere sånn så ville flere like deg.
Du treffer ikke den rette hvis du føler du må være en annen for at han skal like deg. En god man vil ikke kritisere daten sin. Han har valgt deg fordi han liker den du viser du er.
Vær ekte vær deg.
De som ikke aksepterer deg som du er er ikke for deg.
Den rette vil akseptere deg respektere deg være omteksom og raus.
Det er hvem du er du bør vise og ikke den du tror folk vil du skal være.
Aksepter og respekter deg selv, og du møter en som akseptere deg og respekterer deg.