Hva tenker du om oss?

Hei Preben. Takk for fine artikler. For litt under en måned siden møtte jeg flott fyr på Sukker, som jeg dessverre gikk litt for langt med, for fort. Det virket for godt til å være sant. Etter den første natten sammen, ringte han flere ganger, og sendte meg søte meldinger. For en uke siden inviterte han meg med på helgetur sammen med vennene hans, og det ble en veldig fin tur. Det var veldig hyggelige folk. Så skjedde det: Når vi kom tilbake ble han sur på meg fordi jeg ville vite hva han tenkte om oss to. Han sa at jeg ikke burde presse og mase, og at han ikke hadde tenkt å ta “springfart” inn i et forhold. Jeg ble litt oppskaket av reaksjonen hans, men svarte så avslappet jeg bare kunne at det var helt OK. Siden har jeg ikke kontaktet ham, og jeg har heller ikke hørt fra ham. Nå har det gått tre dager, og jeg tipper at løpet er kjørt. I såfall synes jeg det det er veldig trist, fordi jeg liker ham veldig godt. Hva synes du jeg burde gjøre? Var det så feil av meg å ville vite hva han tenkte om oss, til eksempel? Hilsen V.

Hei V. Dette er en sånn e-post hvor jeg lurer på hva som har skjedd siden. Tre dager er jo ikke så veldig lenge, og jeg antar at enten så har han sendt melding til deg, eller så har du sendt melding til ham. Jeg kjenner ikke til utfallet, men jeg håper at ting har ordnet seg. Kanskje du også overreagerte litt? Trengte han bare litt luft etter at dere tilbragte en hel helg sammen? Gi oss gjerne en oppdatering i kommentarfeltet.

Dette er også en sånn e-post hvor jeg lurer på hvor bokstavelig jeg skal lese situasjonsbeskrivelsen. I kampen for kjærligheten (nemlig!) kan det gå hett for seg. Man føler at mye står på spill. Tilsynelatende trivielle situasjoner kan oppleves som ekstremt intense av de håpefulle personene som står i dem. Slik jeg leser teksten din, så var det en sterk reaksjon fra hans side, når du spurte hva han tenkte om dere to. Kanskje har han opplevd noe ubehagelig i nyere tid, som forklarer en mulig overreaksjon. En annen forklaring er at du var litt følsom i mottagelsen, og tolket han som mer negativ og hardere enn han egentlig var.

For følsomme kvinner kan enkelte menn kan fremstå som nokså harde og ufølsomme i stilen, inntil man blir ordentlig kjent med dem. Jeg sier dette fordi jeg sannsynligvis er en av dem. Jeg har fått høre det flere ganger, og blitt forbauset av hvordan jeg har fremstått overfor enkelte. Det er ikke ufølsomhet som sådan. Eller jo, på en måte. For når man er veldig direkte i omgangsformen, så tar man ikke hensyn til mulige følelser dette kan vekke hos den andre, selv om det ikke er vondt ment. Kanskje blir det også slik fordi man ikke opplever det som ufølsomhet hos andre som oppfører seg på samme måte. Noen mennesker kan være veldig direkte. Oftere er dette menn, vil jeg tørre å påstå.

Var det galt av deg å stille spørsmålet? Vel, selv mener jeg at det kan være tidlig å fiske etter en forpliktelse uten at det har gått en måned en gang. Kanskje har han også lov til å irritere seg litt, fordi spørsmålet kan oppleves slik at man stilles til veggen. Det er ikke hans plikt å tilfredstille dine følelser av uvisshet og spenning, selv om du skulle ha behov for å vite hva han tenker. Det er en del av dating gamet at man skal stå i det, og gi også den andre tid og rom til å kjenne etter og vurdere eventuelle følelser. Det er lov å spørre om den andre personen er seriøs eller ikke, men gjør man det for tidlig, kan det oppleves om manipulerende. Nå skal ikke jeg få deg til å føle deg enda dårligere enn du allerede gjør, men det kan være greit å prøve å forstå ham, om han faktisk opplevde det slik, da.

Om det nå har ordnet seg mellom dere to igjen, så er jo alt flott. Enda et lykkelig Sukkerpar har kommet til verden. Har det ikke ordnet seg, mener jeg at det heller ikke er vits å stresse. Om spørsmålet ditt skremte ham helt bort, så er det like greit å la ham forsvinne. Dette diskvalifiserer ham som kjæreste, spør du meg. En annen forklaring kan være at han synes at det gikk litt fort, noe som helt klart kan være hans egen feil, og han kan til og med være klar over dette. Likevel så trengte han litt distanse. I såfall, la ham ta seg en liten luftetur. Hvis du ikke stresser ham, så sender han nok en melding til slutt. Det er jo en grunn til at han inviterte deg på helgetur. Lykke til!

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

22 aug. 18 21:45

Ingenting galt i å spørre, tidlig eller sent, folk har ulik tid og ulik tilnærming til dating . Det er viktig å lytte til seg selv OG den andre. Hva han syns om at hun spurte for tidlig, har ingen betydning . Det finnes folk som snakker om hva de føler, og skal bli tidlig, andre senere, og jeg håper denne kvinnen ikke lar noen tro at deres ønsker om hvordan noe skal foregå er viktigere enn hennes, og at hun heller ikke går i fella og tror på Prebens påstand om at menn er mindre sympatiske enn kvinner, noe som også er sprøyt. Mange liker å snakke om det de har tidlig, men man må føle på det. Hvis noen blir aggressiv når de blir spurt, så er det kanskje et tegn på manglende kjemi, og jeg vil være forsiktig med å falle i fella hvor man tror at du er mer følsom som kvinne og derfor tolker ham som mer aggressiv enn han er . Stol på din egen magefølelse, og hvis aggresjonen hans viser seg også andre steder hvor alminnelige mennesker ikke ville blitt sinte , så ville jeg forsøkt å snakke med ham om det, og forsøkt å se om han var klar over hvordan han får deg til å føle. Reaksjonen du da får kan gi ny innsikt, eller bekrefte det du følte. Som mulig kandidat for et forhold, er kommunikasjon viktig . Samtidig er det viktig at man respekterer om den andre parten ikke ønsker en samtale om dette, uansett kjønn.