Respons fra menn

Hei Preben! Jeg er fast leser av spalten din, og synes du er veldig flink til å gi gode svar på alle slags utfordringer. Derfor vil jeg prøve å beskrive min utfordring med nettdating, og håper du vil gi meg noen råd på veien. Jeg registrerte meg på sukker for over tre år siden, men har aldri følt at jeg har fått noe særlig respons her inne. Det kan gå flere måneder mellom hver gang jeg får en melding i innboksen, og de førstemeldingene jeg har sendt har forblitt ubesvarte. I mitt vanlige «analoge» liv har jeg mange mannlige bekjente (stort sett kollegaer), og jeg har aldri hatt problemer med å få oppmerksomhet fra menn. Jeg får derimot ofte høre at jeg er svært attraktiv, «drømmedame» osv.

En kollega sa en gang at jeg er en type kvinne som mange menn vil være litt redd for å nærme seg fordi jeg rett og slett er FOR bra. Hva i huleste betyr det da? Og hvordan kommer det i såfall til uttrykk på nett, og i et medium hvor man får inntrykk av at alle damer overlesses med henvendelser?

Skal jeg være ærlig, så ser jeg på meg selv om et «scoop»! Om jeg var mann, ville jeg trolig ønsket meg en kvinne som meg selv. Jeg er langtfra perfekt, men jeg har sterk psyke og godt selvbilde. Jeg er fornøyd med kropp og utseende, og ønsker meg et svært fysisk samliv. I tillegg har jeg aldri vært redd for å ta i et tak; det være seg oppussing eller mekke på bilen. I tillegg er jeg en flink husmor som både baker, strikker og syr. Altså er jeg en moderne og frigjort kvinne med mange av egenskapene til en god husmor fra 50-tallet. I tillegg ser jeg veldig bra ut i følge mine mannlige og kvinnelige bekjentskaper. Jeg har en god jobb, og er positiv og omgjengelig.

SÅ altså, i det virkelige liv har jeg opplevd å bli sjekket opp en rekke ganger. Nå, i en alder av 40 ønsker jeg ikke å oppsøke sjekke arenaer, og vier mesteparten av tiden til jobb, barn og hobbyer. Men altså, på Sukker får jeg veldig lite respons. Er det slik at det kun er unge vakre blondiner som slår an her inne? Foretrekker menn heller en usikker og sjenert dame med komplekser og depresjoner fremfor en kvinne som omfavner sin egen kropp og seksualitet? Mannlige venner som også er på nettdating har fortalt meg at det er veldig mange kvinner på nett med en eller annen «diagnose». Jeg lurer altså på om jeg bør droppe nettdatingen og heller satse på at det dukker opp en nyskilt mann i nabolaget ;) Ann K

Hei Ann K. Takk for kompliment. Synd å høre at nettdatingen ikke svarer helt til forventingene. Jeg får vel spekulere litt i hva årsakene kan være, med utgangspunkt i teksten din. Jeg biter meg merke i at du har en sterk og positiv indre monolog. Det er bra. Du legger merke til episoder og uttalelser fra andre som bekrefter denne positive, indre monologen. Utvilsomt stemmer din beskrivelse av deg selv som en person med sterk psyke og godt et selvbilde.

I dit analoge liv - som du sier - er feedbacken at du er en «drømmedame», «svært attraktiv», «ser veldig bra ut», du er «FOR bra». I tillegg så sier din indre monolog at du er «et scoop», at hvis du var en mann så «ville du hatt en kvinne som deg selv». Du er også fornøyd med «kropp og utseende», og du er «moderne og frigjort». Samtidig er du en «god husmor» som både strikker og syr, du har en «god jobb», og er «positiv og omgjengelig». Forståelig nok blir du skuffet over slapp respons fra menn på Sukker. Spesielt når man gjerne får høre at damer blir overlesset med henvendelser fra menn på nett.

Men jeg merker kanskje også en underliggende sårhet. Du nevner din egen alder, og lurer på om det er slik at det kun er «unge vakre blondiner som slår an». Eller om menn heller «foretrekker en usikker og sjenert dame med komplekser og depresjoner» fremfor en kvinne som omfavner sin egen kropp og seksualitet.

Det oppstår dermed et slags valg mellom enten «unge blondiner» og «sjenerte damer med komplekser og depresjoner», og deg. Ved å beskrive situasjonen på denne måten, inviteres leseren, inkludert meg, til å støtte den selvbekreftende indre monologen din. For hvordan kan noen ta parti med menn som velger «unge blondiner», eller deprimerte og nevrotiske jenter? Men dette er ikke særlig åpent, spørrende, eller konstruktivt perspektiv. Når man prøver å finne svar, så er det nettopp spørrende og åpen man må være. Man skal ikke avviksdefinere i frykt for å oppdage noe som truer den virkeligheten man forsøker å forstå mer av.

For noen er virkeligheten vanskelig å få tak i fordi man er for selvkritisk, negativ, og ydmyk. For andre er virkeligheten vanskelig å få tak i fordi man er for ugjennomtrengelig og selvstendig. Det er vanskelig å kritisere slike positive personlighetstrekk, for de er gode å ha. Men når det kommer til kjærlighet og parforhold blir det litt mer komplisert. Å ha et sterkt og positivt selvbilde kan i noen tilfeller gjøre det vanskeligere å være fornøyd med en potensiell partner. Det påvirker hva, og hvem man føler man skal være sammen med. Det er lettere å være kritisk overfor andre. I kjærligheten tjener man på å ha et moderat og avmålt selvbilde.

Når alt dette er sagt, så skal jeg ikke komme med påstander om hvem du er. Jeg har bare teksten din å gå ut ifra. Jeg er helt sikker på at du også har dine usikkerheter å tri med, som de aller fleste av oss. Du virker å være både ærlig og sympatisk, og jeg er sikker på at du ville vært en skikkelig catch for svært mange menn. Men når du skriver at du aldri får svar på førstemeldinger, så lurer jeg på, hva slags menn er det du skriver til? Og kanskje enda viktigere, hva slags menn er det du ignorerer, og ikke sender førstemeldinger til? Ta også en kikk på teksten i profilen din. Jeg har en anelse om at den kan tones ned et par hakk. Håper dette svaret kan gi deg noen nyttige refleksjoner, og at jeg ikke har bommet helt. Lykke til!

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

9 mars 18 15:16

Sukkerbruker

11 mars 18 00:14

Ingen vil svare meg elle dating med meg?

Sukkerbruker

18 mars 18 16:00

Folk, både menn og kvinner, er bare elendige til å svare. Sånn er det på de fleste datingsider, og det burde vært opp til de som driver disse sidene å få på plass bedre systemer slik at folk blir nødt til å svare, enten det er avslag eller ikke.

Sukkerbruker

26 mars 18 09:28

Hello , how are you?