Å gå, eller å vente litt

Hei Preben. Jeg må spørre deg om litt råd angående en mann jeg traff for nesten fem måneder siden. Er vi i et forhold, eller er vi ikke? La meg forklare opplegget, så kanskje kan du svare meg på dette. Vi møttes første gang etter å ha chattet en liten stund på Sukker. Deretter møttes vi flere ganger etter vi var ferdige på jobb, som var nokså enkelt siden vi kommer fra samme by. Vi tok det litt lenger, noen ganger hos ham, et par ganger hos meg. Det virket hele tiden som at vi var på kanten til å bli et kjærestepar. Vi har til og med vært på helgetur sammen med overnatting. I begynnelsen sa han at han ville ta det sakte, siden han nettopp hadde kommet ut av et forhold. Det er helt greit å date og ha profil på Sukker som ny-singel, synes jeg. Men etter en måneds tid sa jeg til ham at jeg liker ham, og hvis han ikke tenker på oss seriøst, så har jeg ikke lyst å bare være venner. Da foretrekker jeg at vi heller bare avslutter.

Nå har det altså gått en stund lenger, og jeg vet at jeg også har et ansvar her. Men når jeg konfronterer ham, så blir han unnvikende. Han sier at vi har det fint som det er. For et par dager siden sendte jeg ham en melding hvor jeg sa at jeg ikke ville late som lenger. Enten så er vi i et forhold eller så er vi ikke det. Han svarte «La meg tenke litt, er midt i noen møter her». Siden har jeg ikke fått noe mer svar. Hva tenker du Preben? Bare å gå videre? Hilsen N.

Hei N. En nokså kjent problemstilling du her skisserer. Det går an å innta ulike perspektiver på situasjonen. Det kommer litt an på deg selv, hvor robust du er, og hvor overbærende du ønsker å være. Som med de fleste ting, er ikke dette sort/hvitt. Den vanlige rådet man får, er nok at man bør gå videre, og på den måten unngå den emosjonelle slitasjen som kommer med oppførselen hans. Det kan være et godt råd for en person som er sårbar, og som lett kan la seg utnytte.

Så finnes det personer som har følelser, men som ikke nødvendigvis lar seg styre av disse følelsene. De kan sette grenser, og lar seg ikke utnytte. De blir frustrerte over person som ikke er villig til å forplikte seg av ulike grunner, men de trenger ikke å bryte all kontakt for ikke å selv gå til grunne. Inntrykket jeg får av teksten din er at du sannsynligvis har mer til felles med slike personer. Du plages, og du trenger en avklaring. Men du er i stand til å sette grenser over for ham. I så tilfelle kan du tillate deg å være mer strategisk. Men så er spørsmålet, hvor streng skal du være?

Her kommer det nok an på informasjon jeg ikke har, og som du bare kanskje har. Holder han tilbake fordi han (bare) har vært singel i 5 måneder, og vil være singel litt lenger? Eller holder han tilbake fordi han fortsatt leter etter en annen person han ønsker å forplikte seg til? Du er ikke denne personen. Men han har det fint nok når dere er i sammen. En typisk situasjon hvor han utnytter følelsene dine, og later som at det kanskje kan bli noe på sikt.

Det finnes signaler du kan fange opp, for å se hvor du har ham. Hvis han virkelig liker deg, men ikke er helt klar for et nytt forhold, vil han ikke ha problemer med å vise deg frem for vennene sine, selv bare som en venn. Ikke forvent å komme på hans sosiale medier med det første, men du kan bli invitert til diverse sammenkomster, hvis han da er del av en sosial gruppe hvor dette er vanlig.

En veldig enkel måte å sile bort en fyr som ikke tenker å være seriøs noen gang, er å nekte å gå med på spontane møter. En person som aktivt leter etter noen andre, ønsker å ha det meste av tiden fleksibel og tilgjengelig. Personen som er «på gress» får dødtiden. Aldri en fredags eller lørdagskveld. Dødtiden oppstår da daten gikk i vasken. Søndagen når fredag og lørdag passerte uten at man fikk kontakt med noe nye, interessante personer. Dødtiden er privat, og skjermet for den sosiale fasaden som hele tiden signaliserer at man er singel og tilgjengelig. Personen som holdes på gress, holdes gjerne unna ens sosiale sirkel for dette kan lett komplisere ting, og lage rykter. Prøver personen som er på gress å lage en avtale 3 dager frem i tid, hører man bare «kanskje» og «muligens». Ønsker man å få til en middag en fredags, eller lørdagskveld, er ofte søndag bedre (men man får gjerne en melding 2-3 på natten i helgene).

Du får ta en liten vurdering utifra det jeg har skrevet og informasjonen du har. Ønsker du å teste ham litt, har du også fått noen konkrete råd om hvordan du kan gjøre dette. Lykke til!

Du må være registrert på Sukker for påmelding. Har du konto fra før, kan du logge inn.

Kommentarer

Sukkerbruker

2 juni 18 17:41

Jeg har gjort en lignende erfaring med en fyr som holdt meg 'på gress'. Det tok lang tid før jeg skjønte det, men mønsteret var akkurat slik du beskriver det.
I

Sukkerbruker

16 juli 18 17:33

Har vært i lignende situasjon, der rollene var byttet om. Jeg endte som veldig usikker på hva som egentlig var ønsket og følte med ikke prioritert annet enn når det ikke var annet å gjøre. Lite hjelper det da om den andre parten hele veien forsøker å betrygge om at alt er bra.. Tankene tar lett overhånd og jeg mener man bør tenke mer på seg selv.

Sukkerbruker

29 okt. 18 12:19

Bra artikkel!!